Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5351008x
Příspěvků:
148478

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #15534

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
27.02.21 16:31:52 | #15534
Reakce na příspěvek #15524

V Praze vládnou Pražáci a jejich dělení na čistokrevné a naplavené je mi k smíchu, to je čistě jejich věc, na to si hrají opravdu jen oni. Jej jich tam už tolik, že mají potřebu se i mezi sebou rozdělovat lepší a horší, fakt ubohé, ale to je opravdu čistě pražská věc. Pro mě je Pražák každý, kdo žije v Praze a je mi jedno, jestli týden, nebo deset generací. Momentálně vládnou soudruzi z Kolína a Bratislavy, jestli se nepletu. Masaryk byl Moravák. Klidně moje názory ber jako stesky, taky tvoje věc, já to říkám tak, jak to cítím a že na nás Prágl z vysoka, to je bez debat. Zkus i třeba tipnout, kolik kilometrů dálnic postavilo pražské ředitelství silnic a dálnic na území JM kraje za posledních 25 let. Hledej, pátrej, ale můžu ti napovědět, opověď zní nula, lépe řečeno ani metr.
V Brně je nádraží, železniční, postavili nám je za Rakouska, je nejstarší v této zemi. Moudří Rakušané je umístili v samém centru města, na perfektním místě, které lidem vyhovuje. Sotva jsme se vytrhli ze spárů nenáviděných Habsburků, začaly se spřádat plány na odsun tohoto nádraží, sto let se o tom již cancá, ale to 180 let staré a dnes už pravda malé nádraží slouží a slouží dobře. Ovšem o nádraží v Brně již nerozhoduje Vídeň, ale Praha a tam rozhodli, že nové nádraží bude jinde, mimo střed města, mimo místa, kam většina cestujících jede. Jak by se líbilo Pražákům, kdyby o jim Slovák přistěhovaný do Brna zboural hlavní nádraží a nařídil postavit nové a na jiném místě? Tak si ty ježkovy zraky vyvaluj na koho chceš, mě to nedojme. Nejsem tak hrdý, abych byl nepraktický.


 #15524 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
27.02.21 17:23:54 | #15558 (1)

Však to taky k smíchu je.


 #15534