Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5386551x
Příspěvků:
148786

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #2106

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
03.06.20 07:32:31 | #2106
Reakce na příspěvek #2104

Gottwald i Moravec jednali ve svých pozicích pragmaticky, z jistého pohledu i vlastenecky. Gottwald má dokonce i dnes vcelku dost příznivců, u Moravce žádného takového neznám. I když Moravec byl se svými varováními před bolševismem v podstatě vizionář, bolševismus osobně poznal v Rusku.
Jejich chybou byla podle mě touha po moci ve špatném čase, nikoli samotné kroky v jejich pozicích, ale to že se do této pozice dostali. V totalitních časech se kariéra nedělá. Lépe být v takové době bezvýznamným člověkem.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.06.20 10:17:13 | #2108 (1)

Neřekl bych, že Gottwald má moc příznivců, možná tolik co Moravec. Příznivců bývalého režimu je spousta, ovšem že by někdo šel na Prvního máje na manifestaci či položil kytici na místo kde stál pomník Gottwalda, tak takového aby člověk pohledal. Před školou jsme měli sokl pomníku Masaryka a za normalizace ( než jej odstranili) se tam v den jeho narozenin vždy objevilo několik kytic.
Podobně je na tom Lenin. Divil bych se kdyby Filip, když je na návštěvě v Moskvě, že taky ( zcela dobrovolně) zajde do mauzolea.
Po diktatuře je nostalgie, ale po jejích symbolech nikoliv.
Jak mám zkušenost z normalizace tak bych řekl, že kolem Moravce se pohybovala za Protektorátu spousta vrtichvostů. Jak šlo Německo od porážky k porážce, tak vrtichvosti ubývali a Moravec byl čím dál tím víc sám. Jako ten kůl v plotě.
Jinak ta jeho proroctví o nastupující sovětské totalitě nebylo nic objevného. Švýcarské radio bylo v Cechách dost dobře slyšitelné a nepatřilo mezi zakázané stanice. Podobně slovenské vysilače. Koncem války se tam objevovaly relace o chmurné budoucnosti východní Evropy po "osvobození".
Bulharsko dostalo za spojenectví s Říší kousek řeckého území. Britové , kteří se v Řecku vylodili postupovali na východ, překročili aktuální řeckou hranici s Bulharskem a postupovali k té bývalé hranici, kde se zakopali. Cekalo se, že podobně to dopadne v případě Česko-Slovenska.


 #2106 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.06.20 11:03:19 | #2112 (2)

Výstava 1942 - 300 000 návštěvníků.

https://www.fronta.cz/kalendar/vystava-sovetsky-raj-v-praze



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.06.20 11:45:34 | #2115 (2)

Já bych si tipnul, že ten Filip v Moskvě do mauzolea zajde. :)