Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5780882x
Příspěvků:
151130

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #2197

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE:
08.06.20 10:54:39 | #2197
Reakce na příspěvek #2191

On takový veřejný protest nemusí být zrovna to pravé ořechové, Než by takové protesty vypadaly jako v minulých dnech v USA, to tedy opravdu ne! Mám takový pocit, že ani poměrně masové demonstrace chvilek pro demokracii nic nezměnily. Účinnější by měla být uvážlivá účast ve volbách - počínaje obecními zastupitelstvy - a různé formy občanské angažovanosti.


 #2191 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
08.06.20 15:15:07 | #2227 (1)

Tak vyjádřit se ve volbách, to především! To je jasné. Jenže čtyři roky je dlouhá doba a během ní může zvolená vláda "ujéct" někam, kam si to i třeba jejich voliči nepřejí. Nebo může docházet k různému šlendriánu, který se provalí (závažná korupce nebo viz Slovensko) apod. a pak nemá lid možnost jinou než vyjít do ulic. A je třeba říct a naučit se to tak vnímat, že je to legitimní. V USA je to extrém, ovšem vzhledem k okolnostem pochopitelný. Protesty nejsou pro žádnou vládu vůbec milou věcí, ony se tak úplně ignorovat nedají, i když se tak politici můžou navenek tvářit. Určitý tlak vyvolávají. Milion chvilek ještě nedobojoval, ten teď díky koronavirákovi musel pozastavit akce a kromě toho se na evropské úrovni asi pozastavila i "kauza Babiš", která se možná ještě ani pořádně nezačla řešit. Takže to se ještě uvidí, co z toho bude.


 #2197