Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5356675x
Příspěvků:
148482

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #24313

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.07.21 01:52:38 | #24313
Reakce na příspěvek #24302

Ten igelitový pytlík s mlékem byla koupená technologie ze SRN. Rozdíl byl v tom, že Němci takto jedy lemtali o deset let před námi a za relativně krátký čas vymysleli jakousí vrstvu na stěně pytlíku, která jedy z igelitu odclonila. Já to řešil po zakoupení okamžitým přelitím do skleněné láhve, ve které to pak vydrželo v lednici bez problému několik dnů. Než jsme stihli okopírovat vrstvu na igelitu, Němci přišli s papírovým balením. Dnes máme mléko, které je stabilizované a vydrží cca týden. Takže nějaké ty "jedy" tam zase jsou, že?
Nepletl bych do srovnávání mléko od sedláka. To není pasterované a nemá záruku nezávadnosti. Mě osobně nechutná především pro odlišný pach... Ale to je moje gusto a můj výběr...


 #24302 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.07.21 06:06:48 | #24336 (1)

Nevím, co lemtali západní Němci, protože do západního Němcka mě místní bolševici nikdy nepustili. O technologii igelitových pytlů toho nevím mnoho. Ovšem jakožto kluk z dědiny vím, co se v kolchoze nadojilo a co pak bylo v těch pytlích v obchodě. Do těch pytlů se plnila naředěná odtředěná břečka, možná i ochucená o nějaké jedy, což nevím, v mlíkárně jsem nikdy nebyl a složení potravin bylo za komunistů tajné. V každém případě, kapalina v těch smrdutých pytlích neměla s mlékem téměř nic společného a ani přelití do zlatého poháru by na tom nic nezměnilo. A jak už jsem uvedl, chuťově podobně jsou na tom současná levná mléka prodávaná v marketech. Selské mléko má skutečně jiný "pach", lépe řečeno voní přírodou a hlavně je to plnohodnotné skutečné mléko. Je smutné, že většina lidí je natolik zdeformována sajrajty z obchodů, že jim opravdové mléko smrdí.


 #24313 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.07.21 06:14:58 | #24337 (2)

To co popisuješ - tak to se děje s "mlékem " právě dnes. Pytel dostal podobu krabice s igelitem a to odstředěné
" mléko " vydrží i půl roku - tvaroh z něho neuděláš . Takže opatrně náčelníku ať to zase nepřeženeš. *13319*


 #24336 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.07.21 22:39:30 | #24401 (2)

TO, co se lilo do těch pytlíků, to bylo klasické mléko odstředěné a pasterované stejnou technologií, jako za 1. republiky. Jedovatá břečka z toho byla v závislosti na čase po který v tom pytlíku byla. Proto jsem jej přeléval do skla, což dělala spousta lidí. Nebyl to žádný bolševický vynález, přišlo to do Evropy z USA a s příslušným zpožděním i k nám. Vyřešili to speciální vrstvou na vnitřní straně pytlíku, u nás ovšem už to soudruzi nestihli. Ta vrstva je i v kartónových krabicích, ve kterých se mléko distribuuje dnes. Co do pachu, já v neupraveném mléku cítím krávu. Možná je to proto, že jsem jako malý kluk chodil pro mléko před chvíli nadojené a viděl a cítil jsem celé prostředí. Nic, co bych si hodlal vychutnávat. Prostě mi to pasterované mléko voní. Dle mého soudu je nejlepší 4% včera nadojené a dnes distribuované mléko. Bez jakýchkoli stabilizátorů a prodlužovačů jeho životnosti.A to od krávy, která se pase na normální louce. Bojím se, že to v obchodě ani dnes nemají.


 #24336