Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5387380x
Příspěvků:
148787

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #38585

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.12.21 14:33:19 | #38585
Reakce na příspěvek #38462

Ano, asi všude stát vybírá daň z výroby, či prodeje chlastu. Ale o žádném jiném státním pivovaru nevím, Budvar je tímto unikát. Podle mě by stát teda pivo vařit neměl. A nebo si dejme do státního znaku místo lva sud piva, alespoň by ten znak konečně byl pravdivější, páč lva jsem u nás ještě nikde nepotkal, cirkus nepočítám, kdežto v chlastání jsme jedničky.
Já hrdý na vaření piva nejsem, protože je nevařím a vařit neumím, nemám tedy být hrdý na co. Že jsem se shodou okolností narodil zde a mám s těmi skvělými sládky stejné občanství není důvod k hrdosti, protože já jsem pro to nehnul prstem. Být hrdý na něco, co dělají jiní nepovažuji za fér. Je to podobné, jako když je obtloustlý fanoušek ležící na dyvanu hrý na to, že nějaký sportovec něco vyhrál, nebo dal gól. Hrdý by člověk měl být jen na to, co sám umí, či dělá. Těm co to umí ale můžeme děkovat a blahopřát, to se samozřejmě sluší a já zdejším sládkům ze srdce gratuluji, umí a dělají svoji práci dobře.


 #38462 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.12.21 01:53:01 | #38736 (1)

Pokud jsem byl pravdivě (což je otázka) poučen v dějopravě na střední škole, lev se do našeho znaku dostal díky českým žoldákům bojujícím v některé z bitev kdesi na Balkáně kolem LP 1000. Bili se jako lvi a byl pak o jejich služby mnoho let velký zájem, lev se tak dostal na jejich prapor, byla to vlastně taková podniková značka. Co do lemtání, nejsme jedničky. V Evropě jsou větší vejpitkové.
Co do hrdosti - váš vztah je velmi racionální, nejsou v něm city. Já jsem hrdý, když ve sportu něco vyhrajeme, vědci a konstruktéři něco vynaleznou, když má někdo úspěch. Prostě v tom city mám. A samozřejmě vím, že se jich nenajím. Ale k životu patří...


 #38585