Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5386001x
Příspěvků:
148785

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #55079

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.04.22 11:39:03 | #55079
Reakce na příspěvek #55070

On ale skutečně hlavní proud existuje a nejenom v politice,ale třeba i v oblasti kultury- např.plytký hlavní proud populární hudby,znějící z většiny rádií.Ve všech těchto oblastech je ovlivněn tlakem mocných lobby.
Na tvou přezíravou poznámku o hlouposti těch druhých mám chuť oponovat,že právě hledání alternativy vyjadřuje osobitost,inte­ligenci a snahu hledat méně stravitelné,nes­tádní cesty.Jenomže inteligentní člověk dobře ví,že ani alternativa aut.neznamená kvalitu. *33018*


 #55070 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.04.22 11:59:27 | #55082 (1)

Vysvětlím svůj příspěvek lépe :

""Mainstream" je oblíbený výraz !všech, co si myslí, že nejdou s hlavním proudema jen tím a jen proto že dělají dobře". Zjednodušeně tedy je to slovo lidí jednodušších, hloupějších."

Já nepopírám, že nějaký hlavní proud existuje. Já jen říkám, že není určitelný jen podle "počtu příznivců" a že už vůbec neplatí, že jakmile nejdu s hlavním proudem, ať už si ho definuji, jak chci, že dělám dobře (jen proto, že nejdu s hlavním proudem).

Zjednodušeně : objektivní pravda je vždy jen jedna (např. to, že Rusko napadlo Ukrajinu a ne naopak). Stejně jako je objektivní pravda, že to Rusko udělalo v rozporu s podepsaným slibem Ukrajině a bez jakéhokoli varování.

Tyto dvě pravdy jistě bude uzbávat většinanormálních, rozumných, soudných, nejednostranných lidí, prostě proto, že to jsou FAKTA. Je to mainstream? Je to hlavní proud? Pokud jsou to fakta, pravda, co je divného na tom, že to uznává většina? Je to jen proto, že to je hlavní proud, že to je uznávané většinou - špatně?

Prostě jednodušší a méně inteligentní lidé nejsou schopni objevit ty naprosto zjevné zákonitosti, a všechno jiné proti jejich myšlení, natož když je to "hlavní proud", tedy uznané většinou, už jen kvůli té většinovosti prohlásí za maisntream a hlavní proud a oni jdou jinudy, s jiným davem za lží, třeba taky.

Prostě argumentace mainstreamem, hlavním proudem, davem, stádem - je argumentace duševně méně zdtaných individuí, ať už tak argumentují v jakémkolismyslu a s jakýmkoli záměrem.

Tys to svým způsobem odhalila ve své poslední větě. Ale ti, o kterých jsme psal já, a jsou i zde na foru, ale i na jiných, si myslí, že NEJÍT S DAVEM automaticky ZNAMENÁ KVALITU. V tom je ta jejich hloupost.


 #55079 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.04.22 12:44:36 | #55103 (2)

Takhle souhlasím. *33018*


 #55082