Vydělával jsem jako montér ve třídě D6 tehdy 7,20 Kčs na hodinu, tak mi to úplně stačilo. Svíčková se stejně nedostala a šunka byla pod pultem.
Tak to já měl v D6 hrubého cca 10-11Kčs/hod. Pravou svíčkovou jsem měl do té doby asi 3x, vždy na svatební hostině... Kvalitní šunku jsem párkrát koupil v Praze, později byl běžně k dosažení šunkový salám (40Kčs /1kg) i moravské uzené. To si kupuji dodnes. Nakupuji v místním řeznictví a svíčkovou tam dostanu jen na objednání za 2-3 dny, případně když si to vyjednám přímo na jatkách, cca 15km daleko. Obecně nakupovat dnes a tehdy je nesrovnatelné. První opravdu poctivé nakupování u řezníka jsem zažil někdy v roce 1980 v centru Budapešti.
V osmdesátých letech minulého století mi první návštěva Budapešti připravila velké potěšení- ocenila jsem nejenom architekturu,ale právě i výběr potravin a především oblečení! U nás v té době byly džíny jenom v Tuzexu.Kolem Balatonu byla spousta soukromých obchůdků s výborným pečivem a pro nás novými langoši.No a maďarská kuchyně je pro mne stále jednička.Na tamní dovolené s láskou vzpomínám dodnes,přestože se člověk po r.89 mohl podívat i na ten vytoužený Západ.