Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5353423x
Příspěvků:
148478

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #66362

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: Buď připraven
20.06.22 09:21:49 | #66362
Reakce na příspěvek #66312

Žádná proxy válka USA-Rusko. Pokud, Rusko - civilizovaný svět.
Zbytek jsou bláboly. Notabene když by to, že bys měla mít pravdu, znamenalo, že tím současně říkáš, že Rusák je naprosto vylízanej blbec, který na to západu komplet skočil šipku.


1  
 #66312 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Buď připraven
20.06.22 09:31:05 | #66365 (1)

Taky,že skočil.Z jeho hlediska bojuje o vlastní existenci.


 #66362 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Buď připraven
20.06.22 09:44:06 | #66369 (2)

Takže je to debil?
V 2014 o žádnou existenci nebojoval - ne o existenci ohroženou západem. Dnes už celkem prokazatelně víme, že příčinou toho, co dělá, je snaha obnovit imperiální moc Ruska, nikoli záchrana života.
Kdyby mu šlo jen o vlasstní existenci, proč tím dosud nikdy neargumentoval, ale vždy jen zástupnými problémy typu že údajně někdo ubližuje rusům (ze kterých rusy udělal v předchozích letech rozdáváním občanství na počkání), že se někdo militarizuje, že někdo chce americkou základnu, že někdo tuhleto a támhleto - a pak ukradne území, obilí, ocel, pračky, myšky, mikrovlnky ...... to je vskutku boj o vlastní existenci jak kráva.
proč to nikdy neuvedl jako důvod? všechny válečné problémy si spískal sám z vlastního rozhodnutí. už v 2014, pdotýkám. ro 2014 ukrajina plnila vše z budapešťského memornda, tedy neutralitu, nemilitarizaci, nárazník. Pouz euž nechtěla pronajímat sevastopol rusku.

to jistě byla pro rusko rána, se kterou ale muselo počítat, kdyžv 1991, 1994 a ještě i v 2004 při podpisu smluvy o společných hranicích mezi RF a UA souhalsilo s krymem jako ukrajinským - tehdy si mohlo přeci vyžádatkonkrítně i buď nějaký setrvalý pronájem nebo zákaz poskytnout ho někomu jinému atd atp. I tehdy prezidentoval Putler.

prostě tyhel teorie o zlém západu a existenčně ohroženém hodném rusku jsou úplně mimo. a ví t všechny země kolem, které se spontánně a po zkušenostech s rusem snaží dostat z vlivu ruska, do struktur západu - ty země, ne že je k sobě táhne západ, ten by se očividně mnohdy nejarději na všechny bývalé satelity ruska vysral ..... ty země by se nejraději odstěhovaly o kus dál od ruska, jenže to uvolněné území by rus stejně zabral ....


1  
 #66365 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Buď připraven
20.06.22 09:54:43 | #66371 (2)

to je jen výmluva...


 #66365 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Buď připraven
20.06.22 11:12:02 | #66376 (1)

Rusko bojuje na Ukrajině o svůj geopolitický vliv - zrovna tak jako USA bojovaly o geopolitický vliv v Sýrii, Iráku, Afghánistánu a jinde. Akorát že Ukrajina je nám (Evropanům) mnohem blíž, zatímco pro USA v tom není rozdíl - většina amíků ani neví, kde Ukrajina vlastně je.
Takže zatímco Ukrajinci a Rusové svádějí bitvy o Donbas, západní země jenom posílají zbraně a kibicují - samozřejmě proti Rusku, i když předtím ignorovali všechny jeho pokusy o nějaké mírové řešení, kterého bylo možné dosáhnout dodržením Minských dohod, případně plnou autonomií těch východních oblastí. Teď je holt ztratí úplně, protože Ukrajina tuto válku nemůže nikdy vyhrát.


 #66362 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Buď připraven
20.06.22 11:20:30 | #66377 (2)

jakéže jeho pokusy o mírové řešení? dodávky zbraní separatistům? ruští vojáci na Donbase? to je tedy mírové řešení! *49*
Minské dohody první porušili separatisti...


 #66376 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Buď…
20.06.22 11:48:04 | #66383 (3)

Aniž bych chtěla obhajovat jakékoliv násillí,tím spíš tuto šílenou konvenční válku,příčiny stále vidíme žalostně jednostranně.Není nám pomoci.


 #66377 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Buď připraven
20.06.22 11:44:32 | #66380 (2)

Aha, takže O VLIV bojují. Tak s tím souhlasím jako s informací, nesouhlasím s tou aktivitou
USA v Iráku ani Afgh o vliv podle mne nebojovali. u Afgha je to vůbec pžitažený za vlasy, co by tam jako chtěli "vlivnit"? V Iráku je aspoň ta ropa.
No západní země nic víc zatím dělat nechtějí, neboť nemohou, protže samozřejmě s nemocným Putlerem, který vidí za vším hrozné attaky na Rusko, je to těžké. Takže jen ta pomoc, to musí Rusák strávit, protože v Syrii udělal to samé.
Rusák žádné pokusy o mírové řešení nepředvedl. Poud myslíš to Putlerovo vydírání před 24.02., nebo teda spíš nějak hned potom, to nebyl pokus o mírové řešení ale jen fraška. A předtím žádné mírové řešení nenavrhhoval. Mezi 2014-2022 pouze vydíral, svět o žádnou pomoc nežádal, na Ukrajině pro Ukrajinu
A před 2014 ani nepípl
Navíc, pokud jsi to sama zdůvodnila bojem o geopolitický vliv, všechny ty teorie "o neposlouchání mírových snah ruska, které žádné nebyly, by stejně byly passé
Minksé dohody bylo prachsprosté vydírání. Byla to čistě vnitřní záležitost ukrajiny, která se jen bránila ruským etnickým skupinám, které se rozhodly dělat bordel a dožadovat se neoprávněného
Pokud, ruská armáda měla férově přiznat, že je na Ukrajině a že "proto a proto", doložit to a žádat svět o pomoc (v případě oprávněného požadavku, že tam rusíčkovi fakt státní moc systematicky ubližovala). a ne tam jen udržovat a živit občanskou válku s jasnou snahou UA rozjebat, aby byla nestravitelná pro EU i NATO a způsobovat jí ekonomické problémy. Navíc minské dohody stejně ajko první porušili separatisti.

Ukrajina tuto válku vyhrát může - nikdy neříkej nikdy. Navíc, nebavíme se o nutnosti výhry během 14 dní. sovětský svaz si držel "imperium na hliněných nohách" násilně 40 let - a pak se rozsypal a rusku to způsobilo dnešní frustrace a kompelxy. čeká je to zas, ať už zítra, za měsc, za 5 let, a zhubtuje to rusko zase o kus víc. A ukrajina pak bude jednoznačný vítěz. tímhle "bojováním o nic" (protože rusákovi nic nehrozilo, jen putler, to je jejich největší nepřítel a nebezpečí) rusko likviduje samo sebe. už dnes je oslabené, už dnes jeho sice vyumělkovaná, ale přesto deklarovaná, síla se dnes už ukázala jako srandovní. 114 dná války a rus v podstatě nemá splněno vůbec nic, i když báťuška vladimir nám samozřejmě tvrdí opak. popolezli na východě, s převahou 10 ku 1 v dělech, tancích a letadlech, o pár km. člověk se musí smát, co také může kreml a jeho nohsledi vyhlašovat za vítězství. po těch nářezech, co dostal všude jinde na UA. doonce západ musí přemýšlet nad tím, jak to udělat, aby putler mohl z té války vycouvat pokud možno bez většího zesměšnění .....


1  
 #66376