Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5409567x
Příspěvků:
148978

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #81824

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
09.10.22 16:01:13 | #81824
Reakce na příspěvek #81796

Ta "občanská válka" byla silně podporována hlavně vládou neokonzervativců v USA, a rozdmýchávána s vydatnou pomocí CIA - ono stačí si poslechnout nahrávku telefonního rozhovoru Victorie Nulandové s tehdejším americkým velvyslancem na Ukrajině Geoffreym Pyattem v době Majdanu, kdy se oba už předem domlouvali, koho udělají příštím ukrajinským premiérem (volba byla mezi Kličkem, Ťanybokem a Jaceňukem - ti první dva se jim zdáli nevhodní, tak vybrali Jaceňuka, který byl aspoň trochu přijatelný, protože měl aspoň jakési ekonomické vzdělání a diplomatické vystupování, na rozdíl od toho boxera Klička a radikála Ťanyboka). Ta nahrávka byla neoficiální, mělo to zůstat utajené, ale všechno to vyšlo navenek, proto se tomu říká "Nuland-gate" (podobně jako "Watergate", který položil Nixona).
Tady je celá ta nahrávka i transkript, ale je to v angličtině, i když možná existuje i český překlad. Dobrý je i ten závěr, jak Nulandová poslala celou EU "do prdele".:-)

https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-26079957

 #81796 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
09.10.22 18:02:43 | #81834 (1)

Tyto iniciativy jsem kritizovala již tehdy.Že to ale povede k této válce,to jsem si přeci jenom nemyslela.


 #81824 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
10.10.22 16:07:54 | #82033 (1)

DODE, ty jsi fakt trdlo :-))))))
Cožpak ty v tom tlf neslyšíš jasně, že s edomlouvají jen koho podpoří, případně komu a proč doporučí, aby se o ten post neucházel? .-)))))))

to se podle tebe domlouvají, koho oni, usa, UDĚLAJÍ tím premierem? .-)))
ty když se zadřeš, tak se nepustíš, viď? .-)))))

Mimochodem, I KDYBY to skutečně ROZHODOVALI oni dva (jako že nerozhdoovali, jen radili těm, kteří rozhodovali), co by ti na tom vlastně vadilo?

" kdy se oba už předem domlouvali, koho udělají příštím ukrajinským premiérem (volba byla mezi Kličkem, Ťanybokem a Jaceňukem - ti první dva se jim zdáli nevhodní, tak vybrali Jaceňuka,** který byl aspoň trochu přijatelný, protože měl aspoň jakési ekonomické vzdělání a diplomatické vystupování,** na rozdíl od toho boxera Klička a radikála Ťanyboka)"

to je nějaká americká zvůle, tragedie, že by vybrali člověka s ekonomickým vzděláníma diplomatickými zkušenostmi? Vždyˇto byl jen dočasný človíček, do předčasných voleb, pár měsíců. fakt to vybrali podle amerických zájmů? a nebo i ukrajinských zájmů?

a jen pro jistotu na závěr : nic nevybírali, nic neurčovali, jen řekli těm pučistům svůj názor.


 #81824