Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5409614x
Příspěvků:
148978

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #81900

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
10.10.22 08:00:18 | #81900
Reakce na příspěvek #81884

Ukrajinská snaha vstupu do NATO-a zároveň i velký apetit NATO o Krym- tam samozřejmě existoval již mnohem dřív. Náměstkyně tehdejšího ukrajinského ministra obrany A. Frolová : "Chceme, aby byl Krym otevřený spolupráci s EU a NATO, včetně vojenské spolupráce. Je to strategicky výhodné předmostí pro bezpečnostní kontrolu v Černém moři“ .Tehdy ještě am.viceprezident J.Biden: "USA mají zájem o další rozvoj spolupráce s Ukrajinou, stejně jako Ukrajinci chtějí spolupracovat s USA." Ještě před Majdanem začínali Američané na Krymu budovat infrastrukturu pro své námořnictvo. Rekonstrukce jedné ze sevastopolských škol měla být použita pro inženýrskou základnu námořnictva USA. (Na stránce pro zadávání veřejných zakázek Federal Business Opportunity dlouho poté viselo oznámení o tomto výběrovém řízení.)


 #81884 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
10.10.22 08:55:09 | #81906 (1)

K tomu velkému apetitu - máme něco víc než tvoje dojmy?

Jako Potuo, já bych byl rád, abychom se navzájem neprovokovali : ta zakázka byla na rekonstrukci školní tělocvičny a záchodů. I když ji vyhlašovali mariňáci, nic zásadního to neznamená, rozhodně žádné budování "infrastruktury", proboha :-))))))) a primárně se s tím ani nezačalo, kdo ví, jestli byl tendr aspoň dokončen (a to klidně mohl, bylo to dost dlouho před ukradením Krymu.

Možná tě to jako laika překvapí, ale každá "firma", včetně US marine, shání zakázky pro své stavební čety.

čili bych rád, abys už konečně vzala na vědomí, že já tu zakázku na tom serveru četl a nastudoval a že nic nedokládalo ten záměr, který tomu přisuzuješ ty. vyjdi laskavě konečně už i z toho, že RUSKO TÍMTO VŮBEC NIKDY NEARGUMENTOVALO, a minimálně to přestaň vydávat za "dannost". To se v seriozní diskusi prostě nedělá.


 #81900 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
10.10.22 10:44:05 | #81936 (2)

Vyhlašovali ji ovšem mariňáci US Army! Samozřejmě,že by následovalo vše ostatní.Překážel jenom Janukovyč,který nakonec otočil kormidlem k Rusku.


 #81906 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
10.10.22 13:30:41 | #81968 (3)

to nikdo nepopírá, že ten tendr v usa vyhlašovali US mariňáci. Z toho ale automaticky neplyne nic, co z toho ty permamentně dovozuješ, jen proto, že tím mával jednou petránek.
i náš stát může nechat provést tendr na státní zakázku jinou firmu, klidně i z ciziny.

  1. oprava tělocvičny a hajzlů není vojenská infrastruktura. může být součástí, ale nelze na tomto základu to tvrdit (notabene když ani netušíš, jaký tam byl timming a čeho)
  2. ani rusák to neuvídé jako důvod agrese, tedy i kdyby to byla pravda, nepovažuje to za důvod opravňující k válce

atd. atp.

prostě : už žádné "sebejistoty" v tomto a tvrzení, že to tak rozhodně bylo a je, děkuji


 #81936