Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5635178x
Příspěvků:
150394

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #85027

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.11.22 07:22:34 | #85027
Reakce na příspěvek #85021

Trend (vč.vstupů do NATO) je zřejmý řadu let,v hledáčku byl i ten Krym -pochopitelně se spřízněnými politiky v čele Ukrajiny- a Janukovyč zklamal,takže musel odejít- volby,nevolby.Že to pokládáš za nesmysl je mi známo a rozhodně s tebou na tohle téma nehodlám znovu diskutovat.


 #85021 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.11.22 11:13:35 | #85038 (1)

Fascinuje mne, s jakou noblesou a umanutostí jsi schopna mluvit zcela mimo kontejner.
Řeč byla o základnách USA - do roku 2014 žádné základny na ukrajině a v pobaltí nebyly, dokonce i ty v polsku a rumunsku (1+1) byly postaveny až po 2014 už jen jako reakce na chování Ruska

Pro mne bylo do 2014 třeba naopak zřejmé, že infrastruktura NATO se nepohnula ani o píď. Což navíc rusko samo potvrzovalo, že to jim nevadí, když je někdo členem, ale že na jeho území nesmí technika a vojáci NATO. Takže netuším, o jakém trendu píšeš, ale neberu ti tvoje dojmy, i když nejsou ničím podložené. Jen by bylo moc fajn, aby sis laskavě uvědomila a přiznala, že to jsou (tvoje) dojmy a minimálně z nich neudělala postulát pro nějaké svoje další "logické vývody". Logika funguje výhradně na POTVRZENÝCH skutečnostech, nikoli domnělých. To jde max úvahově, stylem : pokud se NATO chtělo rozšiřovat a stavět na UA základny, pak byla reakce ruska pochopitelná.
Jinak trend, že svrchované země chtějí vstupovat do NATO není nijak zřejmý, ale je logický a pochopitelný a agresí to rusák ještě podnítil a zdůvodnil "navrch"

O Janukovyčovi byla řeč v souvslosti s tvými oranžovými nepokoji, datovanými od 2011. Primárně Janukovyč zklamal Ukrajince, nikoli západ. Stal se z něj pro mnohé z nich vlastizrádce, poté, co v 2010 prodloužil rusákovi pronájem sevastopolu o dalších 20 let (původní pronájem měl vypršet v 2018). většina ukrajinců ho vinila z vlastizrady, protože umožnil pobývání ruské armády na UA území, což podle nich byla hrozba pro suverenitu UA - což se pak v 2014 potvrdilo, protože celá ruská agrese začala na krymu, že ano? vzpomínáme si? čili i v 2010, kdy ty problémy, předjímající dnešek, začaly, byly v režii rusáka a jeho ukrajnského proruského nohsleda, který navíc zcela porušil svoje předvolební sliby, se kterými byl zvolen.

tehdy, v 2010, se do ukrajiny západ ještě niajk mc nemontoval, o NATO nebyla řeč a pro vstup do EU musela urajina splnit ještě hodně podmínek a nikdo jí nijak nepreferoval, že by byl kdovíjaký zájem o ukrajinu v NATO, skoro naopak.

no a janukovyč musel odejít až poté, co nechal střílet do lidí.

PS : na tohel téma jsme zatím nediskutovali. zatím si jen sveřepě, navzdory důkazům, stojíš na svých neprůkazných konstrukcí složených z domněnek a výkřiků pana Petránka, zclea ignorujíc (nádherné použití přechodníku .-))))))) protifakta .-))))))


 #85027 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.11.22 11:17:10 | #85039 (2)

errata : - pro vstup do EU musela urajina splnit ještě hodně podmínek a nikdo jí nijak nepreferoval, že by byl kdovíjaký zájem o ukrajinu v EU, skoro naopak.-


 #85038