Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5743946x
Příspěvků:
150994

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #90181

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.01.23 14:12:25 | #90181
Reakce na příspěvek #90156

Souhlasím. Ale nesvádějme své hloupé kroky na Rusko, vlastní nedomyšlené kroky neprohlašujme za oběť Ruska. Cožpak nevnímáte, do jakých absurdit už se dostáváme? Vždyť dnes propaganda pracuje s tvrzením, (Berlín, Paříž), že Minské dohody 2 byl podvod na Rusy, aby UA získala čas na vyzbrojení. Že tím tedy byla klamným manévrem i stavba NS2 a záměr SRN nahradit odstavené jaderné zdroje EE výrobou v plynových elektrárnách? A zároveň tvrdit, že nebylo s RF v listopadu, prosinci a lednu 2022 o čem jednat. Vždyť to všechno jsou silné argumenty pro Putina!!!!! Já toto neberu!!! Nevěřím na takovou proradnost evropských vlád.
A byl bych rád, kdyby mi někdo vysvětlil, jaký rozdíl je v realizaci mocenských zájmů v použití zelených mužíčků versus miliardové podpory USD do barevných revolucí.


 #90156 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.01.23 14:40:19 | #90184 (1)

Samozřejmě vnímám,že správné,princi­piální a morální,nemusí být zároveň snadné.
Pro mne je to posuzování ale vcelku jednoduché- Rusko zbořilo bezpečnostní rámec,který tvoří hranice státu a tudíž není o čem hovořit.Už anexe Krymu naznačila,že Rusko je krajně nespolehlivý a nevyzpytatelný partner.


2  
 #90181 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.01.23 17:48:30 | #90192 (2)

Anexe Krymu byla opakováním toho, co předvedl svět s Kosovem. (Osobně si myslím, že se tam lidé rozhodovali svobodně a nevidím důvod, aby jim do toho kdokoli ze zahraničí mluvil, či dokonce jejich rozhodování zakazoval či povoloval).
Co do 24.2.2022, je-li skutečně důvodem nebezpečí vzniku jaderné války RF-NATO, pak je agrese v zájmu světa omluvitelná. Jinak ne!


 #90184 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.01.23 18:22:44 | #90195 (3)

S Kosovem je to stejná situace v čem, proboha?????? ZKus to argumentovat :-)))
Lidé se mají rozhodovat svobodně v souladu s právem. To se na Krymu nestalo.
Fajn, v Kosovu možná taky ne, ae tam už byla situace po 40 letech tak daleko, že tam UCK vraždila srby a srbové kosovce. Fakt to bylo i na Krymu,tohle, 40 let vzájemnho vraždění? A samotné územíosovcům dala srbský prezident včetně možnosti vlastních bezpečnostích složek. že ty toho zneužívali k vyhánění srbůje jedna věc, že to v danou chvíli pro změnu mělo vést k vyvraždění kosovců druhá věc. Zkus to argumentovat.

Ještě podotknu, že i mezinárodní soud v Haagu konstatoval, že Kosovo nevzniklo v souladu s MP, ale ani v rozporu. Kdybys nevěděl, o čem píši, že to ten Haagský soud rozhodl, milerád ti to dovysvětlím - každopádně podobnost Krymu s Kosovem nulová, pouze animo po samostatném území, kdy kosovci v podstatě chtěli aspoň to, co krymané měli celou dobu (autonomie).

Jediný, kdo kdy byhrožoval jadernýma zbraněma, bylo rusko, tedy jen ono je důvodem nebezpečí vzniku jaderné války a tedy agrese proti němu je i podle tebe omluviteln a nutná. Děkujeme :)))


 #90192 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.01.23 18:29:56 | #90197 (3)

Mimochodem, to je taky stejné u Kosovoa a Krymu - ohledn ěkosova jednala i osn, roky před tím zásahem se jednalo o vyřešneí té situace tam mírovou cestou

rusko ohledně krymu taky jednalo v osn, že? prostě úplně stejné.


 #90192 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.01.23 20:37:01 | #90198 (3)

Právě ruským vpádem na Ukrajinu velmi významně vrostla hrozba jaderné války a také je jí ze strany Ruska od té doby vyhrožováno. Putin uvedl jaderné síly do bojové pohotovosti a ruské sdělovací prostředky vedou časté diskuse, jak rychle jsou tyto zbraně schopné zničit Evropu a vymazat z mapy světová velkoměsta. Objevují se i návrhy využít aspoň taktických jaderných zbraní, kdyby se Rusům nějak nedařilo. K čemu by to asi vedlo, si lze snadno domyslet.


1  
 #90192 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.01.23 12:59:58 | #90218 (3)

I kdybych tohle srovnávání přijala,nemohla bych absolutně souhlasit s argumentací typu- když mohli oni,mohou i Rusové! Pokud přeci něco kritizuji v případě Kosova,či třeba Iráku,nemohu omlouvat Rusko!


 #90192 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.01.23 16:54:11 | #90186 (1)

Kvído odpusť, ale větší pitomost jsem už dávno nečetl.


 #90181 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.01.23 17:50:29 | #90193 (2)

Zkus to argumentovat. Děkuji.


 #90186 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.01.23 17:24:39 | #90189 (1)

Netuším, kdo jaké své kroky svádí na Rusko, nebo prohlašuje za oběť Ruska(?????)

Té propagandě já jsem schopen věřit - o tom poskytnutí času Ukrajině. Já nevím, kvído, jestli si ještě vzpomínáš, ale v určité chvíli se ukroušům dařilo zatalčit separatistické svině na kousek doněckého území, aby se pak už zcea otevřeně zapojila rudá armáda a pomoghla separatistům ovládnout nevím jestli většinu, ale velké kusy doněcka a luhanska (to vše ještě v roce 2014). ukrajině se tehdy přestalo dařit a dostávala díky rudé armádě dost na prdel "všude, am se podíváš". já nevím, nakolik s tím kdo počítal, ale je jisté, že hrozilo, že rudá armáda to veme hákem dál a nikdo by nevěděl, kde se zastaví. Z tohoto pohledu bylo jednání a Minsk 1 (který nikdo nedodržoval rovnou) a Minsk 2 z února 2015 v podstatě na stejném principu, na jakém dnes putler už 3 měíce čkemrá o jednání - většina komentátorů si myslí, že chce jen získat čas k přeskupení, opravám, posílení (z této roviny je fajn, že na silvestra urkouši HIMARsma v Doněcku poslali za ježíšem kolem 400 ruských zmobilizovaných vojclů a 300 do nemocnice jedním "salvometem" :-))))) ), takže co? Ať už to je nebo není pravda, jisté je, že attaka rudé armády hrozila, že bylo dobře ji zastavit, že obě dohody Minsk byly vnuceny ruskýma hlavněma samopalů, že 2 porušili jako první separatisti a hned 2x a velmi zásadně, že ukrouši je nechtěli od prvopočátku a přijali by je jen proto, že rusák zneužil toho, že UA budapešťské memorandum dodržovala, zatímco rusák ne. Proč do toho taháš NS2 jako klamný manevr, netušíém, pokud jsi věřil Merkelové, že Minsk 2 měla UA poskytnout jen čas, proč nevěříš německu, když připustilo, že roli závislosti na rusku podcenilo, že cccp prostě není partner pro spolupráci?
tomu listopadu, prosinci a lednu 2022 nerozumím, asim á být spíš litpadu prosinci 2021 a lednu 2022. tehdy s rusákem bylo o čem jednat a jednat chtěli všichni - od ukrajinců až po američana, němce, somálce, turka ..... však byly vytvořeny "komise", které jednali a jednají dodnes. Problém byl, že nechtěl jednat putler, ten chtěl už jen podepsat dohodnuté, jenže bohužel pro jakékoli jednání "s akceptací veškerých ruských podmínek". no tak to je co za jednání?????? ze strany rusáka. tomu s enormální říká kapitulace a ne jednání. tohle a tohle pzemí je už samostatné a naše a vy nebudete to a to a tamto a západ nesmí to a to a buď se vším budete souhalsit nebo válčíme dál. takhle si kvído představuje jednání? vynucením historické nespravedlnosti? tak holt západ, který si navíc uvědomil, jakou ZASE udělal chybu ve 2014, podbnou chybám 1938, tak se rozhodl konečně se postavit na stranu práva a spravedlnosti. jsme velmi rád.
pro putlera v tom není nic. on zaútočil vojensky už v 2014 zcela bezdůvodně.

a k tvému dotazu : zelení mužíčkové byli ozbrojení a spolu se separatisty zabíjeli lidi, násilím obsazovali instituce, vyhlašovali / kradli území

podpora barevných revolucí - tady musíme předeslat faktum které ještě nikdo nikdy v příapdě ani jedné té revoluce nedoložil, že ty revoluce VZNIKLY SPONTÁNNĚ V DANÉ ZEMI, nevyvolali je američané ani nikdo jiný .... a v takovém případě pak postavení se na stranu práva a demokrce a podpora těch, kteří si uvedneé jako cestu pro svou zemi dali jako závazek je něco naprosto pochopitelného, tyhle výpomoci se dějí celou historii lidstva, za mne i správného. v každém případ ěje to zcea bez násilí třetí strany. nám přeci západ taky pomáhal, když jsme se rozhodli vyfackouvat soudruhy, v 1989, přijde ti to jako něco, c se nesmělo dít? nenásilná podpora práva a spravedlnosti (barevné revoluce) proti násilné podpoře a vlastní výkon zločinu (zelení mužici). pořád nevidíš rozdíl?


 #90181