Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5744299x
Příspěvků:
150994

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #90185

Zobrazit vše


| Předmět: RE:
02.01.23 14:47:02 | #90185
Reakce na příspěvek #90183

Do debat typu- kdo toho víc zkazil,vytuneloval atp- se zásadně pouštět nebudu.Bez viny není nikdo,kdo se po r.89 podílel na vládnutí.Rozdíl spočívá pouze v tom,že levice nechala většinového voliče aspoň volněji vydechnout.


1 1  
 #90183 

| Předmět: RE: RE:
02.01.23 17:02:09 | #90187 (1)

Vytuneloval, to je v trestním zákoně uvedený trestný čin, tam s enení o čem bavit

Bez viny je plno lidí, ale i ti, kteří bez viny nejsou mají různý podíl viny

Volněji vydechnout nechala voliče naopak pravice - samozřejmě pokud nemáš na mysli "volnější vydechnutí" za půjčené peníze, to pak ano. čili plno lidiček "volněji dýchalo" a my to dnes musíme zaplatit v podstatě bez dechu. výborně :-)))))))))))))


1 1  
 #90185 

| Předmět: RE: RE: RE:
02.01.23 17:33:35 | #90190 (2)

*27179*
V podstatě souhlas, ale pokud máš na mysli dlužníky a s tím spojený ono vydechnutí a placení dluhů z našich daní, pak je to nejspíš tak, že nejvíc se dluží těm, kdo by spíš patřili za mříže. Lichváři a další výkvět společnosti.
Tak jistě...Lojza si půjčí 100 litrů od kámoše Mildy na něco. Jedno na co. Už ve chvíli, kdy o půjčku žádá, ví, že to potřebuje na chlast a že mu to nemá v úmyslu vrátit. Tam není co řešit: Lojza je lotr a náleží mu trest. Samozřejmě hlavní jsou kroky vedoucí k donucení Lojzy, vrátit peníze. Tady není co řešit.
Jiná věc ale je /a tady si myslím, že většina si to neuvědomuje/, když si někdo půjčí v dobré víře a s těmi nejpoctivějšími úmysly v situaci, ne vlastní vinou zaviněnou, v situaci, kdy nemá jiný řešení a ta půjčka všechny potíže vyřeší a on peníze vrátí. To se stát může komukoliv. Kdo tvrdí že nemůže, je trouba.
Pak se stane, že v pomyslném řetězu mezi půjčkou a získáním peněz na splacení půjčky jeden článek praskne, jinými slovy, dojde k podvodu na onoho dlužníka, poctivce od kosti, v očích neinformovaných však podvodníka. Výsledek - onen poctivec je v pr...i. Exekutor v patách, na diskuzích jej kamenují, trhají mu nehty, kastrují.
Koho zajímá, že jde vlastně vlastně o oběť a onen věřitel je podvodník patřící za mříže? Nikoho. Všichni si rádi hrajou na ty spravedlivé a ječí, jak je třeba s dotyčným zatočit.
Ono nikdy není ve věcech dlužníků a věřitelů nic tak jasný, aby šlo po přečtení článku spravedlivě posoudit, kdo je lotr a kdo oběť.
Někdy je v jedny kauze několik lotrů a několik podvedených věřitelů. Často patří nejen za katr, ale rovnou na šibenici ten nejpodvedenější věřitel.
Tohle není jak vrah vs. oběť - tam není o čem filosofovat.


 #90187 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
02.01.23 17:38:13 | #90191 (3)

Myslím si, že tak jasných případů jak je ten mezi Lojzou a Mildou /místo jmen si můžeme dosadit firmy, banky, atd/ je tak maximálně 5 %. Zbytek jsou "rozplizlosti, v podstatě nerozmotatelné případy", kdy opravdu je šmejdem ten, kdo podává exekuce a obětí ten v exekuci.


 #90190 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
02.01.23 17:54:49 | #90194 (4)

Se mi vybavuje případ, kdy snad už 90 letý děda zbudoval pro svou kozu z latí chlíveček na okraji lesa, hned za hranicí svého pozemku. Nikomu a ničemu ten přístřešek nevadil. Úředník ale měl potřebu být za spravedlivého /snad aby si spravil chuť, vědom si braní úplatků od miliardářů za jejich černé stavby/, tak nařídil zbourání oné "černé stavby" a kozu nechal vystěhovat. Kam, nevím. Asi si ji onen chudák, mající řádově měsíce před smrtí, nastěhoval pod postel, nebo do skříně. Pokud vůbec tohle měl.
No a samozřejmě v závěru reportáže v TV pravili, že onen dědeček má 2 možnosti: Buď státu uhradí náklady na zbourání onoho ztloukance ze shnilých latí /mělo snad jít o asi 200 000!!!!!!!!!!­!!!!!/, nebo jej čeká exekuce.
A teď jsme u toho: O podobných případech články. Pod články diskuze. V diskuzi jsou tito dědové za viníky snad všeho zla světa, za viníky špatný světový ekonomický situace, atd. Prostě tito jsou ti lumpové!!! Ne skuteční gauneři a zkorumpovaní úředníci a zločinci z řad podvodníků, předkládaných veřejnosti jako oběti, nebo li věřitelé.
Tady je něco špatně


1  
 #90191 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
02.01.23 18:28:47 | #90196 (3)

Já psal jen o dluzích dělaných na úkor státu, tedy vládních, kdy si levice napůjčuje a rozhodí to mezi lidi a ti mohou "volněji dýchat", i když není důvod, dýchají dost volně i tak.

Co se tče exekucí ap., myslím, že se tomu vlády posledních pár let od 2010 celkem věnovaly a nejen silě zkorigovali důvody k exekucím, omezili množství exekutorů, ale hlavně nařídili sjednocování dluhů a exekucí do jednoho právního případu a ne 20 pro každou exekuci vlasntí, což obnášelo vlastní poplatky ap.
navíc si osobně myslím, že naprostá většina exekucí je skutečně vinou dlužníků, kdy si půjčují na naprosté nesmysly, jako jsou cigára,gembling, ježíška, dovolenou ap.


 #90190 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
02.01.23 20:50:58 | #90200 (3)

Mohu tě ujistit,že tím vydechnutím nemám na mysli jakoukoliv nekalou činnost,ani podporu líných a nevzdělaných na úkor pracovitých a vzdělaných a už vůbec ne větší košatost sociálních dávek.Ostatně ještě žádná vláda neřešila sociální situaci neustálým vybízením lidí k návštěvě sociálky,resp.nově ÚP.


 #90190