Hlavně je to sračka. Není cukr jako cukr
Cukr jako cukr sice není, ale GF sirup není o nic větší sračka než normální řepnej cukr. Přesnější je říct, že má prakticky stejný složení, jako cukr v medu.
GF je horsi, zpusobuje ve vetsim mnozstvi resistenci proti insulinu, tudiz je spoluvinny na vzniku Diabetes typu II. Krome toho fruktoza ztezuje odbouravani tuku , takze se po nem tloustne vic a je i hure stravitelna.
Repny cukr obsahuje sacharozu , coz je disacharid, slozeny z glukozy a fruktozy, nejlepe stravitelny je cukr hroznovy, coz je glukoza, pri traveni se disacharid stepi a glukoza se dostava rychle do krve, fruktoza je obsazena jen v polovicnim mnozstvi, velke mnozstvi vede k poskozeni jater
Fruktosa je obsažena v polovičním množství jak v sacharose, tak i v tom
GF sirupu, ale taky třeba v medu. V sacharose a medu je to s glukosou přesně
1:1, v GF sirupu zhruba.
Glukosa je nejlépe „stravitelná“ proto, že trávit vůbec nepotřebuje,
vstřebá se tak, jak je. Zrovna tak fruktosa. A sacharosu ve střevě musíš
napřed na tyhle dvě rozštěpit, což je ale celkem rychlý proces, takže
pořád nevidím ten zásadní rozdíl. A ano, velké množství může vést k
poškození jater. Jak sacharosy, tak GF sirupu.
arecuk --- to je zajimave co pises --- nevis nahoou z ceho je slozena moravska slivovice a jak pusobi jeden frtan denne na jatra? Sirup nepiju med pouze -- manuka - tak lzicku za tyden.