Rozcestník >> Politika >> Krakistán

Informace

Název: Krakistán
Kategorie: Politika
Založil: Shadow_of_Krak
Správci: Shadow_of_Krak
Založeno: 10.08.2023 15:25
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 335704x
Příspěvků:
11260

Toto téma sledují (5):


Předmět diskuze: Krakistán - Jen pro lidi, kteří nemají potřebu si stěžovat a kteří se neposerou z občasného vulgárního slůvka, pokud, sdělí to veřejně a pokusíme se to vyřešit dohodou. Zde se tvrzení dokládají.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #7445

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.11.24 17:09:38 | #7445
Reakce na příspěvek #7440

Hlavně je to sračka. Není cukr jako cukr


 #7440 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.11.24 19:33:40 | #7498 (1)

Cukr jako cukr sice není, ale GF sirup není o nic větší sračka než normální řepnej cukr. Přesnější je říct, že má prakticky stejný složení, jako cukr v medu.


 #7445 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.11.24 19:39:43 | #7502 (2)

GF je horsi, zpusobuje ve vetsim mnozstvi resistenci proti insulinu, tudiz je spoluvinny na vzniku Diabetes typu II. Krome toho fruktoza ztezuje odbouravani tuku , takze se po nem tloustne vic a je i hure stravitelna.


 #7498 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.11.24 20:27:03 | #7531 (3)

No to ale není rozdíl od řepného cukru.


 #7502 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
13.11.24 20:39:20 | #7542 (4)

Repny cukr obsahuje sacharozu , coz je disacharid, slozeny z glukozy a fruktozy, nejlepe stravitelny je cukr hroznovy, coz je glukoza, pri traveni se disacharid stepi a glukoza se dostava rychle do krve, fruktoza je obsazena jen v polovicnim mnozstvi, velke mnozstvi vede k poskozeni jater


 #7531 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
14.11.24 10:17:48 | #7601 (5)

Fruktosa je obsažena v polovičním množství jak v sacharose, tak i v tom GF sirupu, ale taky třeba v medu. V sacharose a medu je to s glukosou přesně 1:1, v GF sirupu zhruba.
Glukosa je nejlépe „stravitelná“ proto, že trávit vůbec nepotřebuje, vstřebá se tak, jak je. Zrovna tak fruktosa. A sacharosu ve střevě musíš napřed na tyhle dvě rozštěpit, což je ale celkem rychlý proces, takže pořád nevidím ten zásadní rozdíl. A ano, velké množství může vést k poškození jater. Jak sacharosy, tak GF sirupu.


 #7542 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
14.11.24 10:30:26 | #7603 (6)

arecuk --- to je zajimave co pises --- nevis nahoou z ceho je slozena moravska slivovice a jak pusobi jeden frtan denne na jatra? Sirup nepiju med pouze -- manuka - tak lzicku za tyden.


 #7601