Rozcestník >> Společnost a komunity >> Amerika, američané, americké zvyky

Informace

Název: Amerika, američané, americké zvyky
Kategorie: Společnost a komunity
Založil: -
Správci: freekarol
Založeno: 21.11.2020 19:40
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5480919x
Příspěvků:
148697

Předmět diskuze: Amerika, američané, americké zvyky - *VULGÁRNÍ NADÁVKY & VULGÁRNÍ URÁŽKY směřující na zdejší diskutéry, nejsou povolené. *KDO MÁ BAN: https://bit.ly/3LQP8jE *SEZNAM VULGÁRNÍCH NADÁVEK: https://bit.ly/3Y90jei *FAQ: https://bit.ly/3v30yh1
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #113273

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE:
29.05.23 17:21:10 | #113273

Se picnu, jak Venca tady dává lekce o grilování kostí, jako by nikdo z nás neviděl gril nebo ohýnek s opečenymi buřty..ty jsi Vašku kandidát na Michelinskou hvezdu *23266*



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
29.05.23 17:39:15 | #113277 (1)

No tvuj prispevek jenom ukazuje jak jsi JEDNODUCHA zena, ktera nema zadny rozhled, zadne znalosti o veci, ale hlavne ze se do rozhovoru sere *30039* *30039*
Ubohy to tvor !


 #113273 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
29.05.23 17:54:13 | #113283 (2)

Vasheku... neberte to osobně... nic ve zlým... určitě jste velmistr i v BBQ... nejen v plavání a prodávání ojetin... ale Češi jsou taky docela zdatní v přípravě masa na grilu... a tak něco o tem ví...!!! *3419*


 #113277 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
29.05.23 17:56:57 | #113286 (3)

jenze mezi grilovanim a BBQ je obrovsky rozdil a mozna ho nechapete ?


 #113283 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
29.05.23 18:01:38 | #113289 (4)

Vasheku... tož prozraďte specialisto, jaký pak je ten obrovský rozdíl...??? *33767*


 #113286 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
29.05.23 18:06:09 | #113291 (5)

Grilovane kure , naporcovane, vezme na ohni nekolik minut, stejne porce vezmou v BBQ 1.5 hodiny. Dve rozdilne chute !


 #113289 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
29.05.23 18:23:54 | #113296 (6)

Vasheku... podobné kecy vedou v Česku Vám podobní "taky specialisté" na přípravu husy nebo kachny... prej se kachna nebo husa nedá připravit za 2 hodiny... ale se musí péct pomalu 12 - 24 hodin, aby lépe chutnala...!!! *18814* Udělali jsme s kamarádama pokus a naservírovali jim husu pečenou 2 hodiny v remosce a druhou, pečenou 18 hodin v troubě... nemusím Vám psát, kterou ohodnotili jako lepší...!!! *3419* Jen opravdový, nesvéprávný pomatenec, věřící krmivu pro ovčany z médií, by pekl husu 18 hodin...!!! *18814*


1  
 #113291 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
29.05.23 18:57:03 | #113308 (7)

Ja se nebavim o huse, ale o BBQ, ktere pochazi od Indianu a jejich poriprave masa, protoze nemeli Reosky !


 #113296 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
29.05.23 19:20:33 | #113319 (8)

Vasheku... zato BBQ grily California už určitě měli...!!! *16920*


1  
 #113308 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
29.05.23 19:22:59 | #113321 (8)

Vasheku... u BBQ nehraje druh masa žádnou roli... *16899* je úplně jedno, jaké maso zvolíte... jestli husu... nebo vepře... nebo krávu... *3419*


 #113308 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
29.05.23 19:45:24 | #113324 (9)

Naopak, druh masa urcuje dobu, teplotu, kreni a styl pripravy, kazde maso vyzaduje jiny pristup ! Ale to uz je o zkusenostech *6914* *6914*


 #113321 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
29.05.23 20:59:15 | #113326 (10)

Rybu na grillu nezvladam. Na to potrebuji aspon panev a maslo. *6914*
Dalsi tezky predmet ktery sebou obcas taham i v lodi. Na rejzovacim taliri by to mozna slo ale ani to nedelam.


 #113324 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
30.05.23 07:26:30 | #113344 (11)

škoda... pstruh na grilu je výbornej... stačí mít rošt... *33027*


 #113326 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
30.05.23 08:16:50 | #113347 (12)

Nebo klacek.


 #113344 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
30.05.23 08:32:40 | #113348 (13)

Nebo... *33441* jenže, kdo to s klackem neumí, pak jen nevěřícně čumí, jak mu klacek přehoří a pstruh se do popela zaboří...!!! *3419*


 #113347 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
30.05.23 07:17:04 | #113342 (10)

Vasheku... zřejmě jste nepochopil tak zcela zadání... *4511* psal jste, cituju: "Ja se nebavim o huse, ale o BBQ..." konec citátu... jenže husa a BBQ se vůbec nevylučují... *16899* páč i husa se dá, po Vašemu barbecuovat... neboli, připravit v kouři ke stolování, takzvaně na indiánský způsob...!!! *33441*


 #113324 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
29.05.23 18:00:05 | #113288 (3)

Rozdil

Při barbecuingu se jídlo připravuje pomalu a často se do něj přidávají omáčky nebo marinády. Dodává jídlu kouřovou chuť a dodává mu křehkost. Při grilování se suroviny připravují rychle a obvykle se při něm používá jen velmi málo oleje, takže výsledkem je křupavý, zuhelnatělý a karamelizovaný povrch a dokonalé grilovací stopy.


 #113283 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
29.05.23 18:11:16 | #113292 (4)

Vasheku... pokud přidáváte před nebo při samotné úpravě masa na dřevěném uhlí, do toho masa omáčky nebo marinády, tak můžete barbecuingovat klidně i *573* páč těmi omáčkami nebo marinádami zkurvíte vlastní, specifickou chuť samotného masa... a víte prdlajs co jíte...!!! *18814* To můžete rovnou z kbelíku jíst tu marinádu a ušetříte za maso...!!! *33027*


1  
 #113288 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
29.05.23 18:18:10 | #113294 (5)

No a proto mnohde v Texasu vubec zadne omacky nepouzivaji, jenom ciste uzene maso do meka na bud pecan dreve a nebo mosquite dreve. Delane na bukovem a nebo hickory dreve uz neni tak dobre !


 #113292 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
29.05.23 18:26:02 | #113298 (6)

Vasheku... pak to ale podle Vašeho popisu není již BBQ... když nepřidávají ty omáčky nebo marinády...!!! *33767* Neprozradil jste, jak regulujete teplotu teho kouře...!!! *3419*


 #113294 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
29.05.23 18:32:14 | #113301 (7)

Jako je teploměr, tak bude ve státech existovat i kouřoměr, máte mezery ve vzdělání *2*


 #113298 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
29.05.23 18:38:46 | #113304 (8)

Ale kouřoměr v USA měří, jak silně, jsou tito specialisté u BBQ, zkouřeni...!!! *3419*


 #113301 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
29.05.23 18:58:49 | #113311 (7)

Prozradil a BBQ nema nic co spolecneho s omackou a nebo marinadou !


 #113298 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
29.05.23 19:24:32 | #113322 (8)

Vasheku... babochlape... opět, jak to máte ve zvyku, lžete...!!! *33441* I u obyčejného BBQ...!!! *18814*


 #113311 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
29.05.23 19:31:30 | #113323 (9)

Je hezke a dojemne, jak mas Vaska rad a uz nekolik let za nim chodis a pises mu. Laska je holt laska.... *15196*


 #113322 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
30.05.23 07:24:35 | #113343 (10)

Komiku... se omlouvám, že jsem Vám překazil společné radovánky s Vashkem... a na chvíli si ho vypučil pro konverzaci o BBQ (čtěte: barbekjů, rozumějte: příprava masa v kouři)... ano, souhlasím s Váma... láska je láska... i ta vaše chlapská... *16920* snad jste to večer spolu dohnali... aniž byste si u toho břišní kýlu uhnali...!!! *33027*


 #113323 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
29.05.23 18:21:34 | #113295 (4)

Opravdove BBQ casto nedelam. Mam nato i jiny grill. Ono to muze klidne vzit i prez noc.
Zatim co grillovani veme minuty.

Ten mam dokonce malicky prnosny gas grill. Poridil jsem vetsi stan lehatka a zidle! Slunecni nabijecku s baterkama. To uz teda je tak daleko ze se tomu neda rikat stanovani. *9540*

Tohle fsechno se do lodi nevejde. Ale na nektere ricce maji pendl i kemp kde nechavas autak tak jako tak a v letnich mesicich muze chvilku prset kazde odpolene. Tropu tady nejsou ale neco z toho tropickeho obcas mame.


 #113288