Udělejte si pravé české langoše:-)
Ale zase, když jsem čet, co stojí stánky třeba někde na tu celou zimu,
tak to bych se bál, že nevydělám ani za těch 150
Ale vydělal, neboj. Oni jim ten nájem spočítali podle jejich výdělků To jsou mega sumy, co za den stánek vydělá. Ty nájmy jsou nepatrný zlomeček. Ale víš jak...všichni brečí, že mají málo. Však si tam stoupni a počítej hodinu, kolik utrží. Vstupy? To jsou korunový položky. A to oni nakupujou suroviny přímo u výrobců a ve velkoobchodech.
Zase ta zima a nevíš, jestli si vedle nestoupne někdo s něčím
podobným. Já bych do toho za 0,5 mega na měsíc nešel
Jedině, kdyby si mě nenávratně založil
Měl jsem jedno místo vytipovaný. Chodil jsem tam léta z práce. Byl to
přívěs a v něm středně dlouhovlasá , brunetná, kudrlinkovatá, mladá,
dobře vyvinutá slečna a pak bohužel asi i paní Marta
Takové langoše, jako uměla ona nikdy nezvládnu, i když mi je každý
chválí.
Chodil jsem tam moc rád a zapomínal při tom na práci a na čas. Ona taky,
vždy, když mě viděla vypnula hřbet a napřímila svůj lamí krk a pak? Pak
si tam něco nedejte, když vidíte ty oči ve kterých by se utopil možná i
Roľko nebo Venclovský. Když pak poprvé vylezla z toho přívěsu ven, tak jsem zíral
úplně někam jinam
Já je prvně jedl někdy po sametovce na pískovně Mělice u stánku. Čuměli jsme na to jak puci To tady langoše teprv začínaly a to byla jiná liga než ty placičky, dneska vydávané za langoše. Tenkrát obrovská plocha, větší jak běžný talíř, krásně nadýchané, křehoučké, vysoké, spousta česneku a sýra, kečup jsi si mohl na ně dát sám kolik jsi chtěl. Posledních tak 20 let když vidím langoše kdekoliv, jsou jak tácek pod pivo, výška taky ne o moc větší. Podivná barva, na nich nepatrně čehosi. Ani za bůra bych si to nedal.
To je fakt:-)
Já pamatuji ještě jedny dobré na Země Živitelce v Českých Budějovicích
někdy v osmdesátých letech. Jak píšeš, to byla jiná liga. Hlavně se tam
kontraktovalo a jedlo
Ještě tam prodávali vynikajícího pstruha na másle
To už je všechno pryč.
Vzpomínám si na toho politika slovenského vždy když vidím nápis, nechť je mu země lehká.
A zaděláváte vodou, nebo mlékem? Zadělávám plnotučným a musím
říct, že jsou mňam.
Taky je fajn do těsta přidat rovnou česnek, dá to tomu chuťově jiný
rozměr, než když je česnek jen navrch. :)
Koukala jsem někdy před nějakým časem na český seriál Pouť a tam
vymejšleli, jak zbohatnou na langoších a co protistranna. Bylo to docela
vtipný. Jak jim syn přišel s inovací, že koupěj levnou mouku a až bude
drahá, budou dělat ty obrovitánské langoše za cenu malých. Nevím, zda si
to pamatuju dobře, ale tak nějak to bylo a docela se jim to rozjelo. On to byl
takovej všelijakej seroš, ale musím říct pobavila jsem se. :-)) Recenze nic
moc, ale bylo tam dost vtipného a z minulých časů po revoluci.
:) nebo ženu.
To nevím. Musela bych to nejdřív vyzkoušet a vychytat si to.
Ještě ten recept ani nemám. :)
Domů zvu málokoho. To už by muselo být, aby.
Důvěra.
Dříve jsem zvala, ale odnaučila jsem se to. :)