Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Chalupář udí, vaří, smaží, ale hlavně se snaží:)

Informace

Název: Chalupář udí, vaří, smaží, ale hlavně se snaží:)
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: -
Správci:
Založeno: 11.01.2021 08:08
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 90196x
Příspěvků:
1074

Toto téma sledují (2):


Předmět diskuze: Chalupář udí, vaří, smaží, ale hlavně se snaží:) - Také peče, ochutnává, okopává, sází, chová, staví, uklízí a udržuje:) Vše o tom, co se dělá na chalupě, kterou bych chtěl jednou mít a kterou ještě nemám:) A neb sousedovic Toníček nemá žádný koníček:)
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #1028

Zobrazit vše


| Předmět:
30.09.23 15:02:02 | #1028

Udělejte si pravé české langoše:-)


1  

| Předmět: RE:
22.01.25 06:26:04 | #1029 (1)

Ten není špatný. Vánoční se prodával za lidových 150 Kč *30039*


1  
 #1028 

| Předmět: RE: RE:
22.01.25 06:27:32 | #1030 (2)

Ale zase, když jsem čet, co stojí stánky třeba někde na tu celou zimu, tak to bych se bál, že nevydělám ani za těch 150 *30683*


 #1029 

| Předmět: RE: RE: RE:
24.01.25 16:44:15 | #1037 (3)

Ale vydělal, neboj. Oni jim ten nájem spočítali podle jejich výdělků To jsou mega sumy, co za den stánek vydělá. Ty nájmy jsou nepatrný zlomeček. Ale víš jak...všichni brečí, že mají málo. Však si tam stoupni a počítej hodinu, kolik utrží. Vstupy? To jsou korunový položky. A to oni nakupujou suroviny přímo u výrobců a ve velkoobchodech.


1  
 #1030 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
24.01.25 18:55:58 | #1042 (4)

Zase ta zima a nevíš, jestli si vedle nestoupne někdo s něčím podobným. Já bych do toho za 0,5 mega na měsíc nešel *8158*
Jedině, kdyby si mě nenávratně založil *9370*


1  
 #1037 

| Předmět: RE:
23.01.25 20:27:51 | #1031 (1)

Pravý český langoš neznám. Langoš je maďarský.


1  
 #1028 

| Předmět: RE: RE:
23.01.25 20:28:23 | #1032 (2)

My Češi je mohli leda zprznit, na to jsme experti *27179*


1  
 #1031 

| Předmět: RE: RE: RE:
24.01.25 06:31:26 | #1034 (3)

Měl jsem jedno místo vytipovaný. Chodil jsem tam léta z práce. Byl to přívěs a v něm středně dlouhovlasá , brunetná, kudrlinkovatá, mladá, dobře vyvinutá slečna a pak bohužel asi i paní Marta *30039*
Takové langoše, jako uměla ona nikdy nezvládnu, i když mi je každý chválí.
Chodil jsem tam moc rád a zapomínal při tom na práci a na čas. Ona taky, vždy, když mě viděla vypnula hřbet a napřímila svůj lamí krk a pak? Pak si tam něco nedejte, když vidíte ty oči ve kterých by se utopil možná i Roľko nebo Venclovský. *6807* Když pak poprvé vylezla z toho přívěsu ven, tak jsem zíral úplně někam jinam*34037*


1  
 #1032 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
24.01.25 16:37:14 | #1035 (4)

Já je prvně jedl někdy po sametovce na pískovně Mělice u stánku. Čuměli jsme na to jak puci To tady langoše teprv začínaly a to byla jiná liga než ty placičky, dneska vydávané za langoše. Tenkrát obrovská plocha, větší jak běžný talíř, krásně nadýchané, křehoučké, vysoké, spousta česneku a sýra, kečup jsi si mohl na ně dát sám kolik jsi chtěl. Posledních tak 20 let když vidím langoše kdekoliv, jsou jak tácek pod pivo, výška taky ne o moc větší. Podivná barva, na nich nepatrně čehosi. Ani za bůra bych si to nedal.


 #1034 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
24.01.25 18:53:23 | #1041 (5)

To je fakt:-)
Já pamatuji ještě jedny dobré na Země Živitelce v Českých Budějovicích někdy v osmdesátých letech. Jak píšeš, to byla jiná liga. Hlavně se tam kontraktovalo a jedlo *34041* *30683*
Ještě tam prodávali vynikajícího pstruha na másle *30683*
To už je všechno pryč.


1  
 #1035 

| Předmět: RE: RE:
24.01.25 06:18:28 | #1033 (2)

Vzpomínám si na toho politika slovenského vždy když vidím nápis, nechť je mu země lehká.


 #1031 

| Předmět: RE: RE: RE:
24.01.25 16:38:27 | #1036 (3)

Já taky *27179*


1  
 #1033 

| Předmět: RE: RE: RE:
25.01.25 16:45:35 | #1052 (3)

Já ne :)



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
25.01.25 18:42:55 | #1057 (4)

A to je chyba.


 #1052 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
28.01.25 06:49:14 | #1066 (5)

Proč?



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.01.25 10:50:41 | #1070 (6)

Pro slepičí kvoč.


1  
 #1066 

| Předmět: RE:
25.01.25 16:44:57 | #1050 (1)

A zaděláváte vodou, nebo mlékem? Zadělávám plnotučným a musím říct, že jsou mňam.
Taky je fajn do těsta přidat rovnou česnek, dá to tomu chuťově jiný rozměr, než když je česnek jen navrch. :)



| Předmět: RE: RE:
25.01.25 16:45:12 | #1051 (2)

Koukala jsem někdy před nějakým časem na český seriál Pouť a tam vymejšleli, jak zbohatnou na langoších a co protistranna. Bylo to docela vtipný. Jak jim syn přišel s inovací, že koupěj levnou mouku a až bude drahá, budou dělat ty obrovitánské langoše za cenu malých. Nevím, zda si to pamatuju dobře, ale tak nějak to bylo a docela se jim to rozjelo. On to byl takovej všelijakej seroš, ale musím říct pobavila jsem se. :-)) Recenze nic moc, ale bylo tam dost vtipného a z minulých časů po revoluci. *34703*



| Předmět: RE: RE: RE:
25.01.25 18:42:30 | #1056 (3)

Ti možná dám recept, vidím, že jsi všude *4310* *4310* *4310*


1  
 #1051 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
27.01.25 00:21:18 | #1061 (4)

:))) jééé, to by bylo super. to bych brala. :)))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
27.01.25 13:31:46 | #1064 (5)

Pak na něj můžeš někoho z místních pozvat, třeba nějakého muže.


1  
 #1061 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.01.25 06:48:18 | #1065 (6)

:) nebo ženu.
To nevím. Musela bych to nejdřív vyzkoušet a vychytat si to.
Ještě ten recept ani nemám. :)
Domů zvu málokoho. To už by muselo být, aby.
Důvěra.
Dříve jsem zvala, ale odnaučila jsem se to. :)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.01.25 10:50:19 | #1069 (7)

Hm, máš tam bordel *8158*


1  
 #1065