Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Chalupář udí, vaří, smaží, ale hlavně se snaží:)

Informace

Název: Chalupář udí, vaří, smaží, ale hlavně se snaží:)
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: -
Správci:
Založeno: 11.01.2021 08:08
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 79110x
Příspěvků:
1027

Toto téma sledují (1):


Předmět diskuze: Chalupář udí, vaří, smaží, ale hlavně se snaží:) - Také peče, ochutnává, okopává, sází, chová, staví, uklízí a udržuje:) Vše o tom, co se dělá na chalupě, kterou bych chtěl jednou mít a kterou ještě nemám:) A neb sousedovic Toníček nemá žádný koníček:)
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #958

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: Buřty na pivě. Dnes se hodí:-)
22.01.23 15:26:12 | #958
Reakce na příspěvek #951

Pivo ano, špekáčky přímo waaaau!, ale ani 1 jídlo s pivem mi nechutná. Nemusím ani nic na víně, ač víno miluju. Pivo i víno v jídle mi přijde jako gastronomický zločin:)


1  
 #951 

| Předmět: RE: RE: RE: Buřty na pivě. Dnes se hodí…
22.01.23 15:29:51 | #959 (1)

A mně to chutná:-)
Taková chobotnice nebo kalamáři na červeném víně - mňam:-)



| Předmět: RE: RE: RE: Buřty na pivě. Dnes se hodí…
22.01.23 15:30:34 | #960 (1)

Stejně jako kombinace masa a ovoce. To je jak když pejsek s kočičkou co najdou, to tam prsknou. Někteří známí šéfkuchaři by nejradši zavraždili všechny, kdo kdy pozřeli např. smažený sýr, ale sami przní maso ovocem či ovocnými šťávami, což je vyložená prasárna!


 #958 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Buřty na pivě. Dnes se…
22.01.23 15:32:18 | #962 (2)

Pejska s kočičkou mám rád. Moc pěkně vařili a dali tam, co jim chutnalo:-)
Vařím podobným způsobem:-)
S tím przněním jídle souhlasím. Smažák bych si dal:-)
Si ho budu muset udělat:-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Buřty na pivě. Dnes…
22.01.23 17:14:15 | #965 (3)

Asi tak: Já uznávám, že všichni máme právo si vařit co libo, co chutná. Pokud mi někdo řekne, že miluje si smíchat štrůdl s jehněčí pečínkou a bramborovou polívkou, nic proti tomu nemám. Zasměju se, představím si tu hrůzu a pozvu dotyčnýho na panáka s tím, že je je to asi origoš magor a třeba budem kámoši:D
Jiná věc ale je, pokud profík, šéfkuchař, propaguje svoje dogmata, něco apriori zavrhuje, něco až na sílu vnucuje jako to zaručeně nejlepší. To je regulérní idiot i kdyby měl 5 michelinských restaurací.
Zkrátka...je třeba odlišit domácí vaření, kde vše je dovoleno a není to veřejnosti nabízeno, ba vnucováno, s různými těmi dogmaty profesionálů, kterými nás denně masírují snad na všech TV programech.
Pohlreich např: Za smažeňák by sekal ruce. ALE...propaguje rýži Basmati, což je snad po tvarůžkách ten nejsmradlavější hnus co existuje!!!
A zase...Pokud profíkovi něco chutná, do psích vagín / jak by řekl sám Zdenda P./, nesmí to národu předkládat jako neodiskutovatelnou pravdu, kterou je každý povinen se řídit!!! A kdo se tím, co jemu chutná, neřídí, je u něho idiot a antikuchař. Pak sorry, ale oním idiotem je on.


 #962 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Buřty na pivě.…
22.01.23 17:25:38 | #967 (4)

Když se z toho nepos..e, pak je to v pohodě. v každým případě ten panák pomůže:-)
:-))
Já se zase divím kolikrát tomu, kdo tam vaří:-)
Když má jeden brambor, jednu cibuli a papriku a hlavně olivový olej a celý kumšt spočívá v aranžmá na talíři. Dotyčný to tam rovná 10 minut a pak to zalije oliváčem:-)
Hlavně bylinky, teď je to hit, nezáleží jaké, hlavně bylinky a hodně!
Mně se také třeba nelíbilo, jak setřel toho Babicu. Ten když začínal vařit v tv, měl tam docela dobré recepty a mně se jeho vaření líbilo. S dalšími díly se to horšilo, ale to chápu. Každý má oblíbené recepty a pak ty ostatní už jen převařuje nebo objevuje.
Někdy to vyžaduje styl pořadu a to asi rozhoduje když se to má podobat pořadům v nichž vystupuje Gordon Ramsay.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Buřty na…
22.01.23 17:42:23 | #970 (5)

Mno...i tady jsme v přesné shodě!:D
Jo a taky mám strašně "rád" tu závěrečnou poznámku šéfkuchařů - úplně jednoduše!
No tvl!!! On ten trouba zapráskal přibližně 3 pánve, 4 kastrůlky, 5-6 misek, několik talířů a talířků, 3 prkýnka, 2 sekáčky a 3 nože, 3 hrnce. Pokrm obsahuje cca 25 ingrediencí. To je jednoduchý???!!!
Jednoduchý je /bude to možná i od amatéra či amatérky chutnat líp" / , když ušpiním 1 pánev, prkýnko, 1 hrnec, 1 nůž, vařečku a použiju 3 druhy koření, co naberu ze sáčku dvěma prsty. Pan šéfkuchař se bude olizovat až na zadku a nepobere, že jsem použil fakt jen 3 druhy základního koření. Ono totiž vaření je hlavně o fištrónu od "pánaboha" a o "srdci". To je jak se zahrádkou: ˇČím víc se s tím kdejaká pipka crcá, tím horší úroda a samá plíseň *27179* Kdo se s tím nemaže, jen zasadí a zalévá /žádný postřiky, žádný hnojení/ a láskyplně si s tím při zalévání povídá, ten sklízí od června do zámrzu a nezná žádný moribundus *27179*
Prostě OPRAVDU JEDNODUŠE" :)


 #967 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Buřty…
22.01.23 17:48:52 | #971 (6)

A napíšu klidně po 1001. - např. rajčata dáváme cca 17 let na stejnej záhonek. Na zbourání tohoto mýtu, že každoročně je třeba měnit stanoviště okurek a rajčat, jsem obzvláště pyšný! *27179* Žádná plíseň, žádnej problém. Rajčátka jak malovaná až do zámrzu, jediný flíček nemají, ač někteří troubelíni tvrdí, že na rajčata nesmí moc pršet. Blbost. I když hodně prší, rajčátka-tornáda, jak malovaná až do října- dokud nepřijde tak -2 st a rostliny nepomrznou.


 #970 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.01.23 17:56:59 | #975 (7)

Tak máš asi dostatečný průvan a trháš spodní listy, aby neplesnivěly.
U nás by to bez toho nešlo a většinou v závěru vegetace to plíseň chytne, tedy ne všechny odrůdy. Tornádo je dobré, nepraská:-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.01.23 18:12:21 | #978 (7)

I pěstování rajčat je chemie. Například my máme půdu chudou na vápník, takže musím přidávat vápno, ale i špetku hořčíku (hořká sůl). Jinak kompostujeme nejen trávu, plevel a pod., ale veškerý kuchyňský odpad, včetně kávové sedliny, vaječných škořápek, drůbežích kůstek a pod.
Rajčata pěstujem vyvázané na dvoumetrových tyčích, které jsou už desetiletí na stejném místě. U nás není moc srážek, ale jednomu druhu rajčat se daří lépe pod střechou, tedy bez vody ze zhora. Pravidelná zálivka je u nás dost problematická záležitost (ani ne půl metru ornice, pak jen říční štěrk a pisek a v deseti metrech hladina podzemní vody).


 #971 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.01.23 18:21:59 | #981 (8)

Jinak by nekrotizovaly špičky.
Letos jsem udělal vysoký kompost. Tak šedesát centimetrů. Uvnitř uleželý kompost, na to zem. Pak jsem nasázel rajčata, papriky, melouny, lilky, patisony, cukety, dýně a další. Zalil jsem to jen na začátku, celkem 4 krát. Pak už jsem nemohl. Žilo si to vlastním životem a všechno narostlo.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Buřty…
22.01.23 17:55:23 | #974 (6)

:-D:-D:-D
Se vidím, jak kritizuji ty pořady na jedné televizní stanici:-)
Hele, akorát krájí líp cibuli než já:-)
Ale ne všichni:-)
Nejlepší je, když ti řekne nějakou omáčku. Já si říkám, co je to zase za blbost. On to tam kápne v množství zanedbatelném a pak ti na závěr řekne, že můžeš použít sójovku nebo čínské víno na vaření:-))
Je to tak.
Právě u těch nejlepších jsem zjistil, že vůbec neumějí ty bylinky používat.
Jako třeba s tím koriandrem. Nemám nic proti němu, ale v rozumné míře. Oni to kolikrát mají tak zelené navrchu, že bych si myslel, že je to něco pro vegetariány:-)