Pivo ano, špekáčky přímo waaaau!, ale ani 1 jídlo s pivem mi nechutná. Nemusím ani nic na víně, ač víno miluju. Pivo i víno v jídle mi přijde jako gastronomický zločin:)
A mně to chutná:-)
Taková chobotnice nebo kalamáři na červeném víně - mňam:-)
Stejně jako kombinace masa a ovoce. To je jak když pejsek s kočičkou co najdou, to tam prsknou. Někteří známí šéfkuchaři by nejradši zavraždili všechny, kdo kdy pozřeli např. smažený sýr, ale sami przní maso ovocem či ovocnými šťávami, což je vyložená prasárna!
Pejska s kočičkou mám rád. Moc pěkně vařili a dali tam, co jim
chutnalo:-)
Vařím podobným způsobem:-)
S tím przněním jídle souhlasím. Smažák bych si dal:-)
Si ho budu muset udělat:-)
Asi tak: Já uznávám, že všichni máme právo si vařit co libo, co
chutná. Pokud mi někdo řekne, že miluje si smíchat štrůdl s jehněčí
pečínkou a bramborovou polívkou, nic proti tomu nemám. Zasměju se,
představím si tu hrůzu a pozvu dotyčnýho na panáka s tím, že je je to
asi origoš magor a třeba budem kámoši:D
Jiná věc ale je, pokud profík, šéfkuchař, propaguje svoje dogmata, něco
apriori zavrhuje, něco až na sílu vnucuje jako to zaručeně nejlepší. To
je regulérní idiot i kdyby měl 5 michelinských restaurací.
Zkrátka...je třeba odlišit domácí vaření, kde vše je dovoleno a není to
veřejnosti nabízeno, ba vnucováno, s různými těmi dogmaty profesionálů,
kterými nás denně masírují snad na všech TV programech.
Pohlreich např: Za smažeňák by sekal ruce. ALE...propaguje rýži Basmati,
což je snad po tvarůžkách ten nejsmradlavější hnus co existuje!!!
A zase...Pokud profíkovi něco chutná, do psích vagín / jak by řekl sám
Zdenda P./, nesmí to národu předkládat jako neodiskutovatelnou pravdu,
kterou je každý povinen se řídit!!! A kdo se tím, co jemu chutná,
neřídí, je u něho idiot a antikuchař. Pak sorry, ale oním idiotem je
on.
Když se z toho nepos..e, pak je to v pohodě. v každým případě ten
panák pomůže:-)
:-))
Já se zase divím kolikrát tomu, kdo tam vaří:-)
Když má jeden brambor, jednu cibuli a papriku a hlavně olivový olej a celý
kumšt spočívá v aranžmá na talíři. Dotyčný to tam rovná 10 minut a
pak to zalije oliváčem:-)
Hlavně bylinky, teď je to hit, nezáleží jaké, hlavně bylinky a hodně!
Mně se také třeba nelíbilo, jak setřel toho Babicu. Ten když začínal
vařit v tv, měl tam docela dobré recepty a mně se jeho vaření líbilo. S
dalšími díly se to horšilo, ale to chápu. Každý má oblíbené recepty a
pak ty ostatní už jen převařuje nebo objevuje.
Někdy to vyžaduje styl pořadu a to asi rozhoduje když se to má podobat
pořadům v nichž vystupuje Gordon Ramsay.
Mno...i tady jsme v přesné shodě!:D
Jo a taky mám strašně "rád" tu závěrečnou poznámku šéfkuchařů -
úplně jednoduše!
No tvl!!! On ten trouba zapráskal přibližně 3 pánve, 4 kastrůlky, 5-6
misek, několik talířů a talířků, 3 prkýnka, 2 sekáčky a 3 nože, 3
hrnce. Pokrm obsahuje cca 25 ingrediencí. To je jednoduchý???!!!
Jednoduchý je /bude to možná i od amatéra či amatérky chutnat líp" / ,
když ušpiním 1 pánev, prkýnko, 1 hrnec, 1 nůž, vařečku a použiju 3
druhy koření, co naberu ze sáčku dvěma prsty. Pan šéfkuchař se bude
olizovat až na zadku a nepobere, že jsem použil fakt jen 3 druhy základního
koření. Ono totiž vaření je hlavně o fištrónu od "pánaboha" a o
"srdci". To je jak se zahrádkou: ˇČím víc se s tím kdejaká pipka crcá,
tím horší úroda a samá plíseň Kdo se s tím
nemaže, jen zasadí a zalévá /žádný postřiky, žádný hnojení/ a
láskyplně si s tím při zalévání povídá, ten sklízí od června do
zámrzu a nezná žádný moribundus
Prostě OPRAVDU JEDNODUŠE" :)
A napíšu klidně po 1001. - např. rajčata dáváme cca 17 let na stejnej záhonek. Na zbourání tohoto mýtu, že každoročně je třeba měnit stanoviště okurek a rajčat, jsem obzvláště pyšný! Žádná plíseň, žádnej problém. Rajčátka jak malovaná až do zámrzu, jediný flíček nemají, ač někteří troubelíni tvrdí, že na rajčata nesmí moc pršet. Blbost. I když hodně prší, rajčátka-tornáda, jak malovaná až do října- dokud nepřijde tak -2 st a rostliny nepomrznou.
Tak máš asi dostatečný průvan a trháš spodní listy, aby
neplesnivěly.
U nás by to bez toho nešlo a většinou v závěru vegetace to plíseň
chytne, tedy ne všechny odrůdy. Tornádo je dobré, nepraská:-)
I pěstování rajčat je chemie. Například my máme půdu chudou na
vápník, takže musím přidávat vápno, ale i špetku hořčíku (hořká
sůl). Jinak kompostujeme nejen trávu, plevel a pod., ale veškerý kuchyňský
odpad, včetně kávové sedliny, vaječných škořápek, drůbežích kůstek
a pod.
Rajčata pěstujem vyvázané na dvoumetrových tyčích, které jsou už
desetiletí na stejném místě. U nás není moc srážek, ale jednomu druhu
rajčat se daří lépe pod střechou, tedy bez vody ze zhora. Pravidelná
zálivka je u nás dost problematická záležitost (ani ne půl metru ornice,
pak jen říční štěrk a pisek a v deseti metrech hladina podzemní
vody).
Jinak by nekrotizovaly špičky.
Letos jsem udělal vysoký kompost. Tak šedesát centimetrů. Uvnitř uleželý
kompost, na to zem. Pak jsem nasázel rajčata, papriky, melouny, lilky,
patisony, cukety, dýně a další. Zalil jsem to jen na začátku, celkem 4
krát. Pak už jsem nemohl. Žilo si to vlastním životem a všechno
narostlo.
:-D:-D:-D
Se vidím, jak kritizuji ty pořady na jedné televizní stanici:-)
Hele, akorát krájí líp cibuli než já:-)
Ale ne všichni:-)
Nejlepší je, když ti řekne nějakou omáčku. Já si říkám, co je to zase
za blbost. On to tam kápne v množství zanedbatelném a pak ti na závěr
řekne, že můžeš použít sójovku nebo čínské víno na vaření:-))
Je to tak.
Právě u těch nejlepších jsem zjistil, že vůbec neumějí ty bylinky
používat.
Jako třeba s tím koriandrem. Nemám nic proti němu, ale v rozumné míře.
Oni to kolikrát mají tak zelené navrchu, že bych si myslel, že je to něco
pro vegetariány:-)