Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> S Lukáškem na zahrádce

Informace

Název: S Lukáškem na zahrádce
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: -
Správci: Bobkoun , nevimzevim
Založeno: 22.02.2021 09:29
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 249838x
Příspěvků:
4828

Toto téma sledují (4):


Předmět diskuze: S Lukáškem na zahrádce - ❤️ Krásné ráno, zahrádko. Krásné ráno, zahrádkáři. Rady nejen do zahrady:) Na zahrádce se dá i posedět, při dobrém jídle a pití, a samozřejmě konverzovat o čemkoliv.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #1533

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
29.03.21 11:49:28 | #1533
Reakce na příspěvek #1532

Také je mám. Tak jde i o délku pečení. Mám doma recept na medvědí tlapky a ty jdou klepat náramně a pak je tam ten starý po babičce na ořechy a tam je problém tím poměrem. Ořechy se pak chytají k povrchu.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
29.03.21 15:41:16 | #1534 (1)

Proto si myslím že je to v těstu, a ani s namazáním to nebude lepší. Ořechy jsou fajn ale nemělo by jich být příliš, určitě né víc než mouky.


 #1533 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
29.03.21 15:43:35 | #1535 (2)

Prošla jsem si ten recept, není špatný ale na to množství másla a mouky, je tam celkem hodně cukru. I cukr by to mohl lepit... dávám polovinu.


 #1534 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
29.03.21 19:47:42 | #1539 (3)

Tak, hlavně, že to chutná:-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 07:20:46 | #1557 (3)

Jo, a napadá mne ještě jedna věc, teplota a délka pečení. Jestli ten cukr karamelizuje (kolem 160°C) ... karamel je výtečné lepidlo.

Moje peče ty pracny spíš jen krátce a i když si nastaví teplotu na 180°C, tak to může být klidně v toleranci 170 ... 190°C. Osobně jsem pro pečení, smažení i vaření za mírnějšího přísunu energie. Také jsme jednou zkusili vařit vajíčka při 66°C (asi tak, už si to přesně nepamatuji, musel bych si to vyhledat). Tato metoda "vaření" má nějaký anglický, nebo francouzský název.

Doba "vaření" asi půl hodiny, výsledek : bílek spíš rosolovitý a opálově průhledný, žloutek krémový. Ono jde o přesné dodržení předepsané teploty. A chuť? Nic moc, žádná senzace, spíš mi vadila ta rosolovitost bílku. Ale maso připravené tímto způsobem je vynikající. Syn připravuje takhle jehněčí kýtu, vaří ji snad 10 hodin a pak ji jen krátce orestuje.


 #1535 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 07:26:29 | #1559 (4)

To je pravda :-) ale podle mě tohospodyňky vědí, že trouba se musí rozehřát. A pracny tak 10-15 minut a nesu je hned ven trochu schladit tak na minutu a mohu vyklepávat. Ale může to být i tukem, pokud je tam olej nebo margarín.


 #1557 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:02:40 | #1564 (5)

Neurážej nás trouby:-)))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:03:54 | #1566 (6)

:-)) ty bys potřeboval schladit?


 #1564 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:05:00 | #1569 (7)

Tak, je jaro, nediv se:-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:00:54 | #1562 (4)

To už je molekulární kuchyně Hestona Blumenthala:-)))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
29.03.21 19:47:00 | #1538 (2)

To mazání je doré, sádlo nejlepší:-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
29.03.21 19:56:43 | #1541 (3)

u nás se sádlo nejí :-) ani margarín ne, tedy žádný rostlinný tuk. Peču jen z másla.


 #1538 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
30.03.21 15:57:48 | #1550 (4)

A chleba ten by si jen mazali máslem a sádlem... to je ze Švejka:-)