Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> S Lukáškem na zahrádce

Informace

Název: S Lukáškem na zahrádce
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Dakkar
Správci: Dakkar
Založeno: 22.02.2021 09:29
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5342x
Příspěvků:
663

Toto téma sledují:


Předmět diskuze: S Lukáškem na zahrádce - Rady nejen do zahrady:)
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení
| Předmět:
před 15 hodinami | #656

Jinak když jsem u té pažitky, ještě existuje ta čínská, nebo také česnekopažitka... kvete bíle a má ploché listy... je trošku tužší, ale je zdravá, stejně jako medvědí česnek:)



| Předmět: RE:
před 15 hodinami | #657 (1)

Semínka se dají koupit:)


 #656 

| Předmět: RE:
před 3 hodinami | #673 (1)

Pažitku mám ráda na chleba s máslem , šla i jinde , hezké pondělí )


 #656 

| Předmět: RE: RE:
před 3 hodinami | #674 (2)

Barboro ,mělo být ale i jinde a ne šla ))


 #673 


| Předmět:
před 15 hodinami | #646

Lukášek také vyrábí marmelády:)
S dokonce o z arónie, rakytníku a také kdouloně:)



| Předmět: RE:
před 15 hodinami | #647 (1)

Pak to v zimě všechno jí a dnes měl výborné jablečné palačinky s takovou směsnou náplní... to je taková, když už máte ovoce plný mrazák a přemýšlíte nad tím, jak tam dostat i ostatní věci:))))


 #646 

| Předmět: RE:
před 15 hodinami | #655 (1)

Arónii mám, ale marmeláda jen z ní by byla asi mdlá. Spíš nějakou tu bobuli hodím do zahradní marmeládové směsi. No a rakytník by asi byl jako marměláda dost kyselý, ne? Máke zatím malinký, ale něco už jsme z něj natrhali a mám to v mrazáku. Občas si zobnu. Z kdoulí jsem taky zkoušela marmošku, ale byla taky skoro bez chuti - jen sladká. Já mám nejradši zahradní směs.


 #646 

| Předmět: RE: RE:
před 14 hodinami | #663 (2)

Tak to je vidět, že jsi ještě nikdy nejedla aronii jako marmeládu... to je snad to nejlepší, co jsem kdy jedl. Bobule obereš, ale jsou trpké, taj e dobré je dát třeba do mrazáku na týden a ono se to podá a pak je vaříš, klasicky:)
Přidáš víc cukru... podle chuti:)


 #655 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 14 hodinami | #669 (3)

No tak až jí budu mít kila, možná to zkusím. Mám radši červenou jeřabinu jako kompot, dá se dávat místo brusinek.


 #663 

| Předmět: RE: RE:
před 14 hodinami | #664 (2)

Rakytník je kyselejší, ale můžeš to dosladit, trochu to připomíná meruňky, ale zvláštně to voní, spíš smrdí:)))
Je to velmi zdravé:)


 #655 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 14 hodinami | #668 (3)

Vím, že je zdravý. Tak ho právě radši jím jen tak zamražený. A děcka na něj nejdou. *15238*


 #664 

| Předmět: RE: RE:
před 14 hodinami | #665 (2)

Zahradní směs právě dělám taky:)


 #655 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 14 hodinami | #667 (3)

A je nejlepší, viď?


 #665 

| Předmět:
před 15 hodinami | #641

Hm, tak tam rozhodíš trochu toho nehašeného vápna:)



| Předmět: Malý dotaz
před 22 hodinami | #578

A dá se zahradničit i bez Lukáška? :-)))



| Předmět: RE: Malý dotaz
před 22 hodinami | #580 (1)

Právě jsem zjistila, že nedá! *18535*


 #578 

| Předmět: RE: RE: Malý dotaz
před 22 hodinami | #582 (2)

Protože to bez něj nefunguje? :-)))


 #580 

| Předmět: RE: RE: RE: Malý dotaz
před 22 hodinami | #584 (3)

Já myslím, že by ten salát vyrostl i bez něj. Ale tak nějak hůůůř. *2*


 #582 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Malý dotaz
před 22 hodinami | #585 (4)

Tak ona příroda se tak nějak vždy sama přizpůsobí, ale je možné že tomu bez Lukáška prostě něco chybí :-D.


 #584 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Malý dotaz
před 22 hodinami | #588 (5)

malychrtvGargo­ylelandu, ty žárlíš! *3476* *2*


 #585 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Malý dotaz
před 22 hodinami | #589 (6)

To ne, ale vážnost celé situace prostě neskryješ, tady na něj zkrátka asi nikdo nemá :-).


 #588 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Malý dotaz
před 22 hodinami | #590 (7)

Přej a bude ti dáno, má na to, tak proč to nevyužít, já zase ráda čtu...dovím se dost, čtu i mezi řádky... *35245* *24574*


 #589 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Malý…
před 21 hodinami | #591 (8)

Však.


 #590 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Malý…
před 20 hodinami | #610 (8)

Mně to hrozně baví a pak ještě příroda sama:)))))))))))


 #590 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Malý dotaz
před 20 hodinami | #609 (7)

Taky se mi Lukášek líbí:DDDDDDDDD­DDDDDDD


 #589 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Malý…
před 15 hodinami | #640 (8)

Taky by se mi s Lukáškem, teda na zahrádce líbilo :-D. Ale není zahrádka.


 #609 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 15 hodinami | #645 (9)

:))))))))))))­)))))))))))))))))


 #640 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 15 hodinami | #649 (9)

Lukášek má... *30440*


 #640 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 14 hodinami | #658 (10)

:)))))))))))


 #649 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Malý dotaz
před 20 hodinami | #606 (5)

Láska... nekecám:)


 #585 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Malý dotaz
před 20 hodinami | #605 (4)

Ten by se styděl růst už jen z podstaty:)


 #584 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Malý dotaz
před 17 hodinami | #619 (5)
*2*

 #605 

| Předmět: RE: RE: RE: Malý dotaz
před 20 hodinami | #603 (3)

Jsem takový zahradní bůžek:DDD


 #582 

| Předmět: RE: RE: Malý dotaz
před 21 hodinami | #601 (2)

:DDDDDDDDDDDDDDDDD


 #580 

| Předmět: RE: Malý dotaz
před 21 hodinami | #600 (1)

Dá:)


 #578 

| Předmět: RE: RE: Malý dotaz
před 15 hodinami | #638 (2)

Jen jestli :-).


 #600 

| Předmět: RE: RE: RE: Malý dotaz
před 15 hodinami | #644 (3)

JJJ:))))))))))))


 #638 

| Předmět:
28.02.21 08:35:06 | #566

Doufám, že už máte ostříhané to víno a ten angrešt a rybíz.
Rybíz je dobré po pár letech vždy prořezat... jsou jiné postupy, které říkají, vychovávej si nové větve a vyřezávej černé a hnědé je pak nahradí... no, na to většinou není čas a tak je dobré třeba po 3- 5 letech vyřezat ty černé, staré suché, poškozené s málo pupeny... vyženou nové. Ty je pak dobré v dalším roce proklestit a nechat si tak max. 8 výhonů.



| Předmět: RE:
28.02.21 08:36:30 | #567 (1)

Hodně starostliví lidé mohou přihnojit NPK, Cereritem a pod... zarýpnout do země v místě zhruba, kde končí korunka, to samé jde udělat u nově vysazených stromků na podzim nebo na jaře z uplynulého roku.


 #566 

| Předmět: RE: RE:
28.02.21 08:47:06 | #568 (2)

Jedna zajímavá informace... N (nitrogenium) dusík... rostlina potřebuje pro tvorbu listové hmoty, které pak využívá v procesu fotosyntézy, tvorbě adenosintrifosfátu (to je takový rostlinný akumulátor). Takže proto jsou taková ta startovací hnojiva s převahou dusíku. Pak v průběhu vegetace už ho tolik nepotřebujeme.
P (phosphorus) fosfor... to je další důležitý prvek, který podporuje tvorbu květních pupenů, nasazování květů. ten potřebujeme právě v další fázi hnojení, aby nám nerostla jen hmota, ale aby nám třeba papriky i kvetly... u nich se na to dost často zapomíná... to samé u muškátů třeba. Lidé nakvasí slepičince... tím neříkám, že v nich nejsou i ostatní prvky... ale dusíku je tam nadbytek. pak jsou listy krásně tmavozelené, ale bez květů.
K (kalium) draslík... ten právě spolu s fosforem pomáhá vyzrávání pletiv, tvorbě a zrání plodů.


 #567 

| Předmět: RE: RE: RE:
28.02.21 08:49:45 | #569 (3)

S tím si vystačíte u každé rostliny... pak nesmíte zapomenout na obsah vápníku (Ca - calcium) v půdě a jeho různou snášenlivost.


 #568 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 22 hodinami | #573 (4)

tak muj hraboš nebo snad krtek je jiného názorú,před loni jsem vysadil stromkovy angrešt a loni koukam že nějak stoji ze šikma tak si řikam narovnam ho a ejhle jenom pahyl v zemi zustal kořeny fuč tak si řikam kdo je tu zahradnikem


 #569 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 22 hodinami | #575 (5)

To bude hryzec. To je děsný šmejd. Právě ukouše kořínky, a je po rostince. No a když se pomnoží, tak i po celé zahrádce. Zlatý krtek!


 #573 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 21 hodinami | #597 (6)

:))))))))))


 #575 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 21 hodinami | #595 (5)

To dělá hryzec vodní:)


 #573 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 22 hodinami | #574 (4)

No jo, ještě si dávat vziorky půdy na rozbor, viď? *2527*


 #569 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 21 hodinami | #596 (5)

Ne to není třeba, u nás jsou půdy většinou dobře zásobeny vápníkem, a když tak se dá přidat nehašené vápno a nebo jiná forma... ledek amonný s vápence a pod. Jinak to o tom hnojivu tam píšu jako jednoduchý návod na to, jak hnojit... tedy nejprve hnojivo s vyšším obsahem dusíku, aby narostla rostlina a listy:)


 #574 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 17 hodinami | #616 (6)

Rostou u nás kyselomilné rostliny, tak asi je vápníku málo.


 #596 

| Předmět: RE:
před 18 hodinami | #611 (1)

hodně jsem stříhala již na podzim. Teď jen kontroluji korunku, mám to do takového vykotlanho zubu :-)) taky jsem nasadili 3 další ribízky. Ribízu u nás není nikdy dost a rodí jako divý. Z jednoho stromečku možná 8-10 kilo.


 #566 

| Předmět: RE: RE:
před 16 hodinami | #621 (2)

Cože? *19364* *19364* *19364*


 #611 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 16 hodinami | #623 (3)

stromečkový ribíz, tedy strom zcela slitý ribízem takže se sbírá po hrstech. Na marmeládu, na šťávu, na buchty, švagrová to zamražuje. A když je opravdu moc, dávám sousedům.


 #621 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 16 hodinami | #626 (4)

To není možné. Tedy my máme keříčkové a mladé, takže každým rojkem něco přibude, a pak máme dva staré, na těch je rybízu taky hafo - ale určitě ne tak, jak ty to popisuješ. *5620*


 #623 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 16 hodinami | #629 (5)

Keříček není nikdy jako stromeček. Švagrová má keříčky, ale ani to nesbírá, nestojí to za řeč. Na stromečku je to prostě úplně slité, rodí hned druhý rok a pak je toho furt víc a víc a po 8 letech se musí vykopat protože to už nedá. Takže máme nové.


 #626 

| Předmět: RE: RE:
před 16 hodinami | #635 (2)

Čím řidší korunka tím lepší a pak tam také víc může světlo a netrpí to tolik padlím:)))
Hm, horší je to pak obírat:))))))))


 #611 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 14 hodinami | #672 (3)

když jsou to dlouhé husté trsy, oberu to za pár minut. Prostě to orvu najednou do velkého lavóru na zemi po hrstech.


 #635 

| Předmět:
28.02.21 08:27:38 | #563

Ještě jsem zapomněl na lilky... jestli chcete nějaký pořádný lilek, pak jedině lilek český ranný. Ty italské odrůdy u ná dají maximálně jeden veliký baklažán a pak nic... opadávají květy a nebo nahnívají plody a není to způsobeno vedrem, ale nedostatkem výživy, protože ta rostlina utáhne jen jeden a ostatní už ne.



| Předmět: RE:
28.02.21 08:29:55 | #564 (1)

Klidně předpěstovávejte... hrozně dlouho to roste.
Kdo má rád mochyni peruánskou, to jsou ty malé lampionky, příbuzné té velké červené do suchých vazeb. Tyk je třeba je také zasít včas.


 #563 

| Předmět: RE: RE:
28.02.21 08:31:14 | #565 (2)

Jsou dva typy, jeden je spíš takový plazivý a bohužel mám s ním špatné zkušenosti a tak bych třeba zkusil toto osivo.


 #564 

| Předmět: RE: RE: RE:
28.02.21 11:21:48 | #571 (3)

Jinak přeji hezký den u nás svítí slunce )


 #565 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 22 hodinami | #572 (4)

U nás taky. Ale ze zahrádky nic nebude.


 #571 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 21 hodinami | #594 (4)

také přeji, u nás je krásně a docela teplo:)


 #571 

| Předmět: RE: RE:
28.02.21 11:18:37 | #570 (2)

Tohle mi dala paní učitelka , že si ji mám nechat uschnout


 #564 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 21 hodinami | #592 (3)

Ony jsou ještě ty červené mochyně, ty se nejí... ale lampionky se suší... do suchých vazeb:)


 #570 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 21 hodinami | #593 (4)

Jsou hezké, ale j to hrozný a urputný plevel:)))
Je to trvalka.


 #592 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 17 hodinami | #615 (5)

Plevel? *19364* Ale neříkej! Určitě si myslím, že mně by to dalo práci vůbec vypěstovat! Tohle jsem taky slyšela o jahodách, že rostou všude a že je to plevel. A co se na nich nadřu bez odpovídajícího užitku!


 #593 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 15 hodinami | #639 (6)

Tohle je něco jako pýr, když to má dost vody, roste to jako z vody... zaplevelil jsem si s tím jednou skalku:)


 #615 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 17 hodinami | #614 (4)

Nemůžu si dovolit pěstovat něco, co se nejí.Hodně krků a málo sil. *15238*


 #592 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 16 hodinami | #622 (5)

u nás stejné, hodně krků a všichni chodí na marmelády. Kromě naší, ještě čtyři domácnosti co si to nosí sebou.


 #614 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 16 hodinami | #624 (6)

Tak to jsi na tom ještě hůř než jíá. Nebo líp? Jak se to vezme. Já vím, že jsi šťastná, že to má kdo odnášet. *18535*


 #622 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 16 hodinami | #625 (7)

kupuju furt cukr a pektogel tedy nevím jak se to teď jmenuje :-) dělám marmelády z meruňky, ribíz, broskve, třešně, ostružiny, povidlí a když byla ještě máma k světu, dělala i marmeládu ze šípek :-)) ale to je sadomaso.


 #624 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 16 hodinami | #627 (8)

a z jablek dělám takové to bleptavé rozvařené, německy to je apfelmuss. Možná protlak se tomu říká, taky nastouhaná jablka. Minulý rok jsme jablek měli neuvěřitelné množství. Jen ze 4 stromů. Zasadili jsme další 3 jabloně a jednu broskev. Meruňky nebyly. Ale mám zavařeno z předminulého roku.


 #625 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 16 hodinami | #628 (8)

Ze šípků taky dělám, a žádné sado-maso to není. Prostě natrháme spoustu šípků a když je čistím na sušení, tak každému opatrně ukrojím prdelku, tak, aby se tam nedostaly ty šípkové bodlinky. No, marmelády není moc, ale zato nedá tolik práce.


 #625 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 16 hodinami | #631 (9)

Mamince to dalo hrozně moc práce, ale je pravda že udělala asi 15 sklenic.


 #628 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 16 hodinami | #633 (10)

To bych nedala.


 #631 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 16 hodinami | #634 (11)

já taky ne.


 #633 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 16 hodinami | #630 (8)

Marmelády dělám zásadně bez chemických přídavků - prostě vařím, dokud nezhoustnou. Všechny. Dá to víc práce a výsledné hmoty je daleko míň, ale zase je to čisté.


 #625 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 16 hodinami | #632 (9)

Asi záleží jak jste zvyklí, mělo by to být dobré. :-)


 #630 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 15 hodinami | #637 (5)

Njn, ale v každé zahradě má být kytička:)


 #614 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 15 hodinami | #648 (6)

No však. Občas rozkvete ten salát, pažitka..., pak je docela pěkný pěťour, drchnička, devaterník, kokoška, pamprlice, sedmikráska, kohoutek luční, bršlice, té máme až hanba, sléz, šťavel, vlaštovičník, pomněnky, řebříček... Jo, a taky sněženky, fialky, konvalinky... Všechno to roste tak nějak samo, zatímco já se věnuju pěstování obživy. *10235*


 #637 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 15 hodinami | #651 (7)

:))))))
Devaterníky jsou nádherné a dokonce ten žlutý, přírodní, je zákonem chráněný, kvete na kopci zvaném Svatobor u Sušice v západních Čechách:)


 #648 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 14 hodinami | #666 (8)

Prosím tě! My ho máme na zahradě spoustu! A teď jsi mě znejistěl, jestli tak říkám té správné kytičce. Kvete to žlutě, asi něco přes centimetr v průměru to má kvítky a plazí se to po zemi, kvítky jsou seřazeny jeden za druhým na těch stoncích a postupně rozkvétají.


 #651 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 15 hodinami | #652 (7)

Drchnička je jedovatá:)))


 #648 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 14 hodinami | #671 (8)

My to nejíme. *24590*


 #652 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 15 hodinami | #654 (7)

Pěťour je opravdu parádní kytka, jak kvete, tak rovnou tvoří tisíce semen:))
Fialky mám rád, s bršlicí bojuji, i když je také léčivá a vlaštovičník je užitečný:)


 #648 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 14 hodinami | #670 (8)

Náhodou pěťour je nejlepší plevel. Je dobře vidět a lehce se vytrhne. *15238*


 #654 

| Předmět: RE: RE:
před 22 hodinami | #581 (2)

Snad se to prý dá jíst, jo?


 #564 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 20 hodinami | #602 (3)

No jeje, a je to velmi zdravé, má to trochu takovou navinulou chuť a vypadá jako malé rajčátko... já to pěstoval už za socialismu a nikdy mi moc nechutnalo:)
Pozor na záměnu s tou okrasnou mochyní... ale ta ve vnitřku má jen nepatrné svraskalé kuličky, ty by snad nikdo nejedl... nejsou jedlé.


 #581 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 17 hodinami | #618 (4)

Jak to poznám dřív, než to zasadím?


 #602 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 15 hodinami | #642 (5)

Ta nejedlá má červené, veliké lampionky:)
ta jedlá je letnička a lampionky jsou světlé, žlutavé a uvnitř je velká kulička:)


 #618 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 15 hodinami | #650 (6)

No dobré, fakt. Ale jak to poznám na sazeničce?


 #642 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 14 hodinami | #659 (7)

Si koupíš semínka, ta okrasná je o hodně mohutnější:)


 #650 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 14 hodinami | #660 (8)

Jinak tu okrasnou jen tak neseženeš, spíš by ti jí někdo musel ukopnout:)


 #659 

| Předmět: RE: RE:
před 22 hodinami | #586 (2)

Tyhle třešničky mi chutnají, ale zahrádka není, na druhou stranu by se daly docela dobře prostvítit na focení a hrát si se světlem.


 #564 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 20 hodinami | #607 (3)

Můžeš je mít za oknem, kdysi jsem je pěstoval a vydržely i dva roky. Stejně jako silně pálivé papričky, také vydrží třeba dvě sezony... hlavně musí mít světlo.


 #586 

| Předmět: RE:
před 22 hodinami | #587 (1)

Není nad pořádný zapečený plněný baklažán.


 #563 

| Předmět: RE: RE:
před 20 hodinami | #608 (2)

No, to mi povídej... zelenika a olivový olej a sýr... třeba feta:)


 #587 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 16 hodinami | #620 (3)

Já ho krájím na kolečka a ta potom posypu kousky rajčat a paprik a sýrem nastrouhaným spolu s česnekem, nějaké to koření -a do trouby. Bašta jednohubky, dobré i studené třeba k vínu.


 #608 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 15 hodinami | #643 (4)

Já ho krájím podélně:)))))))
Na centimetrové plátky a ty pak smažím na olivovém oleji a pak to zapékám v troubě ještě třeba s mletým masem rýží (jako plněné papriky) a pak s těmi rajčaty a tak:)


 #620 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 15 hodinami | #653 (5)

No vidíš, taky dobrý tip.


 #643 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 14 hodinami | #661 (6)

Zkus a ještě feta sýr na to:)


 #653 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 14 hodinami | #662 (6)

trochu pepře bazalky můžeš dát tymián, oregano:)


 #653