Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> S Lukáškem na zahrádce

Informace

Název: S Lukáškem na zahrádce
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Dakkar
Správci: Dakkar
Založeno: 22.02.2021 09:29
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 4648x
Příspěvků:
578

Toto téma sledují:


Předmět diskuze: S Lukáškem na zahrádce - Rady nejen do zahrady:)
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět: Malý dotaz
před 26 minutami | #578

A dá se zahradničit i bez Lukáška? :-)))



| Předmět: RE: Malý dotaz
před 21 minutami | #580 (1)

Právě jsem zjistila, že nedá! *18535*


 #578 

| Předmět: RE: RE: Malý dotaz
před 15 minutami | #582 (2)

Protože to bez něj nefunguje? :-)))


 #580 

| Předmět: RE: RE: RE: Malý dotaz
před 14 minutami | #584 (3)

Já myslím, že by ten salát vyrostl i bez něj. Ale tak nějak hůůůř. *2*


 #582 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Malý dotaz
před 11 minutami | #585 (4)

Tak ona příroda se tak nějak vždy sama přizpůsobí, ale je možné že tomu bez Lukáška prostě něco chybí :-D.


 #584 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Malý dotaz
před 5 minutami | #588 (5)

malychrtvGargo­ylelandu, ty žárlíš! *3476* *2*


 #585 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Malý dotaz
před 2 minutami | #589 (6)

To ne, ale vážnost celé situace prostě neskryješ, tady na něj zkrátka asi nikdo nemá :-).


 #588 

| Předmět:
před 5 hodinami | #566

Doufám, že už máte ostříhané to víno a ten angrešt a rybíz.
Rybíz je dobré po pár letech vždy prořezat... jsou jiné postupy, které říkají, vychovávej si nové větve a vyřezávej černé a hnědé je pak nahradí... no, na to většinou není čas a tak je dobré třeba po 3- 5 letech vyřezat ty černé, staré suché, poškozené s málo pupeny... vyženou nové. Ty je pak dobré v dalším roce proklestit a nechat si tak max. 8 výhonů.



| Předmět: RE:
před 5 hodinami | #567 (1)

Hodně starostliví lidé mohou přihnojit NPK, Cereritem a pod... zarýpnout do země v místě zhruba, kde končí korunka, to samé jde udělat u nově vysazených stromků na podzim nebo na jaře z uplynulého roku.


 #566 

| Předmět: RE: RE:
před 5 hodinami | #568 (2)

Jedna zajímavá informace... N (nitrogenium) dusík... rostlina potřebuje pro tvorbu listové hmoty, které pak využívá v procesu fotosyntézy, tvorbě adenosintrifosfátu (to je takový rostlinný akumulátor). Takže proto jsou taková ta startovací hnojiva s převahou dusíku. Pak v průběhu vegetace už ho tolik nepotřebujeme.
P (phosphorus) fosfor... to je další důležitý prvek, který podporuje tvorbu květních pupenů, nasazování květů. ten potřebujeme právě v další fázi hnojení, aby nám nerostla jen hmota, ale aby nám třeba papriky i kvetly... u nich se na to dost často zapomíná... to samé u muškátů třeba. Lidé nakvasí slepičince... tím neříkám, že v nich nejsou i ostatní prvky... ale dusíku je tam nadbytek. pak jsou listy krásně tmavozelené, ale bez květů.
K (kalium) draslík... ten právě spolu s fosforem pomáhá vyzrávání pletiv, tvorbě a zrání plodů.


 #567 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 5 hodinami | #569 (3)

S tím si vystačíte u každé rostliny... pak nesmíte zapomenout na obsah vápníku (Ca - calcium) v půdě a jeho různou snášenlivost.


 #568 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 32 minutami | #573 (4)

tak muj hraboš nebo snad krtek je jiného názorú,před loni jsem vysadil stromkovy angrešt a loni koukam že nějak stoji ze šikma tak si řikam narovnam ho a ejhle jenom pahyl v zemi zustal kořeny fuč tak si řikam kdo je tu zahradnikem


 #569 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 30 minutami | #575 (5)

To bude hryzec. To je děsný šmejd. Právě ukouše kořínky, a je po rostince. No a když se pomnoží, tak i po celé zahrádce. Zlatý krtek!


 #573 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 32 minutami | #574 (4)

No jo, ještě si dávat vziorky půdy na rozbor, viď? *2527*


 #569 

| Předmět:
před 6 hodinami | #563

Ještě jsem zapomněl na lilky... jestli chcete nějaký pořádný lilek, pak jedině lilek český ranný. Ty italské odrůdy u ná dají maximálně jeden veliký baklažán a pak nic... opadávají květy a nebo nahnívají plody a není to způsobeno vedrem, ale nedostatkem výživy, protože ta rostlina utáhne jen jeden a ostatní už ne.



| Předmět: RE:
před 6 hodinami | #564 (1)

Klidně předpěstovávejte... hrozně dlouho to roste.
Kdo má rád mochyni peruánskou, to jsou ty malé lampionky, příbuzné té velké červené do suchých vazeb. Tyk je třeba je také zasít včas.


 #563 

| Předmět: RE: RE:
před 5 hodinami | #565 (2)

Jsou dva typy, jeden je spíš takový plazivý a bohužel mám s ním špatné zkušenosti a tak bych třeba zkusil toto osivo.


 #564 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 3 hodinami | #571 (3)

Jinak přeji hezký den u nás svítí slunce )


 #565 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 33 minutami | #572 (4)

U nás taky. Ale ze zahrádky nic nebude.


 #571 

| Předmět: RE: RE:
před 3 hodinami | #570 (2)

Tohle mi dala paní učitelka , že si ji mám nechat uschnout


 #564 

| Předmět: RE: RE:
před 20 minutami | #581 (2)

Snad se to prý dá jíst, jo?


 #564 

| Předmět: RE: RE:
před 8 minutami | #586 (2)

Tyhle třešničky mi chutnají, ale zahrádka není, na druhou stranu by se daly docela dobře prostvítit na focení a hrát si se světlem.


 #564 

| Předmět: RE:
před 7 minutami | #587 (1)

Není nad pořádný zapečený plněný baklažán.


 #563