Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Vraždy v kuchyni

Informace

Název: Vraždy v kuchyni
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 29.09.2020 13:52
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 125397x
Příspěvků:
1148

Toto téma sledují (4):


Předmět diskuze: Vraždy v kuchyni - Trestuhodne zločiny při vaření. A také naopak šikovné vychytávky. Nebo prostě co dnes vaříte.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #142

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 09:29:11 | #142
Reakce na příspěvek #139

Já mám připravenou skleničku vína, bílého nebo červeného, to podle druhu jídla.
Cibulku dělám na vyšší teplotu, a když se začíná chytat, trochu ji podleju. Alkohol se rychle odpaří, tím se to trochu ochladí, a může se smažit dál. Cibulka chytne barvu, ale nekoksovatí *33767* . Vím, asi to není "košer" pro pravověrné mistry guláše, ale dodá to barvu a to víno je přítomno i v chuti.


 #139 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 09:52:16 | #144 (1)

Cibule se zpočátku klidně může dělat na vyšší teplotu a jak začne tmavnout, tak se může teplota trochu stáhnout, protože pak už je to docela rychlý. Nebo v té finální fázi se to zchlazuje vodou, čímž se docílí toho, že bude cibule maximálně tmavá, ale ne spálená. Víno nevadí, jenom to potom nebude klasický guláš, ale spíš tokáň.


 #142 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 13:11:38 | #149 (1)

Taky pivo, tmave i svetle, to se ke guláši hodí.


 #142 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: křehčené…
06.11.20 13:13:34 | #150 (2)

Ano, výhoda obojího je, že se "zbytek z vaření" dá použít po jídle. *20832*


 #149 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 16:54:10 | #152 (1)

některý guláš se ani nedá uvařit :-( prostě se vaří a vaří a vaří a furt je tvrdý.


 #142 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: křehčené…
06.11.20 18:26:40 | #156 (2)

Hm, to záleží na stáří poraženého kusu. Někdy změknutí masa vyžaduje dušení až 2 a půl hodiny.


 #152 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.11.20 18:29:51 | #158 (3)

dvě a půl hodny je málo :-)) někdy to vařím i čtyři. tedy pokud je to nějaký starý vůl, tak to změknout nechce vůbec . ale běžně mi to trvá tak tři hodiny.


 #156 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.11.20 18:46:57 | #159 (4)

Pokud se ti zdá, že je to z nějakého starého vola, nebo staré krávy - v první řadě nekupovat *33444* - pokud se stane - tak trochu naklepat. *65* *145*


 #158 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.11.20 19:18:31 | #161 (4)

hm, tak to byl fakt hodně starej vůl *30434*


 #158