Chybí tam hořčice.
Maso se zatáhne, do výpeku mrkev, celer, petržel (+ klidně slaninu a někdo
přidává pár koleček citronu), orestuje se do polotmava, pak se přidá
cibule, vše se orestuje do tmava, pak se dá hořčice, krátce (20sec.) se
orestuje a zalije se to, vloží se tam to maso, zalije se aby bylo ponořené,
přidá se pepř, nov. koření, bobk. list, tymián a vaří se do měkka
(není třeba to dávat do trouby, když se to maso vaří). Když je maso
měkké, vyndá se, omáčka se zahustí tmavou jíškou, nechá se aspoň 15
minut povařit, pak se přidá smetana, povaří se dalších pár minut, a pak
se přecedí a propasíruje přes hrubší cedník. Dochutit sůl, cukr,
ocet.
Té kořenové zeleniny by mělo být hodně, protože je to podstatná
chuťová složka (svíčková je zeleninovo-smetanová omáčka). Někdo kvůli
barvě omáčky těsně předtím, než je při dělání základu ta zelenina
tmavá, přidá cukr a nechá ho zhnědnout. A to koření (kromě tymiánu) se
může vhodit klidně už s tou cibulí, ono se tím trochu rozvoní a
zvýrazní.