Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Vraždy v kuchyni

Informace

Název: Vraždy v kuchyni
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 29.09.2020 13:52
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 8318x
Příspěvků:
557

Toto téma sledují:


Předmět diskuze: Vraždy v kuchyni - Trestuhodne zločiny při vaření. A také naopak šikovné vychytávky. Nebo prostě co dnes vaříte.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení
| Předmět:
14.01.21 13:48:45 | #563

Zeptal se Vašek na Hlasu Svobodné Ameriky:
Kdyz pominu ty drstky, tak jaky je rozdil mezi drstkovou a gulasovou polevkou ? Mne postup polevky pripada stejny .
A ja jsem odpověděla:
Drstky varis, voda se několikrát během vareni vylije - vývar se nepoužívá.
Gulasovku začneš orestovanim cibule, masa, podlévá se a dusi.
Dochucení paprikou, pepřem, česnekem je stejne, do gulasovky navic trochu protlaku.

Pak to pokračuje tady, nevim, jesli odkaz bude fungovat:
https://diskuze.chatujme.cz/spolecnost-komunity/hlas-svobodne-ameriky-t537/selfPosts?paginator-page=2

Americká kuchyně je taková zvláštní. Misi se tam všechny možné vlivy...



| Předmět: RE:
14.01.21 14:01:47 | #565 (1)

Jo postup je v základu prakticky stejný, ale chuťově jsou ty polívky úplně každá jiná.
A do dršťkové se nedává majoránka. Protlak nedávám ani do gulášovky ani do guláše.


 #563 

| Předmět: RE: RE:
14.01.21 14:03:54 | #566 (2)

Tak ja si dršťkovou neumím bez majoránky predstavit.


 #565 

| Předmět: RE: RE: RE:
14.01.21 14:09:12 | #567 (3)

I když se tam možná dává, teď si nejsem tak úplně jistý. *29716*


 #566 

| Předmět: RE: RE:
14.01.21 18:41:41 | #581 (2)

Do dršťkový se dává majoránka. Ale musí se opatrně, jen trochu. Ve veřejným stravování dávají majoránku na husto a je to pak nahořklý. To samý kmín - dávají ho většinu strašně moc a to je taky špatně. Běžně se ale majoránka dává:)


 #565 

| Předmět: RE: RE: RE:
14.01.21 18:51:06 | #582 (3)

Jo daleko míň než do gulášovky, ale dává. Já drškovou dělal jenom jednou někdy před 25 lety, ale mám zafixováno, že se do ní dává o jednu složku míň než do gulášovky. A teď když jsem přemýšlel, která to je, tak mi napadlo, že nejspíš majoránka, ale nakonec jsem si vzpomněl, že to jsou brambory. *30446*


 #581 

| Předmět: RE:
14.01.21 16:09:07 | #574 (1)

Guláš se dá vařit ve dne i v noci, ale dršťková potažmo dršťky jedině v noci :))


 #563 

| Předmět: RE:
14.01.21 16:20:24 | #576 (1)

Pro mne rozdíl spočívá zejména v tom,že gulášovku miluju,dršťky nesnáším. *3770*


 #563 

| Předmět: RE: RE:
14.01.21 18:39:57 | #580 (2)

Dršťky taky nesnášim, ale drškovka mi nevadí. Jenom musí být bez dršek (malinkaté kousky mi nevadí) *29716*


 #576 


| Předmět:
13.01.21 16:56:22 | #540

Dnes jsem dělala Bakalau. Tohle je původní recept:

Den předem namočíme osolenou tresku do vody, druhý den vyjmeme a necháme okapat. (Můžeme ovšem místo toho použít zmrazené tresčí filé.) Tresku dáme do hrnce studené vody a postavíme na oheň. Když voda začíná vřít, odstavíme ji na kraj plotny a necháme ve skoro vařící vodě 5 minut. Do kastrolu dáme rozehřát olej, vhodíme do něj oloupaná, jadérek zbavená, nakrájená rajčata a jemně krájenou cibuli. Dusíme na mírném ohni, až vznikne hustá kašička, kterou nalijeme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a rozložíme na ni okapané filé, na něž poklademe očištěné, semen zbavené a nakrájené papriky. Zasypeme strouhankou a dáme do horké trouby zapéci.
https://www.labuznik.cz/recept/bakalau-bakalaou/

Já delam z filé. K rajcatum přidávám cesnek. Neposypavam strouhankou, ale sladkou paprikou, a dam kousky másla. K tomu vařené brambory.



| Předmět: RE:
13.01.21 16:58:54 | #541 (1)

Mánek, autor receptu, je vyhlaseny odbornik na ryby. Míval web Mankova rybi restaurace, možná to ještě někde je.


 #540 

| Předmět: RE:
13.01.21 17:04:10 | #542 (1)

to zní výborně, zejména ta příprava ve téměř vařící vodě.


 #540 

| Předmět: RE: RE:
13.01.21 17:23:25 | #543 (2)

Manžel uz rybu jinak nechce *17904* .


 #542 

| Předmět: RE: RE: RE:
13.01.21 17:28:35 | #544 (3)

při nejbližší příležitosti to zkusím. Mám doma filet z pstruha losoosovitého. to udělám ještě klasicky na másle al příště bude zmražené filé


 #543 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
13.01.21 17:36:48 | #545 (4)

Místo rajcat, kdyz je nemam, davam trochu protlaku.


 #544 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
13.01.21 17:43:37 | #546 (5)

mám svoje rajčata ve sklenicích


 #545 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.01.21 17:50:04 | #547 (6)

Aha, tak to mas výhodu. Ja mam par balicku oloupanych nakrajenych v mrazáku.


 #546 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.01.21 17:51:23 | #548 (7)

to je podobné. O víkendu přinese syn kančí. Přemítám co s ní :-)))


 #547 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.01.21 18:06:05 | #549 (8)

To jsem v životě neměla *17904*. Tak to jsem zvědavá, jak si s tim poradíš.


 #548 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.01.21 18:22:28 | #550 (9)

to jsou ty vraždy :-)


 #549 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.01.21 18:38:26 | #551 (10)

Tohle ti ale nezávidím, nevěděla bych si rady.


 #550 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
13.01.21 18:41:40 | #552 (11)

už mám plán, udělam takovou divočejší verzi svíčkové :-))) doliju to Souvignonem.


 #551 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
13.01.21 18:43:07 | #553 (12)

No, to čumím. To může být paráda.


 #552 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.01.21 22:52:37 | #554 (10)

udelej gulas.....je luxusni


 #550 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
14.01.21 07:36:36 | #557 (11)

to bych udělala kdyby to nebylo i pro děti. Ty s nad gulášem kroutí.


 #554 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
14.01.21 13:34:08 | #560 (11)

Taky bych radši guláš, bez smetany *9394* .


 #554 

| Předmět: RE: RE:
14.01.21 01:20:23 | #555 (2)

Takovéhlemu způsobu vaření se říká pošírování. Klasicky se ale předtím udělá tzv. pošírunk: v té vodě se aspoň 15 minut povaří koř. zelenina s kořením (bobk. list, nové koření, zázvor, tymián apod.) + třeba bílé víno, a do něj se pak vloží ta ryba a nechá se pošírovat - táhnout, přesně jako když se dělá vývar.


 #542 

| Předmět: RE: RE: RE:
14.01.21 07:35:47 | #556 (3)

a co s tou vodou pak?


 #555 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 13:46:16 | #561 (4)

Ta se vylívá


 #556 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 14:44:01 | #569 (5)

rodina, tedy zejména ta asijská ale i manžel chtějí k všemu hodně omáčky


 #561 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 14:53:31 | #570 (6)

Jenze ono to z tech ryb vypadá spíš jako voda z nádobí.


 #569 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 14:56:10 | #571 (7)

záleží jak to chutná :-)) a zda s to nedá zahustit bešamelem.


 #570 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 15:07:07 | #572 (8)

Mně to připadá, že v tomhle prvním vývaru jsou takové ne moc voňavé látky, a možná i škodliviny a nečistoty, jak se to zpracovává.


 #571 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 16:09:38 | #575 (8)

Ono je to podobné, jako dělat omáčku z marinády. Z ní taky nevznikne moc dobrý výsledek.
Ale koneckonců, zkusit to můžeš.


 #571 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 17:06:43 | #577 (9)

tak asi to nebudu zkoušet :-)) podobně jako dršťky nebudu nikdy zkoušet.


 #575 

| Předmět: RE: RE: RE:
14.01.21 13:31:23 | #558 (3)

Tak to jsem neznala, a je to vyborne vylepšení i tohoto receptu.
Ta voda se pak samozřejmě vyleje, ratko, co jiného s ní *17833*.


 #555 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 13:53:06 | #564 (4)

Tohle se používá u ryb a mořských plodů. Obdobnou metodou je konfitování - to je to samé, jen se ta potravina "vaří" či peče (nebo prostě konfituje) v husím sádle. Používá se to na drůbeží maso - problém může být kaloričnost a možná nezdravost, ale to maso je výtečné. *29716*


 #558 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 14:42:13 | #568 (4)

je tam koření a vývar z ryby, řekla bych že se pak udělá nějaká omáčka k rybě a zaleje se tím ta ryba :-)


 #558 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 15:58:42 | #573 (5)

Tak dá se to takhle nějak zužitkovat, ale protože je to nálev, tak by se to muselo zředit, protože je to docela silné a musela by se ta omáčka udělat rychle, aby ta ryba nevystydla.


 #568 

| Předmět: RE: RE: RE:
14.01.21 13:33:21 | #559 (3)

A má to výborný efekt - ryba pak nepustí vodu, na pánvi nebo na pekaci s tou zeleninou.


 #555 

| Předmět: RE:
14.01.21 13:47:56 | #562 (1)

Ryby nejí rodina,divočinu nemusím ani já(v dětství jsem ji doma měla pořád).
Takže dnes dělám "nudné" hovězí na houbách.(Už to tady voní.) *366*


 #540 

| Předmět: RE: RE:
14.01.21 18:25:16 | #578 (2)

To je vlastně takový guláš, jen jsou v tom houby, že.


 #562 

| Předmět: RE: RE: RE:
14.01.21 18:37:48 | #579 (3)

myslím že ne, nedává s tam červená paprika, a taky tam není tolik cibule. Tedy připomíná mi to spíše roštěnou.


 #578 

| Předmět: Včera jsem
07.01.21 15:39:14 | #502

zakoupila libovou vepř.plec. - polovina byla dnes na paprice a z druhé udělám segedín.(Oboje s housk.knedlíkem.) To berte jenom jako malý tip pro všechny nešťastníky,co musí kvůli distanční výuce stále vařit. *25810*



| Předmět: RE: Včera jsem
07.01.21 16:32:59 | #503 (1)

mňam, mňam. miluju oboje. mám v ledničce krkovičku i s kostí a přemítám, jestli si udělat v pánvičce stejk jen jak minutku nebo upéct hezky v troubě a k tomu zelí.


 #502 

| Předmět: RE: Včera jsem
07.01.21 16:41:59 | #504 (1)

tvoje vnoučata nemají rodiče, že se s nimi musíš učit ????


 #502 

| Předmět: RE: RE: Včera jsem
07.01.21 18:52:47 | #507 (2)

Asi pracují, tohle je pěkné, kdyz si rodina pomáhá.


 #504 

| Předmět: RE: RE: RE: Včera jsem
07.01.21 19:23:21 | #508 (3)

tak v tomto jsme oba jaksi odlišní....myslím s manželem k dětem a vnoučatům


 #507 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Včera jsem
07.01.21 19:26:08 | #509 (4)

Je to každého věc.


 #508 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Včera jsem
07.01.21 19:34:09 | #510 (5)

pochopitelně


 #509 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Včera jsem
08.01.21 12:21:44 | #516 (4)

Mému nejst.vnukovi je 31 let a když byl malý,nalézala jsem se v produktivní věku a vnímání "babičkovství" bylo logicky jiné,než nyní.Až jsem si říkala,jestli nejsem nějaká divná,že po jeho přítomnosti až tak nešílím.Ne,že bych dnes šílela,taky jsem ráda,když tihle mladší odejdou,ale za chvíli už se na ně zase těším.Dělají mi radost,přestože to v životě nemají lehké.Možná proto jsou takoví. *366*


 #508 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Včera jsem
08.01.21 13:38:07 | #517 (5)

To už máš opravdu velké vnuky. Moji synové si dávali na čas, vnuky mám 12,6,3.1 a jedinou vnučku 3. Když jsou pohromadě, jsem z nich úplně hotová :-) Nejhodnější jsou když jedí.


 #516 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Včera jsem
08.01.21 13:39:02 | #518 (6)

Jo a dnes vařím segedín. Díky za inspiraci, už se dusí a knedle kynou :-)) mňam, mńam


 #517 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Včera jsem
08.01.21 14:44:43 | #519 (7)

Děláš svoje knedlíky, to tě chválím.
Ja jsem z vesnice, je tu hodně starych paní, vzdycky jsem je povazovala za takove správné maminy, dobré hospodyně, skvele kuchařky. A pak jsem si vsimla, jak v samoobsluze mnoho z nich kupuje hotovy knedlík. Hodně mě to zklamalo *3939* .


 #518 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Včera…
08.01.21 15:00:50 | #522 (8)

Ber to tak,že už mají svoje odvařeno.Já už se taky občas uchýlím k housk.knedlíku z obchodu.Ale zato v žádném případě k bramborovému- bramborové knedlíky dělám zásadně sama a dokonce často.(Nejvíc se mi hodí k pečeni se špenátem,nebo nějakému přírodnímu sosu.) *25810*


 #519 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.21 15:08:16 | #526 (9)

bramborový jsou taky pěkně drahý


 #522 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.21 15:09:57 | #527 (10)

A hnusný. Ty já dělám moc rada,a ještě radši jim. Třeba jenom s cibulkou.


 #526 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.21 15:17:17 | #532 (11)

Jj.


 #527 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Včera…
08.01.21 15:12:12 | #528 (8)

mně kupované nechutnají. raději nic.


 #519 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.21 15:14:50 | #531 (9)

Jasne, neni nad misu čerstvě uvarenych knedlíků *9394* .


 #528 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Včera jsem
08.01.21 14:55:22 | #521 (7)

*29716* Však i proto sem chodíme,inspirace se hodí každému,kdo často vaří.


 #518 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Včera…
08.01.21 15:01:00 | #523 (8)

Ja musím denně varit čerstvé jídlo, jeden člen rodiny to potřebuje ze zdravotních důvodů. Je to řehole *9394*. Byt sama, tak jsem na salátech, v pohodě. A pekáč masa bych si občas upekla, to jo.


 #521 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.21 15:14:24 | #530 (9)

*29716* Já bych si sama pro sebe taky dělala něco hodně jednoduchého,taky nějaký salát (třeba i s tuňákem),nebo mléčné výrobky.Mám navíc hrozný zlozvyk,když jsem sama,tak si u jídla čtu knížky. *833*
Vařím ale kvůli rodině-pravidelné jsou neděle a pochopitelně svátky.Nejenom v naší rodině bylo samozřejmé,že návštěva dostala aut.jídlo a já tu tradici udržuji,přestože můj Míra zemřel už před deseti lety.


 #523 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.21 15:19:37 | #533 (10)

Tay ráda vařím pro rodinu, manžel se ale rozčiluje že je to jednostranné. Tedy nahrnou se všichni k nám :-))) zejména švagrova a pak si poroučí co všecko ji máme přinést a nakonec si sedne k míse cukroví a všecko sní. jakoby nejedla 14 dní.


 #530 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.21 15:22:24 | #535 (11)
*27179*

 #533 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.21 15:30:03 | #536 (11)

Já už se s tou jednostranností musela smířit.Přitom si ale uvědomuju,že být stále ve středu dění a plně vytížená,má pro stárnoucí ženskou určitou výhodu. *25810*


 #533 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.21 15:31:55 | #537 (12)

To zcela chápu. Ale jak říkám, manžel protestuje.


 #536 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.21 15:51:06 | #538 (13)

To zcela chápu *30446*


 #537 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.21 18:06:38 | #539 (9)

to znám...také vařím každý den, protože o jídlo třeba ze včera není nějak zájem...kromě polévky


 #523 

| Předmět: RE: RE: Včera jsem
08.01.21 12:11:53 | #513 (2)

Tohle fórum je virtuálním ostrůvkem klidu a míru,tak to nekaz.
Co je divného na tom,že otec (můj syn) chodí do práce a když chybí maminka,najdou vnoučata azyl na pár hodin u babičky? Na distanční výuku si samozřejmě vystačí sami-já "jen" vařím oběd. *32815*


 #504 

| Předmět: RE: Včera jsem
07.01.21 18:51:40 | #506 (1)

Taky oboji rada delam. Jak už jsem psala, papriku se smetanou spis snesu. A segedin miluju, dam si tam sama pro sebe ještě víc pálivé papriky. Coz je zdrave na cévy, na tlak.


 #502 

| Předmět: RE: Včera jsem
08.01.21 08:07:49 | #512 (1)

hmmm sem s tím


 #502 

| Předmět: RE: RE: Včera jsem
08.01.21 14:46:45 | #520 (2)

Možná to jednou půjde virtuálně poslat, co my víme *17833* .


 #512 

| Předmět: RE: RE: RE: Včera jsem
08.01.21 15:06:10 | #525 (3)

To by byla paráda *29716* Někde jsem četl, že se pracuje na technologii, kdy budou součástí filmů vůně. Tak aspoň něco *30446*


 #520 

| Předmět: RE: RE: Včera jsem
08.01.21 15:02:28 | #524 (2)

*29716* Kuchařka miluje,když strávníkům chutná.To je ta odměna.


 #512 

| Předmět: RE: RE: RE: Včera jsem
08.01.21 15:20:04 | #534 (3)

tak tak *29716*


 #524 

| Předmět:
05.01.21 20:06:03 | #475

Dieta podle krevních skupin (tady mam potvrzené to mléko, škoda, že mě tím jako dítě mučili):
Krevní skupina 0
Krevní skupina 0 se velice pomalu přizpůsobuje změnám v jídelníčku, proto bychom doporučovali přecházet na nový jídelníček opatrně. Zátěž na imunitní systém a zažívací trakt by měla být minimální. Z jídelníčku musí být odstraněny mléčné výrobky, které krevní skupina 0 špatně tráví.

http://dietasrozumem.cz/dieta-podle-krevnich-skupin-a-b-0-hubnuti-jidelnicek/



| Předmět: RE:
05.01.21 20:10:35 | #476 (1)

máslo taky nejíš?


 #475 

| Předmět: RE: RE:
05.01.21 20:26:32 | #477 (2)

K vyrobkum z mléka odpor nemam. Sýry třeba můžu, maslo taky.


 #476 

| Předmět: RE: RE: RE:
05.01.21 21:54:14 | #478 (3)

psala jsi že jsi laktózový intolerant a nemůžeš výrobky z mléka. tedy buď jo nebo to máš v hlavě. Prostě s to jen protivíš.


 #477 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
06.01.21 15:30:11 | #479 (4)

Ale tohle je vedecky ověřené, jsou ruzne stupně intolerance laktózy. Ten nejobvyklejsi je nesnášení mleka a snášenlivost mléčných vyrobku (sýrů) a take nekdy i zakysaneho mleka.
Fakt to neni v hlavě, to mi věř. Kdyz mi maminka nutila jako malé sklenici mleka, moc jsem ho chtěla vypít a byt hodna holčička. Jenze jsem se pozvracela. A připadala jsem si, ze jsem špatná.


 #478 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
06.01.21 16:17:54 | #482 (5)

nejde o mléko, věřím ti že ho nesnášíš protož obsahuje laktózu (mléčný cukr). Proto by ti (teoreticky) máslo a mléčné tuky neměly dělat problém a asi také nedělají. Proto jsem reagovala na to, že smetanu v papriové omáčc můžeš al to samé v jiné omáčce nesnášíš. O mléku nemluvím.


 #479 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
06.01.21 16:19:25 | #483 (5)

taky jsem s pozvracela z mléka jako děcko, ale to bylo proto že mě nutili. Teď zrovna piju kafee laté


 #479 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.01.21 17:25:12 | #487 (6)

A ja irský. *65* *145*


 #483 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.01.21 17:29:38 | #489 (7)

Můžu irský steak :-)


 #487 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.01.21 22:59:32 | #492 (8)

Co to je?


 #489 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
07.01.21 07:42:52 | #493 (9)

i stejky chutnají různě podle toho kde ten býček žil a co jedl. nechci říct konrétně odkud a jaký, ale bio stejk má trochu chuť jak maso z polévky.


 #492 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
07.01.21 14:24:00 | #496 (10)

Tak to samozřejmě


 #493 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
07.01.21 07:54:14 | #494 (9)

Takže jen přenseně jsem jedla v restauraci "irský steak" na horkém kamenu. Bůhví odkud byl. Ale byla to největší mňamka jakou jsme kdy jedla.


 #492 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
07.01.21 14:19:44 | #495 (10)

Ajo takhle... já myslel, že to byl způsob úpravy "po irsku" nebo tak nějak *29716*


 #494 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.01.21 14:24:09 | #497 (11)

Prostě podlít irskou whisky *17904* . Nebo v ní marinovat, ono se to vlastně nepodleva.


 #495 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.01.21 14:48:11 | #499 (12)

jj *27179*


 #497 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.01.21 14:31:55 | #498 (11)

nené, jen že flák masa :-)) hezky ogrilovaný na krvavo.


 #495 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.01.21 22:59:09 | #491 (7)

tak jako ve staré Anglii *29716*


 #487 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
07.01.21 15:28:04 | #500 (7)

Irskou kávu taky můžu! *25810*


 #487 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
07.01.21 18:48:57 | #505 (8)

Ještě jsem ji nepila. Nez ta whisky stačila do kafe doputovat , nekdo ji vypil. I já nekdy.


 #500 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
08.01.21 12:14:06 | #514 (9)
*29716*

 #505 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
08.01.21 08:04:30 | #511 (8)

Já taky, ale bez alkoholu *27179*


 #500 

| Předmět: RE:
06.01.21 17:06:19 | #484 (1)

Je to ostuda,možná i nepochopitelné až šokující,ale já svoji krevní skupinu neznám! (Nikdy mě nenapadlo se zeptat.) *33789* Každopádně mléčné výrobky jsem vždy měla moc ráda.(Zvášť bílé jogurty s "kůrčičkou".)


 #475 

| Předmět: RE: RE:
06.01.21 17:21:00 | #485 (2)

Ty jsi neměla napsanou krevní skupinu na tehotenskem prukazu?


 #484 

| Předmět: RE: RE: RE:
06.01.21 19:46:45 | #490 (3)

Pokud ano,úplně mi to uniklo.(Bylo to aktuální v r.67 a 72) *34091*


 #485 

| Předmět: RE:
06.01.21 17:21:03 | #486 (1)

No myslím, že je to jenom blablabla,
Ja i s rodinou máme 0, bráchová taky a nevím o žádném problému s mlékem.
Spíš naopak - mléko zbožňuji a někdy si ho dokonce tělo žádá a v tu chvíli si dělám mléčný jahodový kokteil.
A o sýrech ani raději nepíšu - mňam. *20*


 #475 

| Předmět: RE: RE:
06.01.21 17:26:29 | #488 (2)

já bych měla jest sóju a nesnáším ji. miluji maso ve všech variantách a mám A+ :-)


 #486