Zjistila jsem v poslední době, že existuje něco jako histaminová
intolerance. To mě utvrdilo v tom, že mé tušení a instinktivní vyhýbání
se některým jídlům je celkem správné. Takže čerstvé potraviny,
neuležené, neuzrálé a nekysané. Všecko uleželé, uzrálé a kysané mě
může (někdy ne) způsobit problémy tzv. histaminovou intoleranci. Zjistila
jsem že bezpečně můžu jíst chleba, rohlík, máslo či kus čerstvého
masa, brambory, rýži. U ostatního vím že to mohu jíst ale né v kvantech
jak jsem měla zvykem. Patří sem ryby, kuře, kousek sýru, kousek šunky,
jogurt, kyselé zelí, tvaroh, buchty etc. Přestala jsem jíst čokoládu,
zákusky jen opatrně zejména když jsou starší. Zmrzlinu taky jen trochu.
Vše co je uleželé, zakonzervované, usušené nebo nějak ležící, není
pro můj organismus vhodné.