Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Vraždy v kuchyni

Informace

Název: Vraždy v kuchyni
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 29.09.2020 13:52
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 116356x
Příspěvků:
1147

Toto téma sledují (3):


Předmět diskuze: Vraždy v kuchyni - Trestuhodne zločiny při vaření. A také naopak šikovné vychytávky. Nebo prostě co dnes vaříte.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #739

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE:
12.05.21 13:30:26 | #739
Reakce na příspěvek #737

Noro, nepřijdu asi na nic, už mě to nadšení přešlo. Kvůli tomu, ze asi jediná pozivatelna úprava je smažení, a já jsem hledala neco dietnejsiho a zdravejsiho, smažit můžu tisíc jinych lepších věcí. Potrebovala bych ozdravnou kůru, ale aby to bylo i dobré *17946*.


 #737 

| Předmět: RE: RE: RE:
12.05.21 13:30:56 | #740 (1)

Zkus to miso



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
24.05.21 18:14:16 | #771 (2)

Miso pasta je fermentovaná sója a je zdravá.


 #740 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
24.05.21 18:56:04 | #773 (3)

Fermentované jídlo má moc histaminu. Né každý na něj reaguje dobře.


 #771 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.05.21 21:56:54 | #774 (4)

Zase když se tu psalo o soje tak sója prošlá fermentací je zdravá , lépe stravitelná a třeba časté jezení sóji v kostkách tedy prášek sójový je nezdraví.


 #773 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
25.05.21 07:27:01 | #775 (5)

Ano, nejím sóju v žádné podobě. Je mi cizí, kdysi jsem zkoušela jíst sójové výrobky, ale časem to usnulo. Dám si raději nudle s tvarohem, pokud to má být bezmasé jídlo.


 #774 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
25.05.21 18:59:01 | #778 (6)

Však jo já jen pro info kdyby někdo chtěl něco vařit,jsem kuchař a teď jím 6 let vegetariánsky a naučil se i z jiných jídel brát info.


 #775 

| Předmět: RE: RE: RE:
12.05.21 13:37:06 | #741 (1)

Zjistila jsem v poslední době, že existuje něco jako histaminová intolerance. To mě utvrdilo v tom, že mé tušení a instinktivní vyhýbání se některým jídlům je celkem správné. Takže čerstvé potraviny, neuležené, neuzrálé a nekysané. Všecko uleželé, uzrálé a kysané mě může (někdy ne) způsobit problémy tzv. histaminovou intoleranci. Zjistila jsem že bezpečně můžu jíst chleba, rohlík, máslo či kus čerstvého masa, brambory, rýži. U ostatního vím že to mohu jíst ale né v kvantech jak jsem měla zvykem. Patří sem ryby, kuře, kousek sýru, kousek šunky, jogurt, kyselé zelí, tvaroh, buchty etc. Přestala jsem jíst čokoládu, zákusky jen opatrně zejména když jsou starší. Zmrzlinu taky jen trochu. Vše co je uleželé, zakonzervované, usušené nebo nějak ležící, není pro můj organismus vhodné.


 #739 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
12.05.21 13:58:54 | #743 (2)

Jedinou intoleranci, kterou mám já je na nedostatek jídla :)) ty jsi žila v Asii?



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
12.05.21 14:06:30 | #744 (3)

Jenom krátce, pár měsíců v Singapuru. Hlídala jsem vnuka a staršího kluka od snachy, protože rodiče chodili do práce. No a byla jsem na dovči v Hong kongu, tam jsme se s manželem stravovali co jsme našli :-))


 #743 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
12.05.21 14:16:18 | #745 (4)

Tyjo, to je dobrý. To jistě byla super zkušenost. Já bych se do Singapuru moc ráda podívala.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
12.05.21 14:18:11 | #746 (5)

Ono i Hong kong bych ráda videla



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
12.05.21 14:19:18 | #748 (2)

hm, tak o tom jsem nikdy neslyšel...


 #741 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
12.05.21 14:22:56 | #749 (3)

Já to zjistila před týdnem. Od té doby si dávám pozor a vysadila jsem Zodac. Zdá se že opravdu něco na tom bude. Určitá jídla mi nedělají dobře, a jsou to jídla postarší, vzpomínám si že jsem měla problémy i po houbách, které ležely v ledničce. Najendou začne hořet obličej, naskáají červené fleky, může se i zanítit kůže... prostě se aktivují tzv žírné buňky, které způsobují zánět. A ty si hledají nějakou záminku protože jsou aktivní.


 #748 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
12.05.21 15:09:18 | #750 (4)

Takže všechno čerstve, ne druhy den ohřívané? A když se to čerstvé zamrazi a pak ohreje?
(Ja tedy instinktivně mam odpor jak k ohrivanym jídlům, tak z mrazáku. Dělám kazdy den cerstve, třeba jen dvě porce. A všechny kamarádky, svagrove atd. mi říkají, že jsem blázen, kazdy den varit.)


 #749 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
12.05.21 15:52:32 | #751 (5)

Přesně tak, nemělo by se to ohřívat ani mrazit, nepoužívat mražené či jinak konzervované potraviny. Je ale pravda, že se tomu člověk nevyhne. Jen by to neměl přehánět a dát pokud to jde přednost čerstvému jídlu před ohřívaným. Já dnes taky jedla ohřívané maso, protože včera jsem udělala na dva dny. Ale brambory jsem měla čerstvé, brokolici taky čerstvě uvařenou.


 #750 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
25.10.21 19:19:05 | #783 (2)

Znám, ale mám ji jen u alkoholu. Čím jsem starší, tím je to akutnější. I když si dám na chuť, jednou za čas. Nějaký alkohol je bez problémů, ale u něčeho mi zčervená obličej a krk a pálí to, jak kdyby mě žahla kopřiva. U jídla se mi to neděje. To ti nezávidím.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
25.10.21 21:52:02 | #784 (3)

To ale nebude alergie *17904* .


 #783 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
25.10.21 22:01:18 | #786 (4)

A co to tedy bude? Napadlo mě to, jelikož v alkoholu je taky histamin. Mám načteno už delší dobu. Jestli je to něco jiného, tak by mě zajímalo, co? Děkuji.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
25.10.21 22:20:52 | #787 (5)

Aha, tak to jsem nevedela. Ale dívala jsem se, v alkoholu je histaminu moc málo: Obecně však je, že jde asi o 100 miligramů v potravinách a 2 miligramy v alkoholu. Ale pak tam píší, že alkohol zhoršuje účinky histaminu (ale spíš mi to připadá, že histaminu přijatého z potravy).
V alkoholu bývají chemikálie, po těch byva spatne mně *33951*. Proste nekvalitní alkohol je svinstvo. Drahy kvalitní by škodit tolik nemel.


1  
 #786 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
25.10.21 22:45:05 | #788 (6)

Tak to je možné. Ono se mi to právě stává s všelijakým alkoholem. Něco je ok a něco ne. Náhodně. Ale když o tom přemýšlím, tak opravdu ta kombinace ještě nenatrávené potravy, která má v sobě víc histaminu, s alkoholem dohromady, by mohla být příčina. To mě vůbec nenapadlo. Dobrý postřeh. Děkuji moc za radu. Na tom už se dá stavět.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
25.10.21 22:48:30 | #789 (7)

Těší mě, že si rozumíme, ano, takhle presne jsem to myslela.


1  
 #788