Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2371933x
Příspěvků:
66445

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #11727

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.11.20 15:55:56 | #11727
Reakce na příspěvek #11717

Hezké pro tebe. Například krabí mlhovina, vzdálená šest a půl tisíce světelných let je relikt supernovy pozorované na Zemi roku 1054 našeho letopočtu. V naší "vyspělé" křesťanské civilizaci si té nové hvězdy viditelné i za dne nikdo natolik nevšiml, že by to někde zaznamenal. Záznamy s datováním máme z Číny a z arabského světa.

Já zase vím, že ty krásné barvy jsou stvořeny nějakým člověkem, prostě počítačová úprava šedého fleku. Tím prosím nesnižuji výkon teleskopu, ale spíš postrádám, že u těch snímků není poznámka "barevně zpracované".

Dále. Já dohlédnu na 13 miliard světelných roků prostým okem, ovšem to rozlišení mého oka se nedá s teleskopy srovnat. *15238*
To je stejné jako že má kapesní svítilna dosvítí nejen na Měsíc, ale i na galaxie vzdálené 13 miliard světelných roků.

Takže následovník teleskopu Hubble, James-Webb-teleskop bude mít zajisté jak jinou a lepší optiku, tak lepší CCD snímače a jiné sensory. Na rozdíl od Hubble-T bude umístěn do bodu-L2 systému Země-Slunce, takže bude v zemském stínu, tedy Zemí odstíněn od rušivých vlivů slunečního záření.
Plánovaný start je příštím rokem.


 #11717 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.11.20 17:05:29 | #11731 (1)

*3484* 1*


 #11727