Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2683772x
Příspěvků:
73813

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #12731

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.12.20 07:44:58 | #12731
Reakce na příspěvek #12708

PES byl v Českých zemích historicky vždy JATEČNÝM zvířetem. Stejně jako prase, kráva, králík, ovce....
Víte, KDY se to změnilo?
KDO zakázal Čechům jíst psy?

(mimochodem: dnes neplatí ŽÁDNÝ ZÁKAZ omezující zabíjení a jezení psů či koček! Není to nic nezákonného! Zakázáno je pouze týrání zvířat. Takže když vás soused napráší že jste zabili a snědli svého psa či kočku, má smůlu. Pokud jste to zvíře někomu prokazatelně neukradli anebo neprokáže že jste jej před smrtí týrali, nic se vám nestane.)


 #12708 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.12.20 07:47:19 | #12732 (1)

Psa jsem již jedla, kočku ne. Ale králíka nemohu jíst od doby kdy jsem ho viděla čerstvě staženého z kůže i se staženou hlavou. To byl konec.


 #12731 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.12.20 08:13:55 | #12733 (2)

"Zemědělka" na kterou jsem chodila, měla svůj školní statek. Tam byli zaměstnanci jako na každém jiném statku a studenti tam chodili na praxi. První dva roky to byla práce v provozu. To pro mne nebyl problém, uměla jsem vzít do ruky vidle a krávu podojit rychleji než oni, takže mne respektovali. Ale od třetího ročníku byl problém" to už jsme si museli hrát na agronomy a zootechniky a byli zodpovědni za chod provozu, tedy museli jsme zaměstnancům "velet". Zaměstnanci se s gustem bavili tím, že prováděli študákům různé naschvály. Čím hůře tím lépe!
Když jsem poprvé přišla do kravína "coby zootechnik". seděli zaměstnanci v přípravně krmiv kolem provizorního stolu, na kterém byl pekáč s báječně upečeným masem. Vůně z pekáče přebila i smrad hnoje!
Hned mne pozvali: "Přejeli jsme zajíce, pojď si dát pečínku!" Bylo mi to trochu blbé, věděla jsem že nemají velké platy a já jim mám jíst jejich maso? Abych neurazila tak jsem ochutnala. Bylo to vynikající! Naléhali ať si vezmu ještě kousek a když jsem to měla v puse, tak odšoupli "zašupovací" dveře do přípravny. Na nich byla hřebíky přibitá kůže z velkého mourovatého kocoura! Všichni se začali chechtat: "Podívej se co jíš!!" Bylo mi jasné že na mne připravili léčku. Naštvala jsem se: proč to udělali právě mně? Já s nimi celé dva roky vycházela dobře!! Takže už žádné ohledy!! Přitáhla jsem si pekáč k sobě, začala rvát ty nejlepší kousky masa a jedla jsem až mi mastnota tekla po bradě. Já nejedla! Já žrala! Bylo ticho, nikdo se nezmohl ani na slovo. Když v pekáči zbývaly jenom kosti na ohlodání, odstrčila jsem pekáč, slušně poděkovala, pochválila že to bylo vynikající a nic tak dobrého jsem ještě nejedla (nekecala jsem! Byla to pravda! Ono fakt uměli!!) ale že teď už by bylo načase jít něco dělat...
K maturitě mi přinesli velkou kytku...


 #12732