Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2372430x
Příspěvků:
66445

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #13904

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.01.21 00:25:47 | #13904
Reakce na příspěvek #13901

Církev, tedy církve, jsou mocné organizace, řízené diktátorským způsobem nomenklaturou chlapů na stupíncích pyramidy přísné hierarchie. Taková organizace potřebuje bohaté zdroje peněz, protože nežije jen ze vzduchu a pramenité vody. U každé diktatury platí jedno "všemožné učinit pro organizaci" z prostého důvodu, bez té organizace by byli členové nomenklatury jen obyčejní lidé, bez vznešených titulů vyzařující moc a bohatství budící u svých poddaných respekt a posvátnou hrůzu.

Církve tvoří pátou kolonu ve státech. Co bych církvím vyčítal je tahle jejich bezedná chamtivost a hlad po majetku. Pochopitelně mi vadí i nadutost církví a nadutost mnohých soudruhů v náboženství povyšujících se nad nečleny a s despektem pohlížející na tzv. světské právo.


 #13901 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.01.21 01:21:14 | #13905 (1)

Matouš 23
vy pak všickni bratří jste.
9 A otce nenazývejte sobě na zemi; nebo jeden jest Otec váš, kterýž jest v nebesích.


 #13904