Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2722385x
Příspěvků:
74425

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #16873

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.04.21 19:18:07 | #16873
Reakce na příspěvek #16872

O žádných zločinech proti lidskosti ze strany církve nevím, to je nějaký moderní pojem asi toho pána z videa. Dnes jsou lidé chytří jak rádio a všecko by dělali lépe. Ale já jim nevěřím že by to dělali lépe, prostě kecají.


 #16872 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.04.21 19:28:23 | #16874 (1)

To je normální souhrnný pojem pro např. všechny ty jmenované zločiny ze strany církve které si sama jmenovala a také si tvrdila že takových a podobných zločinů můžeš vytahat i na nevěřící a právě takové případy by mne zajímali


 #16873 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.04.21 20:33:02 | #16880 (1)

O žádných zločinech proti lidskosti ze strany církve nevím, ...

Pochopitelně, když nepovažuješ antisemitismus a holocaust za zločin, nebo otrokářství. Jak mi kdysi jeden napsal, že Ježíš otrokářství schvaloval, ale nabádal, že je páni nemí mučit a zlovolně zabítet, brát děti rodičům a prodávat je na trhu. No, aspoň něco jako náznajk humanity.

Připomínám, že nacisti třetí říše byli křesťané a klérus i s ředitelem ve Vatikánu byli pěkně zticha ... mlčení je souhlas. Účel světí prostředky, že jo. Nebo jak bylo řečeno ve videu "vše bylo činěno v zájmu PRAVDY". I můj Bývalý kolega, voják ve druhé sv. válce kdysi řekl na obranu holocaustu "ani pámbu je nemá rád".

KC se bude omlouvat za své zločiny ještě hodně generací.

Jako nemám ratko nic proti slušným řadovým komunistům, tak musím kritizovat komunistickou ideologii a zejména ty, kteří se jí předávkovali a byli stalinštější Stalina, jako bylo spousta předávkovaných katolíků papežštějších papeže. Proti řadovým a slušným katolíkům nemám také nic a tím, že jsem vyrůstal na Slovácku jsem měl kolem sebe jen katolíky. Ve městě byla také jedna synagoga se zabedněným vstupem a mí spolužáci mi vyprávěli, když jsme šli kolem, o zvrhostech Židů a jak pečou své matesy z těsta rozdělávaného krví křesťanských dívek. Odkudpak to asi mí spolužáci 10 .. 12 let asi měli? Z nábožky, z kostela, od svých příbuzných?

Moje prarodiče, babička sloužila před válkou v židovské rodině a děda utekl ze semináře a dal se raděj k armádě. Ti mi vyprávěli o Židech, o tom, že jsou normální, lakotní i štědří, jako ostatní lidé. Tady není na to místo o tom dále psát.
Jde mi akorát o to, že KC zasévala a zasévá permanentně sémě nesváru v lidstvu na celé zemi. Lech Walesa je těžce nemocný a měl prohlásit, že věří v boha, ale nesnáší KC, asi k tomu má své důvody.


 #16873 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.04.21 21:21:25 | #16887 (2)

to přece nečinila církev, zbláznil ses? Někdy ti Ondi vůbec nerozumím.


 #16880 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.04.21 21:32:36 | #16890 (3)

Církev, to jsou přece její členové. To není jen ředitelství ve Vatikánu, nebo u jiných variant křesťanství někde jinde.

Ti křesťanští členové byli i v SS, ti členové páchali pogromy, pořádali "mírumilovná" křižácká tažení a bojovali proti křesťanům jiných církví.

Teda jestli máš na mysli koncentráky, holocaust, křišťálovou noc, nebo zotročování lidí, Afričanů a Indiánů.

Jinak zase já nerozumím tobě, i když bych si nikdy nedovolil takovou otázku, jako jestli tě opustil rozum.


 #16887 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.04.21 21:37:32 | #16893 (4)

Máš to popletené, církev nerozpoutala holokaust ani první či světovou válku. to byli spořádaní "slušní" občané, politici, vůdcové, často voleni lidem a podporováni lidem. Kdepak tohle církvi nepřilepíš. Spíše se poinfomuj proč státy válčí proti sobě, proč jeden národ se snaží porobit jiný národ. Na tohle se podívej, církev a věřící jen můžou změkčovat následky a pomáhají všecko to násilí přežít.


 #16890 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.04.21 22:04:20 | #16895 (5)

Církev ruka v ruce s králi, císaři a bůhví kým zabírala území po celém světě a "převracela" bezbožníky a jinověrce na svoji víru - po dobrém, nebo po zlém.
Spolu taky plenili, loupili a atd.
Kdo chce a nevyhýbá se tomu, tak ten si informace o tom sežene.
V době, o které píšeš bylo gro obyvatelstva Evropy věřících - to proč mezi sebou válčili je známé.
Kde se ale podělo jejich křesťanské - miluj bližního svého a všechno to z evangelii, co jim mělo ve válčení zabránit?? *65* *33789*


 #16893