Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2371620x
Příspěvků:
66445

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #31207

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.03.23 23:19:13 | #31207
Reakce na příspěvek #31199

Čili stále máme jenom hmotu.
Tepelná energie = teplo a teplo je tím pohybem částic hmoty. Čím rychleji se ty částice pohybují, tím větší teplo (tepelná energie).
Vždyť to říkám. Ta rovnice vyjadřuje vztah mezi dvěma veličinami: s tím, jak roste energie objektu, roste i jeho hmotnost a naopak.
Všechny tzv. částice jsou hmota.


 #31199 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.03.23 23:38:56 | #31214 (1)

???
Ne, máme NĚJAKÝ ZBYTEK, NESPALITELNÝ, hmoty. co hořelo, proměnilo se v energii, tedy potenciálová zrychelní mezi hmotnými částečkami prostoru, kterým byla ta energie konvekcí nebo sáláním, předána.

nejlepší je, že jsme se o tomhle už jednou bavili někdy před rokem .-))))


 #31207 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.03.23 23:47:05 | #31217 (1)

Částice jsou samozřejmě hmota :-)))))))
Ale energie není částice :-))))

Je zjevné, že používáš nějaké speciální definice pro hmotu a energii :-))))))
Takže např. energii uvolněnou v procesu spalování považuješ za teplo, ale tak to není. V tm procesu se uvolní energie, která, když tam nebudou sensitivní hmotné částice, schopné ji absorbovat, přijde zcela vniveč - tedy z pohledu "tepla" a člověka. ale bude tam, v prostoru, někde, coby vlna potenciálů, tepelné záření, jko gravitace, která je i tam, kde není žádná hmota.
tepelná energie, uvolněná rozbitím jaderných nebo jinch vazeb hmoty papíru, i když jen zčásti, proudí prostorem a rozkmitává hmotné částečky. my to pak vnímáme jako teplo a dokážeme popsat a spočítat i tu tepelnou energii, protože samozřejmě to je záležitost člověku velmi vlízká a navíc exaktní. takže ta teplená energie, vzniklá hořením, se přemění na teplo, definované teplotou. to ale není všechno jedno a to samé ...


 #31207