Dobrý jsou mléčné produkty,jako jogurt, kefír, mléko, či fermentované jídla,jako Mito,tempeh, či zelí sterilované i kimci.
Dobrý jsou mléčné produkty,jako jogurt, kefír, mléko, či fermentované jídla,jako Mito,tempeh, či zelí sterilované i kimci.
Mezi fermentovaná jídla patří i sýry. Jenže ty z obchodu jsou z bezpečnostních důvodů sterilizované. Kdysi jsem si několikrát dělal kysané zelí doma.
Kysané zelí dělám doma také.Ten tempeh je sójový produkt a už léta se zajímám co jím a věř že bych se nestal vegetariánem kdyby mi to mělo škodit, spíše i pomáhá.
No jogurty také, jenže vyrob si doma jogurt to jde,ale může se do něj dostat něco špatného tam je vše za přísných podmínek vyráběné.
Přesně tohle se mi s vlastním kysaným zelím po zhruba dvou letech přihodilo - smrdělo. Takře kupuji opět sterilizované v pytlíku a nebo ze sudu v supermarketu.
Kdysi jsme si dělali kefír, to fungovalo dobře až se to také tak po roce nějak pokazilo.
Kefír je houba ta furt roste znám mnoho lidí co to druhým rádi dávají.Zeli se mi letos taky nepovedlo příčina zateplení i sklepů, takže letos musím vymyslet jak na to.
Hele to je ono okno jen bydlím v paneláku a mám tam debilni sousedy , takže doufám že jejich debilita se neprojeví tím že mi to okno zavřou.Ale vlastně nemohou, poněvadž by museli prelest 2 metry zamčené dveře kovové.
pokud je to okno ve sklepě, tedy společných prostorách, si piš žeti ho zavřou, proč by měli za tebe platit topení :-))
Dole se netopí a do mého sklepa nikdo nesmí vztoupit, když je zamčený tam se dělali zateplení hlavně stropů aby ti co bydlí dole neměli studené nohy ono u toho zelí jde o to že max měsíc potřebuje chladnější prostředí.