Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 4723217x
Příspěvků:
118417

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #32326

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 17:44:05 | #32326
Reakce na příspěvek #32324

Dobrý jsou mléčné produkty,jako jogurt, kefír, mléko, či fermentované jídla,jako Mito,tempeh, či zelí sterilované i kimci.


 #32324 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 17:53:52 | #32330 (1)

Mezi fermentovaná jídla patří i sýry. Jenže ty z obchodu jsou z bezpečnostních důvodů sterilizované. Kdysi jsem si několikrát dělal kysané zelí doma.


 #32326 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 17:55:41 | #32332 (2)

Kysané zelí dělám doma také.Ten tempeh je sójový produkt a už léta se zajímám co jím a věř že bych se nestal vegetariánem kdyby mi to mělo škodit, spíše i pomáhá.


 #32330 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 17:56:51 | #32333 (2)

No jogurty také, jenže vyrob si doma jogurt to jde,ale může se do něj dostat něco špatného tam je vše za přísných podmínek vyráběné.


 #32330 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 18:26:59 | #32335 (3)

Přesně tohle se mi s vlastním kysaným zelím po zhruba dvou letech přihodilo - smrdělo. Takře kupuji opět sterilizované v pytlíku a nebo ze sudu v supermarketu.


 #32333 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 18:37:06 | #32336 (3)

Kdysi jsme si dělali kefír, to fungovalo dobře až se to také tak po roce nějak pokazilo.


 #32333 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 19:28:34 | #32347 (4)

Kefír je houba ta furt roste znám mnoho lidí co to druhým rádi dávají.Zeli se mi letos taky nepovedlo příčina zateplení i sklepů, takže letos musím vymyslet jak na to.


 #32336 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 21:55:49 | #32369 (5)

otevři okno :-))))


 #32347 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 23:03:56 | #32377 (6)

Hele to je ono okno jen bydlím v paneláku a mám tam debilni sousedy , takže doufám že jejich debilita se neprojeví tím že mi to okno zavřou.Ale vlastně nemohou, poněvadž by museli prelest 2 metry zamčené dveře kovové.


 #32369 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 23:11:32 | #32381 (7)

pokud je to okno ve sklepě, tedy společných prostorách, si piš žeti ho zavřou, proč by měli za tebe platit topení :-))


 #32377 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 23:16:32 | #32384 (8)

Dole se netopí a do mého sklepa nikdo nesmí vztoupit, když je zamčený tam se dělali zateplení hlavně stropů aby ti co bydlí dole neměli studené nohy ono u toho zelí jde o to že max měsíc potřebuje chladnější prostředí.


 #32381