myslím že trvanlivé salámy jsou fermentované. třeba uheráky. ale chuť vyzrálého salámu či klobásy poznáš bezpečně
viz. třeba tady
https://radimejak.cz/fermentace-masa-klobas-salamu/
myslím že trvanlivé salámy jsou fermentované. třeba uheráky. ale chuť vyzrálého salámu či klobásy poznáš bezpečně
viz. třeba tady
https://radimejak.cz/fermentace-masa-klobas-salamu/
Dobře pokud se fermentují tak ok,ale fetmentaci doporučuji právě že jídlo pomáhá udržet probiotika v těle.
u slinivky to neplatí... ta reaguje na vše co není čerstvé, někdy má fermentace opačný účinek. Nelze všechno brát přes jeden hřeben. Pokud bys jedl jen čerstvé potraviny, myslím tím tepelně upravené, mléko, chleba, máslo, brambory, vařenou zeleninu, taky nic nezkazíš :-) není nutné to nechávat někde měsíc kvasit.
Ono někdy i nevarena jídla sýrová tedy hlavně zelenina může rozhodit slinivku viz můj otec. Fermentace a úprava je šetrnější,u fermentace obvzlaste, což jsem nedávno zažil, když jsem omezil fermentovaná jídla mojí hloupostí jsem tím pádem snížil ve střevech probioticke látky které pomáhají člověku nastolit harmonii v těle.