Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2418322x
Příspěvků:
67739

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #33759

Zobrazit vše


| Předmět: RE:
19.04.23 19:46:39 | #33759
Reakce na příspěvek #33746

Ateista si to co píšeš nemyslí, akorát si myslí, že spousta lidí potřebuje pomoc se zbavit otroctví náboženských mafiánů. A že se jedná o náboženské mafie snad není pochyb.

Jak vidět jonatane, tvá náboženská příslušnost ti velí nechápat, zasměšňovat a bojovat proti nekatolickému. I tvé výpady proti Husitům to jasné ukazují. Není ti ani hamba používat při tom lživou propagandu a v tomto smyslu si nezadáš se propagandisty hitlerových nacistů , stalinistů a putinovců.

Úkol propagandy je vymývání mozků, na tom se snad shodneme. Vymytí nežádoucího z mozku následné poslušné ovečky.
Nejnovější ruská propaganda šíří, že tisíce Západoevropanů a Američanů touží po životě v Rusku. A jaksi zamlčí, že miliony Rusů touží žít ve svobodných státech Evropy a Ameriky.
Pozadí: Bohaté Rusky ve vysokém stupni těhotenství letí porodit do jižní Ameriky, do Argentiny. Důvod je snad jasný.


 #33746 

| Předmět: RE: RE:
20.04.23 11:48:40 | #33818 (1)

kdo ti kdo ti natloukl do hlavy že například katolíci jsou mafíáni?
Ateisté to je zmanipulovaná skupinka lidí co není schopna vyhodnocovat reálné informace a věří nesmyslům. Jmenuj nějaký skutek katolických biskupů který by byl v rozporu se zákony a byl mafiánský.

cha cha cha žádný nejsi schopen sem dát si mimo *82*


 #33759 

| Předmět: RE: RE: RE:
20.04.23 23:22:43 | #33852 (2)

Takoví sicilští mafiáni byli vesměs katolíci. Nedovedu si je představit bez křížku na krku.
Pokud jde o ty katolické biskupy, někteří zavinili takové strašné masakry (kvůli víře), že jakákoliv mafiánská organizace je proti nim dobročinným spolkem. Příklady jsme už několikrát uváděli.
Jinak - osobně znám dost katolíků včetně několika farářů, ale žádný se nezmínil o tom, že by komunikoval s Bohem. Myslím, že ani oni nikoho takového neznali.


 #33818