Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2465003x
Příspěvků:
68217

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #34030

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE:
23.04.23 16:35:15 | #34030
Reakce na příspěvek #34028

Měl si zajít na popuť a tam se dali koupit říkali jsme letecké gumy takové našedlé. Ma jsme si vyráběli dřevěnné pušky na ty zavařovačky a i pistole na gumičky. v lese jsme měli postavené hradní opevnění z roští a jedna skupina bránila hradisko a druhá ho dobíjela. *691*


 #34028 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
24.04.23 02:44:32 | #34065 (1)

Jeden kámoš v dětství měl příbuzné v Rakousku a tak měl i tahle kovová autíčka s odpruženými koly, jedno jsme na zkoušku nechali na silnici přejet autobusem, opravdu bez poškození, myslím že se jim říkalo matchbox car. Takové jsem si také přál strašně. No a z Rakouska měl kámoš taky takovou "leteckou gumu", říkal jí švýc-guma, snad se vyráběla ve Švýcarsku, nevím a na tom kámošovi jsem pak vyžebral tak 20cm na prak. To byla paráda, ty zavařovačky prd vydržely. Jinak se tato (čtyřhraná) guma používala ve svazku na start leteckých modelů a i větroňů s pilotem. Tenší verze, asi tak milimetr na milimetr v průřezu ve svazku na pohon vrtule malých modelů a i těch sálových.

Na četníky (žandáry) a zloděje jsme si hráli a házeli jsme po sobě v zimě koule a jinak jen drny. To až tak ve čtvrté třídě jsem sehnal "šestku" rourku (také vyžebral na jednom podstatně starším zámečnickém učni) a udělal si pistoli na poplašky. To pak měla ta hra na žandáry a zloděje jinou šťávu.


 #34030