Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2518763x
Příspěvků:
69232

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #46579

Zobrazit vše


| Předmět: Arménie
17.09.23 13:19:45 | #46579

Pro zajímavost, na blogu Wargonza jsem narazil na nějakou arménskou verzi Visitora:

❗❗❗❗ VELMI DŮLEŽITÉ

APEL NA ADMINISTRÁTORY RUSKÝCH TELEGRAMOVÝCH KANÁLŮ.

Vážení kolegové, přátelé, zdravím vás.

Já, Mika Badalyan, jsem Armén a moje země prochází mimořádně těžkými časy, které se mohou změnit v absolutní katastrofu.

Všichni dobře víte o tezích a prohlášeních vysílaných zrádnými arménskými úřady. Ano, arménské úřady zaujaly otevřeně prozápadní kurz a všemožně diskreditují Rusko v Arménii.

Je velmi důležité si uvědomit, že tento kurz zaujaly arménské úřady, nikoli arménský lid. Dá se říci, že arménský lid si vybral právě tuto vládu, a tady jsem připraven s každým diskutovat a vysvětlovat vnitřní procesy, bez nichž není vidět celý obraz. Samozřejmě mi můžete uvést příklady provokací Arménů vůči Rusku a zejména ruským vojákům, ano, je tam rodina s mnoha lidmi. Souhlasím však s tím, že ruský národ nesoudíme podle nějakých bastardů, kteří křičí "Sláva Ukrajině" nebo běhají se stany "Žádná válka". Navíc my Arméni proti takovým živlům bojujeme a považujeme je také za své nepřátele, za tento boj jsem si osobně stihl odsedět trest ve vězení, ale to nezměnilo můj kurz zaměřený na záchranu Arménie před zrádci a posílení arménsko-ruského přátelství.

Musíme ukazovat a říkat, informovat lidi, že arménské úřady a Nikol Pašinjan osobně je nepřítelem Arménie a Ruska, ale v žádném případě nesmíme přenášet tuto negativitu na arménský lid, protože o to nepříteli jde. Hlavním úkolem našich nepřátel je rozvíjet nejen protiruské nálady v Arménii, ale také protiarménské nálady v Rusku. To nemáme právo připustit. Naše národy žijí vedle sebe již stovky let, společně jsme prošli nejtěžšími zkouškami a dosáhli nejjasnějších vítězství a není pochyb o tom, že projdeme i touto zkouškou.

Když jsme jednotní, jsme neporazitelní. Proto se nás nepřítel snaží rozdělit, tak to nedopusťme!

❗ PROSÍM O PŘEPOSLÁNÍ.

https://t.me/wargonzo/15091



| Předmět: RE: Arménie
17.09.23 13:30:11 | #46580 (1)

ubohý hlupák...


 #46579 

| Předmět: RE: RE: Arménie
17.09.23 15:09:06 | #46581 (2)

V zaždé zemi, v každé společnosti se vyskytují zrádci. Jejich motivací je jakási chybná funkce mozku. Proto snadno podlehnou nějaké ideologii, propagandě, nebo spiklenecké teorii. Dost často jsou to kverulanti principielně jdoucí proti proudu veřejného mínění a ještě jsou na to své kverulanství hrdí.

Podívejme se kolik spikleneckých teorií vždycky vznikne po nějaké neobvyklé události. Je jich nepřeberné množství, třeba ta, že NASA lhala, že dopravila 1969 a pozděj lidi na Měsíc a zpět. Při jedné tiskovce s prvními lidmi na Měsíci fyzicky napadl jeden kverulant Buzze Aldrina s výkřiky, že je prolhaný hajzl ... a Buzz mu musel dát jednu do čenichu. Člověk se skoro diví, že Buzze rovnou nezastřelil, jako jeden cvok zasřelil Johna Lonnona a obhajoval se tím, že ten zastřelený je podvodník a on, střelec, je ten pravý John Lennon.

Nebo ti dnešní plochozemci a kreacionisti.

Kdysi jsem četl k tématu charakter, že každý zhruba tisícátý člověk má sklony k násilnému řešení problémů vraždou. Lidé jsou prostě různí a vše jiné, jen ne ideální.


 #46580 

| Předmět: RE: RE: RE: Arménie
17.09.23 16:22:41 | #46582 (3)

Ondi:...V zaždé zemi, v každé společnosti se vyskytují zrádci. Jejich motivací je jakási chybná funkce mozku. Proto snadno podlehnou nějaké ideologii, propagandě, nebo spiklenecké teorii. Dost často jsou to kverulanti principielně jdoucí proti proudu veřejného mínění a ještě jsou na to své kverulanství hrdí.
...jo,treba sa zamyslieť, kto je v spoločnosti zradca, spiklenec,... - či ten, ktorý:
.1. papouškuje verejnú mienku, ktorá je často falošná, jednostranná, často od tých pri moci, ktorá stavia len na tom, čo tvrdí a ponúka takú mienku, ktorá lahodí ušiam, či oku, ktorej pravidlá si vytvára ten "silný", kto diktuje takú mienku, ktorá sa práve v danom spoločenskom prostredí hodí, ktorú naviac tento "silný" diktuje skrze svoje záujmy (i globálne), a diktuje ju tak, že danú spoločnosť/štát dostane do strachu/stresu rôznymi spôsobmi, i vyhrážkami, sankciami, a pod. - a takto "spracovaný" tejto mienke podľahne, urobí z nej verejnú (vraj väčšinovú) verejnú mienku, ktorou aj prenasleduje (dokonca právne) tých, ktorí ju nemajú,
.2. alebo ten, kto sa riadi, všíma si iné pravidlá života, pravidlá morálky, svedomia, pravidlá lásky, pravidlá pokoja, odpustenia, zmierenia, mieru, - teda mienku, ktorou vidí ďaleko hlbšie a ďalej - ide do mravnosti, svedomia, ľudského žitia, kde platí len jedno na základe lásky k blížnemu: vyjednávanie, odpustenie, zmierenie, a tak netlačí konfliktové strany do války, ale do: miluj svojho blížneho, ospravedlň sa, odpúšťaj, zmier sa...
...dnes bolo k tomu na KC omšiach v celom svete SZ-nné čítanie z knihy Sirach 27, o pýche, násilí, zmierení a odpustení, a k tomu pekná kázeň na základe týchto textov:
Sir 27,
15 Spory pyšných vedou ke krveprolévání, je utrpením poslouchat jejich urážky.
26 Kdo kopá jámu, sám do ní padne, kdo líčí osidlo, sám se do něho chytí.
27 Kdo páchá zlo, na toho se svalí, a ani nepozná, odkud na něho přišlo.
28 Posmívání a urážky vyznačují pyšného, trest na něho číhá jako lev.
30 Zášť a hněv, obojí je ohavnost, jen hříšný člověk v nich setrvává....


 #46581 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Arménie
17.09.23 17:52:51 | #46583 (4)

zlo páchá putin a jeho banda teroristů a taky že za to zaplatí, zrádce a kolaborant je ten, kdo se tohle zlo, vraždění nevinných, teror snaží neustále omlouvat a ještě k tomu nábožným plkáním... *57*


1  
 #46582 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Arménie
17.09.23 18:55:19 | #46585 (4)

Takže ty považuješ jednání Rusa za mravnost?
*5087* *5087*
Dlouho se chci zeptat :
Proč ti vadí ukrajinský fašismus, když ten slovenský hájíš?
Kotlebu tady obhajuješ a ukrajinského nacionalistu haníš??
*32558* *17619* *19433* *17619* *32558*


 #46582 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Arménie
20.09.23 00:21:42 | #46797 (5)

Ukrajinský fašizmus je okrajová bezvýznamná záležitost.
Největší fašista je sám Putin. navíc je to vrah, lhář a mafián.


 #46585 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Arménie
17.09.23 19:11:09 | #46586 (4)
  1. tohle je případ ruska (včetně všech rusofilů, tedy těch, kdo neodsuzují jeho válku a nechtějí po něm, aby jí ukončilo)
  2. tohle je případ demokratických zemí (všech nás, kdo válku ruska odsuzujeme a chceme po něm, aby jí ukončilo)

Z toho je i patrné, o kom je ten biblický verš.


1  
 #46582 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Arménie
18.09.23 04:14:55 | #46590 (4)
  1. Vox populi - vox dei ... platí v přeneseném smyslu v demokracii. Když je "veřejné" mínění manipulováno a lživě konstruováno, jako kdysi v nacistickém Německu a dne v putinském rusácku, tak je falešné a nepravdivé.
  2. O morálce jsme toho psali už hodněkrát, tak dodám, že normy morálky a etiky podléhají vývoji, že se tedy mění. A nemysli si, že v temném Středověku byla morállka na humánnější úrovni, než je dnes. Staré časy byly a jsou nenávratně v minulosti. Žijeme dnes a musíme koukat dopředu a ne setrvávat v nějakých stářím okoralých a plesnivých představách.
  3. Slováci se bojí víc medvědů a divočáků, než levů. Nehledě na fakt, že lvi neničí včelíny. Zoufalí včelaři věší včelařství na hřebík díky turecké vládě v Bratislavě, která tvrdí, že Slovensko není zamedvědováno. Lidi nemají chodit do lesa a plašit chudáky medvědy. Po setmění se Slováci mají schovat za pevnými zdmi příbytků.

15 26 27 a 30) Bys měl poslat putinovi..


1  
 #46582 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Arménie
18.09.23 09:11:16 | #46592 (5)

..ak verejné médiá/mainstream referuje o udalostiach vo svete, tak demokracia o prezentácii informácií hovorí, že si musí všímať aj opozičné správy, ktoré majú na veci a javy iný názor z pozície iného vnímania vecí, inej politiky, iných záujmov, iných pojmov o slobode, inej filozofie, iného náboženstva, inej morálky - toto náš mainstream nerobí, a všetko, čo je pri nemu, pokladá za dezinformácie, vymytie hláv inými, demagógiu, a pod. - a dokonca sa pripravili- a pripravujú zákony proti tým, ktorí majú opozičný názor, a ho aj šíria...
...proste je jasné, že mainstream si berie pravdu ako svoje vlastníctvo, a postoje iného je lož, dezinformácia, demagógia - s tým samozrejme ten, kto vie, čo je slobodná prezentácia svojich názorov a postojov, nemôže súhlasiť - ale bohužiaľ je viac ohrozený...tak je to aj v konflikte na Ukrajine - len jeden má pred svetom pravdu - p. Zelensky a jeho vojenský sponzor US! - ale sú aj známe aj správy, že Rusko pripravuje na medzinárodný súd žalobu na Ukrajinu za genocídu ruského obyvateľstva na východe Ukrajiny a uvádza (a dáva dôkazy) v čom bola tá genocída...opa­kujem, neobhajujem Rusa, nesúhlasím s týmto násilím na Ukrajine, ale pravda má mnoho aspektov, aby bola pravdou - tým sa však medzinárodné súdy nezaoberajú, vidia veci jednostranne - tak, ako je názor US/EÚ/NATO, a pod.


1  
 #46590 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Arménie
18.09.23 10:02:44 | #46593 (6)

„ak verejné médiá/mainstream referuje o udalostiach vo svete, tak demokracia o prezentácii informácií hovorí, že si musí všímať aj opozičné správy, ktoré majú na veci a javy iný názor z pozície iného vnímania vecí, inej politiky, iných záujmov, iných pojmov o slobode, inej filozofie, iného náboženstva, inej morálky…“

Takže je v pořádku, když někdo prosazuje rehabilitaci exponentů německého nacismu s tím, že měli pravdu a konali správně? Když má někdo „názor“, že by se měli křesťani vybít, a jeho „jiná morálka“ proti tomu nic nenamítá, měl by se mu taky dopřát prostor v médiích a za nic ho netrestat? Asi jo, hlavně když nebude propagovat život homoušů bez zbytečných omezení…

„…ale sú aj známe aj správy, že Rusko pripravuje na medzinárodný súd žalobu na Ukrajinu za genocídu ruského obyvateľstva na východe Ukrajiny a uvádza (a dáva dôkazy) v čom bola tá genocída…“

Kdyby Rusko ty důkazy mělo, tak žalobu podalo místo invaze! Ty jsi fakt schopen věřit tomu, že někdo po roce a půl okupace, bombardování a srovnávání měst se zemí podá žalobu na toho, koho přepadl, za něco, co je ve srovnání s tím přepadením jen slabý odvárek, i kdyby se to opravdu stalo?


2  
 #46592 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Arménie
18.09.23 10:25:10 | #46595 (7)

no, opakujem sa, nezrovnával by som to s Hitlerovou válkou, to je hrozne nadsadené... - toto je konflikt dvoch "bratov" na historicky spoločnom území, kde sa Rus nechce vzdať svojho vplyvu (má obranné, ekonomické i ľudské záujmy + historicky spoločné územie), a druhý sa chce radikálne/totálne oddeliť hlavne s pomocou US/NATO (čo hrá na tóny záujmov US - oslabiť a rozložiť Rusa) - pre Rusa (10x silnejšieho) absolútne neprijateľné, a tak sa aj správa - bohužiaľ týmto vojenským konfiktom, ktorý síce "začal", a v tej žalobe (a dávno predtým príčiny uviedol prez. Putin) udáva aj príčiny, prečo k tomu došlo (samozrejme US/západ nechce o tom ani počuť) - túto žaloba na Ukrajinu Rus nazýva genocídou ruského národa - takže pravda je tam i tam, a tak ju treba aj riešiť aj na medzinárodnej úrovni - válčením to nepôjde, a tak LEN vyjednávaním, dohodou a uzavretím mieru, lebo pohár zloby a nenávisti, ktorú hecuje hlavne US/NATO sa preplňuje (už uvažuje aj vstup na Ukrajinu), a pocíti to (a cíti) už celý svet,...
...takže, jedna vec je invázia (Rus to berie ako svoju ochranu), a druhá vec je predtým teror na ruskom obyvateľstve - takto by svet mal k tomu pristupovať, a nie jednostranne obviňovať len Rusa...


 #46593 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Arménie
18.09.23 10:43:38 | #46597 (8)

Já vím, že bys to nesrovnával, protože se ti to nehodí do krámu. Ale bohužel to srovnání sedí v tolika aspektech, až z toho mrazí. Mimochodem – co útlak Němců v Sudetech a jinde mimo Německo – taky byla pravda někde na půl cesty mezi Hitlerem a spojenci?

Pokud jde o ty dva „braty“, problém je v tom, že rusák se cítí v roli dospělého bratra, kterého musí ten nezletilý poslouchat, protože rodiče už nemají. Ten malý už je sice dávno dospělý, ale to rusák odmítá připustit. Stále chce svému dospělému bratru určovat, s kým se bude kamarádit. A taky u koho uzavře svou pojistku proti napadení. A hlavně aby v té pojistce bylo výslovně uvedeno, že se netýká napadení sourozencem…


1  
 #46595 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Arménie
18.09.23 13:43:31 | #46600 (8)

Právě ty jsi ukázkou jednostrannosti. Už před invazí podle tebe docházelo k teroru na ruském obyvatelstvu. Jenže záměrně nedodáš, že současně probíhal teror proruských separatistů proti Ukrajincům. Ten konflikt vyvolávaly nacionalistické skupiny obou stran a ty v zajetí proruské propagandy vidíš jen jednu stranu. Manipuluješ s fakty, jak se ti to hodí.
Ostatně invaze je tak hrozný čin, že nelze omluvit ničím. Kdo se dopustí agrese, nese vinu za všechno, co nastane potom. Jakákoliv záminka k takovému útoku je malicherná a nesmyslná. Například tvrzení, že Rusko je nějak ohroženo útokem zvenčí - takové hlouposti snad nevěří ani sám Putin.


2  
 #46595 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.09.23 00:02:24 | #46794 (9)

Putin aby obhájil svoji pozici v Rusku musí neustále vytvářet kolem sebe nepřátele a ty potom porážet,
aby bylo vidět že pomáhá Rusům v přežití proti shnilému a útočnému západu, který se chytá napadnout Rusko. Tím že uměle vytváří zdání ohrožení Ruska a to potom řeší,
je jen zastírání obrovských problémů Ruska, kde chybí svoboda slova a diktatura je čím dál tím silnější.


1  
 #46600 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.09.23 00:06:04 | #46795 (10)

Vytváření si domnělých nepřátel je způsob přežití diktátora.
Bez těchto umělých hrozeb by pozbyla smyslu i existence diktátora.
Z Ruska dělá nevinné oběti krvelačného západu.


 #46794 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Arménie
18.09.23 14:18:37 | #46603 (8)

opět lži jak se na prokremelského kolaboranta sluší a patří ,třeba kecy o žalobě Ruska
je to jinak
Rusko a Ukrajina jsou před Mezinárodním soudním dvorem ve sporu o genocidu
Mezinárodní soudní dvůr začal projednávat ukrajinskou žalobu na Rusko. Případ se točí kolem tvrzení Moskvy, že její vojenská invaze na Ukrajinu měla zabránit genocidě tamního ruskojazyčného obyvatelstva.

Kyjev kvůli tomu k nejvyššímu soudu OSN pro spory mezi státy podal žalobu – Rusko podle něj svou argumentací zneužívá mezinárodní právo

ne, Rusko není silnější a prohrává ¨


2  
 #46595 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Arménie
18.09.23 16:40:37 | #46609 (8)

o máte furt s těma bratrama? ten, kdo mě vraždí, působí mi hladomor, kdo znásilňuje a krade, není můj bratr ani kdyby mi to tisíckrát tvrdil, hlupáku, je to jen odporný barbarský rusák...


 #46595 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.09.23 18:41:13 | #46625 (9)

To je taková slovanská ideologie, že jsou všichni Slovani vzájemně bratři. Je to jen takový imaginární pocit, nic faktického.


 #46609 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.09.23 19:11:48 | #46640 (10)

made in russko, samozřejmě...


 #46625 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.09.23 00:19:12 | #46796 (9)

„V Rusku nevládnou totalitní vůdci, ale malicherní a zbabělí podvodníci, kteří se nezastaví před ničím, aby zachránili to, co nakradli, a vlastní kůži,“ uzavírá opoziční publicista Maxim Kac.
Tito vyvrhelové společnosti v čele s Putiným budou svržení lidmi v Rusku.
Nebo to bude jen střídání stráží u koryta.
Každopádně se lidé na řadu dostanou. *691* *691* *4099*


 #46610 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Arménie
18.09.23 16:37:08 | #46608 (6)

žádné důkazy pro to rusko nepodalo, nepodává a nepodá, žádné nejsou...
za to je plno důkazů o genocidě, kterou páchají rusáci na Ukrajincích!


1  
 #46592 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Arménie
19.09.23 05:11:58 | #46692 (6)

V rusku je omezená svoboda slova ... Fakt, že?
V rusku je neomezená lživá propaganda ...Fakt, že?
A tou propagandou je infikováno věřejné mínění rusáků. Te je tvorba ruského main streemu, slavícím ruskou velikost, ruskou všemocnost, ruskou nadřazenost ... atd. A ty tomuhle ruskému main streemu věříš jako slovu božímu? Jako vědcovi by ti mělo být dávno jasné, že i to "Slovo boží" je produktem lidské fantazie. Vědec, visitore musí mít zdravou dávku skepse, zejména k nepotvrzeným tvrzením ... tuhle skepsi u tebe postrádám. Ty jsi jednoznačně obětí rusácké polarizace a obávám se, že tě natolik oslepila, že nerozeznáš pravdu od lži.

Ondi žil svých prvních dvacet let ve státním systému podřízenému jedné jediné a to komunistické pravdě. Na západě od nás, za železnou oponou, vykořisťoval člověk člověka, kdežto v dělnickém a rolnickém ráji to bylo přesně naopak. Neníliž pravda.
Pak Ondi odešel na západ, za tu železnou oponu ... a ejhle, jako by mu z očí spadly klapky.

A o tyhle klapky klamající rozhled a umožňující vidění vůdcem národa nařízeným směrem visitore také kráčí.
Ruskem vedená barbarská válka na Ukraině není visitore ničím omluvitelná. Ničím !!! Je nesmytelnou pohanou rusácka.


1  
 #46592