Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2430557x
Příspěvků:
67834

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #46998

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: ...
21.09.23 17:01:44 | #46998
Reakce na příspěvek #46983

ad visitor77:
.."zrovnávanie s Hitlerom je tu naivné, umele vytvorené mainstreamom"..
*27179* kdybys nebyl amoralni kokot, tak by ti Hitlerovy rysy zrcadlene Putinem "neunikaly" - chladny a vypocitavy, nevykazujici zadne vycitky ani zajem o "posvatnost" lidskeho zivota.. stejne jako Ada Hitleroic nashromazdil ten kripl v Rusku nezpochybnitelnou moc, vyhladil politickou opozici nebo pouzitim vojenske sily ci jinych hybridnich nastroju nezakonnym zpusobem dobyva uzemi okolnich zemi - nevybirave cileni na civilisty a decimovani mest vyvolava u mozkem disponujicich jedincu "vzpominky" na nacistickou armadu napadajici Sovetsky svaz.. navic je jeho "denacifikacni" jazyk prostoupen uplne stejnym typem zvracenych retorickych triku, ktere pouzival Hitler k ospravedlneni a naslednemu provadeni masovych zverstev proti Zidum a dalsim - ver, ze historie bude Putina a jeho rezim povazovat za valecneho zlocince uplne stejne jako Hitlera a nacisty - tvoji potomci se za tebe tedy budou pochopitelne stydet *27179*


2  
 #46983 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: ...
22.09.23 00:00:46 | #47053 (1)

Visitor obdivuje Tisa obdivuje Putina a všichni tři jsou fašisté.
Visitor a Putim obhajují vraždění Ukrajinských civilistů údajným bojem proti nacistům.


3  
 #46998 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: ...
22.09.23 07:05:21 | #47063 (2)

Na Slovensku tikají hodiny jinak, než tady.

Bývalý policista koukal dalekohledem na mladou paní na druhé straně ulice. Použil lovecký dalekohled, asi tak odhadem 30x přibližující. Jaksi nedopatřením byl ten dalekohled součástí kulovnice a náš pozorovatel, asi při pokusu o lepší zaostření, nebo jiné činnosti, stisknul spoušť.. Kulka prolétla jeho okno a i okno naproti ... a paní to nepřežila. Prý přesně na komoru.

Prý nehoda, prý uvolňoval zaseklou nábojnici a ono to samo .... on bývalý policista, odborník na střelné zbraně.. Známe to "když pámbu dopustí, i motyka spustí".. Soudce ho aspoň vzal do vazby z důvodu zamezení pokračování v trestné činnosti ... prý mu hrozí jeden až tři roky za tu vraždu. Já si tipnu na jeden rok s podmínečným odkladem. Škoda, že pámbíček zrovna spinkal a dopustil.


1  
 #47053