Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2430987x
Příspěvků:
67838

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #47272

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: Průlom
23.09.23 13:08:10 | #47272
Reakce na příspěvek #47270

Až ruské média budou vyprávět o tom jak sestřelili všechny ukrajinské rakety nad Krymem......
Tak já tady nechám tenhle obrázek, *27179* *27179*


 #47270 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Průlom
23.09.23 13:14:40 | #47280 (1)

to i samotní ruští milblogeři říkají, že na tom, jak to skutečně bylo, si v rusku vždy musíme nějaký čas počkat, poněvadž časem vždy začnou prosakovat informace, které vyvrací ta oficiální prohlášení vydaná bezprostředně po incidentu. *29716*


 #47272 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Průlom
23.09.23 14:24:26 | #47325 (2)

...Třeba tenhle plukovník, který je podle všeho velícím nějaké jednotky na Ukrajině. Už dříve (někdy před 2 měsícema) napsal, že rusové nedokázali rychle splnit cíle SVO ne kvůli schopnostem nepřítele, ale kvůli své vlastní blbosti. A zrovna dneska napsal tohle:

Problémy SWO byly důsledkem grandiózního rozsahu chyb z předchozího období, ale zejména z roku 2014.

Ve vzdálené budoucnosti bude rok 2014 nazýván dobou "zlaté generace Rusů", dobou největších příležitostí a nejhorších chyb.

Všichni si pamatují, jak země přijala desítky a stovky tisíc stejných ideologických lidí, kteří ve své době obhospodařovali panenské země, budovali BAM a vůbec tvořili dějiny SSSR na čistém nadšení. V roce 2014 však většina těchto lidí narazila na bariéru státní moci a tato bariéra je metodicky a tvrdošíjně rozemlela v prach.

Mnohem více mě zajímá vojenský aspekt, protože tehdy jsme položili základy našeho současného postavení na frontě.

Donbas se pro Vysruky stal zkušebním polem pro naše vojenské speciální síly: elita klíčových speciálních jednotek tam měla možnost předvést své schopnosti. Výsledkem bylo, že jsme tam poslali ty, kteří se tam dostali v nejpřísnějším výběrovém řízení, kteří se léta průběžně učili své věci. Myšlenka byla jasná: naši specialisté si museli vyzkoušet své schopnosti na nepřátelské pěchotě.

Ale tady byla realita: elitní speciální jednotky místo profilových funkcí často šly do boje jako obyčejná pěchota. Našich specialistů bylo méně, ale důraz byl kladen na kvalitu. Až na to, že elitní voják Spetsnaz, který byl na něco takového léta cvičen, nemusel vůbec získat mnoho nových zkušeností, zatímco jeho ztráta znehodnotila roky výcviku. A početné nepřátelské jednotky z řadové pěchoty (kde většina z nich neměla vůbec žádné předchozí vojenské zkušenosti) mohly v takových střetech získat spoustu neocenitelných zkušeností.

V důsledku toho se naše speciální jednotky staly instruktory pro nepřátelskou armádu a od roku 2014 nepřítel masivně cvičí vlastní armádu na úroveň speciálních jednotek, zatímco my plýtváme cennými bojovníky, kteří byli předtím doslova individuálně vycvičeni. Z hlediska vojenského potenciálu jsme ztráceli, zatímco nepřítel poskytoval nejsilnější kvalitativní růst na náš úkor.

Pokusím se to převést do matematiky: řekněme, že máme 1 důstojníka speciálních sil s úrovní výcviku řekněme 95 %. A proti němu kvantitativně - 100 nepřátelských bojovníků, kteří mají podmíněnou úroveň výcviku 5 %. Náš bojovník může získat 2-3 % síly, zatímco 100 nepřátelských bojovníků snadno získá 30-40 %. Tj. na začátku jsme měli podmíněně 95 jednotek potenciálu, stane se z něj - řekněme 98 jednotek. Nepřítel měl 500 jednotek a bude mít minimálně 3500 jednotek. Se ztrátou každého takového stíhače jdeme do mínusu a nepřítel se svými ztrátami jde v celkovém vojenském potenciálu do plusu. Toto je hrubý příklad, ale je ilustrativní.

Hlavní věc je jiná: do 24.02.22 jsme nepřátelskou armádu kutali vlastníma rukama, přičemž jsme ztratili více supercenných specialistů, než jsme jich stihli vycvičit. Ano, před vznikem Strategických obranných sil jsme po léta cvičili masovější specialisty výsadkových sil, speciálních jednotek a dalších neméně důležitých specializací, ale politický přehmat vedl k tomu, že hlavní nejlepší síly byly promarněny bez boje.

Výchozím bodem fatálních chyb je však rok 2014, protože právě tehdy jsme nejenže nedokázali využít nebývalého národního vzestupu - dokázali jsme ho obrátit proti vlastnímu rozvoji. Je jasné, že je to nešťastná ovesná sušenka, kterou se nakonec všichni otráví, ale proč jsme před ní měli spolykat tolik terpentýnu?

Proto tak trochu i občas úspěšně uklízíme současné provozní průsery. Ale to je pozice spermatozoidu, kterému se podaří vyhnout se dalšímu průseru a řítí se dál, přičemž ignoruje fakt, že hlavní chyba pro něj byla udělána bez jeho účasti a mnohem dříve. Jiné srovnání prostě neexistuje.

Kosmetickými změnami se nevyhneme. A netuším, jestli na to bude čas, energie a chuť. Prostě v našem případě k oplodnění snu nedojde. Základní podmínky to neumožňují. A vy tam samozřejmě můžete snít o svém krásném dál, ale pokud kardinálně nezměníte vůbec nic, veselá dobrodružství naší spermie brzy skončí, navzdory všem jejím možným lokálním manévrům a úspěchům.
*** Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ***

https://t.me/shouvalov/111


1  
 #47280 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Průlom
23.09.23 17:10:45 | #47353 (3)

Mimochodem tenhle plukovník před dvěma dny napsal, že Ázerbajdžánci ukázali rusům, jak vypadá skutečná speciální vojenská operace. *29716*


 #47325