Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2424700x
Příspěvků:
67811

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #47598

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.09.23 13:33:35 | #47598
Reakce na příspěvek #47594

kraku - Takze chces rict, ze OSN se podilelo na vrazdeni NATE civilistu v Beogradu kdyz je svetove zname, ze NATO je obranna a nikoliv utocna organizace -- tim chces rist, ze OSN jsou takove svine, ze daji souhlas nekomu kdo nema pravo utocit a vrazdit civilni lidi? To jim delas peknou vizitku -- a hlavne sam sobe


 #47594 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.09.23 13:41:04 | #47602 (1)

Musím ven, tak jen v rychlosti
I při obraně "vznikají" mrtví. tos taky nevěděl?
Ti civilisti v srbsku byli nechtění, NATO se za každého omluvilo a odškodnilo. rusák střeluje civilní cíle zcela záměrně.

KIWI, z§staň v klidu. Všechno tehdy bylo podle mezinárodníhopráva, odsouhlaseno OSN.
narozdíl od toho, co všechno dělá ruská svině.


1  
 #47598 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.09.23 13:49:08 | #47605 (2)

krak ja jsem v klidu -- OSN nema pravo dat nekomu svoleni aby sel vradit civilisti tam kde neni valka a valka v Srbsku nebyla valcilo se v kosovu -- to zaprve a za druhe NATO nema zadne pravo utocit na nekoho kdo ho nenapadne a to Srbove neudelali -- proc si cesi nedaji na baraky palestincke vlajky a v novinach nepisou jak jsou zidi agresivnim okupantem ?? Do ulic ciskove za prava a uzemi palestincu okupovanych zidama -- Ikdyz na druhou stranku kdyby se palesticci podrobili svym bratrancum tak se maji jako prasata v zite to jo -- ale tady jde o neco jineho


 #47602 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.09.23 14:38:39 | #47644 (3)

Nezlob se na mne, ale nemohu se zbavit pochyb o tvé inteligenci.

Jugoslávie :
Umřel dosmrtný prezident Tito, sjednucující národy Jugoslávie svou autoritou.
Jugoslávci se domluvili na tom, že prezidenty budou střídavě Srb a Chorvat (jako v ČSR Čech a Slovák, po Husákovi byl prezidenten Havel ... a to Slováci neunesli a odtrhli se).
Mezi Srby požadujícími uznání historického práva Srbů na "velké" Srbsko, Slovinci a Chorvaty nastaly třenice, když Miloševič odmítl se vzdát svého prezidenství.
Vypukla občanská válka ve které se lidi navzájem svorně vraždili. Chorváti a Bosňáci v obraně proti útočícím Srbům.
Srbové masakrovali bosňácké civilisty (Mladič a Karadčič), Západ zasáhl, ukončil válku a vraždění v bývalé Jugoslávii.

Mohl nastat mír, ale v Kosovu Srbové zaútočili na autonomii požadující Albánce tankama a letadlama a albánci měli akorát ruční zbraně. Miloševič nebyl ochoten své Srby umravnit a boje zastavit, tak to za něj udělal trestný útok na Beograd. Ano zahynuli tam lidé, lodní doprava na Dunaji byla na roky přerušena. Ale bylo zabráněno zabití mnohem víc Srbů a Albánců v občanské válce v Kosovu. Tam teď demarkační linii, opakovaně Srby narušovanou, hlídají modré přilby. Ten kontingent modrých přileb byl opět navýšen. A i tenhle mír, nebo snad příměří, stojí svět nemalé prachy.
I Srbové blábolí o historickém právu na Kosovo (nějaký Srbský vojevůdce tam kdysi porazil Turky), jako rusáci na Ukrajinu ... a Mongolové na rusácko.

Nacionalismus a náboženství jsou ideologie plodící nenávist mezi národy.
Třeba Chorvati a Srbové. Jedni píší latinkou, druzí azbukou, jedni se křižují jednou, druzí třikrát - zřejmě dostatečný důvod pro občanskou válku.


 #47605 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.09.23 15:08:07 | #47667 (3)

Má to právo, broučku .-)))))
Právě proto bylo založeno a existuje, aby to právo někdo měl .-))))
bu bu bu :-))))))))))))))))))

nech čechy, aby si na barák pověsili jaké vvlajky chtějí, ty demokrate z uv ksč .-)))))))))))))))


 #47605