Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2423131x
Příspěvků:
67780

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #49398

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 14:21:51 | #49398
Reakce na příspěvek #49396

To máš pravdu,
A proto je Rusko od ďábla/satana.
Gulagy, političtí vězni, kontrola pohybu občanů, cenzura, diktátor a i dalších ďábelských znamení, které o tom dosvědčují.
Je to boj Davida s Goliášem a David/Ukrajina zase zvítězí a ty s tím nic nenaděláš.
Jsi chudák, nacionalista a přízemní člověk.
*3422* *3422* *3422* *3422* *3422* *3422* *3422*


2  
 #49396 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 14:39:37 | #49401 (1)

mimochodem dneska už jsou síly na frontě vyrovnaný


 #49398 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 15:08:07 | #49406 (2)

o, ako povedal poslanec Bundestagu: - my sme dali Ukrajine 16 tankov, on ich má 10 000...a dnes už omnoho viac, nehovoriac o totálnej vyzbrojenosti Rusa raketami mnohých moderných (i hyperosonic a balistic) typov a nezrovnateľným vojenským letectvom ...EM Zelenskemu: "...už 10 min ste ticho, a nežiadate o miliardu dolárov!" Ukrajina už de facto nemá mužov do mobilizácie, naviac celý priestor je zamínovaný, a Rus vraj vyhráva bez úsilia...do toho ženú US Ukrajinu...


1  
 #49401 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 15:48:46 | #49412 (3)

To už dneska neplatí, dneska už je na tom rusko stejně jako Ukrajina. Projevuje se to právě tím, že rusko není schopno nějakého soustavného postupu, zatímco Ukrajina postupuje (byť pomalu, ale přesto). Ukrajina díky HIMARS výrazně zredukovala počet ruských děl, munice a jiné techniky. Možná má teďka dokonce i víc lidí ve zbrani než rusko, poněvadž Ukrajina své jednotky rotuje, zatímco rusko s tím už přestalo (samotní milblogeři to kritizují a říkají, že pokud se něco nezmění, čeká je katastrofa).


 #49406 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 15:57:11 | #49415 (4)

Rusko nepostupuje, zafixovalo územie mínami, Ukrajina nepostupuje - ak postúpila pár metrov, tak sa dostane do vražedného mínového ataku - umierajú zbytočne stovky a stovky Ukrajincov, resp. ich Rus dostáva obchvatom v mínových poliach...strašné, Zelensky si nedá povedať, drasticky robí novú mobilizáciu, ale nemá koho mobilizovať, chlapi utekajú na západ, ich počet sa zväčšuje aj v našich uliciach, mobilizuje už ženy (vraj zatiaľ nie na front)...čítaj aj iné správy....


 #49412 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 16:06:29 | #49421 (5)

Rusko nepostupuje, protože k tomu nemá dostatečné síly. Na severu Ukrajiny se mu na počátku Ukrajinské ofenzivy i dařilo postupovat, ale nakonec bylo nuceno poslat část jednotek ze severu jako posily do Záporoží, protože tam začli Ukrajinci překonávat obranné linie a pomalu postupovat směrem k moři. Díky tomu se jejich postup na severu zastavil a začíná se tam pomalu dařit Ukrajincům. Tohle nejlépe ilustruje situaci ruské armády: začíná se významně vyčerpávat. Ostatně proč myslíš, že žebrají o zbraně i o vojáky v jiných, spřátelených státech (Sýrie, Kuba, KLDR, Čína, Afrika...)??
Čítam zprávy od ruských milblogerů, z nichž jeden je plukovník velící na frontě. Chceš sem dát jeho včerejší zoufalou výpověď? *32299*


 #49415 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 16:16:51 | #49428 (6)

Rusko nechce ďalej postupovať, zafixovali zaujaté územie mínami, a to je pre Ukrajinu katastrofa, oni tie míny nejak málo rešpektujú, resp. o nich nevedia...


1  
 #49421 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 16:25:24 | #49434 (7)

Minama tam, kde šli, už dávno prošli, VÍZO .-))) UKRAJINCI .-))))
zaspal jsi asi, trochu


 #49428 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 16:30:17 | #49438 (7)

Ale samozřejmě že chce postupovat. Chce přece dobýt celé ty oblasti, které si dalo do ústavy. *27179*
Oni existují nástroje na dělání cest v minových polích, víš? Čítaj aj iné správy než ruský mainstream. Snaž se pochopiť, a uvedomiť si, že ruský mainstream nie je etalon pravdy. *32299*


 #49428 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 17:33:27 | #49458 (6)

Tak je to příspěvek z předvčerejška:

Nyní se pokusím splnit velmi obtížný úkol: psát upřímně a věcně, ale bez konkrétních jmen a podrobností.
Kdyby bylo možné vše popsat v krátkém dialogu, vypadalo by to asi takto:
— V prdeli
— Jak moc?
— Zásadně.
— Co přesně?
— Všechno!
Teď to trochu upřesníme, abychom situaci nedotáhli do absurdna.
První věc, o které bojovníci mluví. V jedné brigádě na chersonském směru byl po dlouhém veřejném tlačení odvolán velitel brigády. Všichni se v tom snaží vidět vítězství štěstí, dobra a spravedlnosti, ale dovolte mi vložit svých pět kopějek.
Ne, nebudu nikoho obhajovat ani obviňovat, obecně si myslím, že důstojníci nemají právo vynášet soudy nad jinými důstojníky na jiných stanicích. A připouštím, že na té brigádě bylo něco vážně špatně, když už tam ten skandál s vedením dosáhl takových všeobecných rozměrů. Chci jen cynicky položit pár otázek:

  1. Věříte, že brigádní velitel šel proti systému, ale systém ho zoufale podporoval?
  2. Zákon o komunikaci plavidel. Pokud brigádní velitel někam odpluje, ten brigádní velitel někam připluje.
  3. Neobáváte se, že se teď na této vlně začnou zvedat turbulence podporované pocitem moci jednotlivých vojenských důstojníků? Při tom, jak to na frontě vypadá, od holých pneumatik po nedostatek personálu (což má za následek přetížení obsluhujícího personálu), si může stěžovat každý. Řadovému vojákovi jsou univerzální plány nadřízených ukradené - má své seržanty a důstojníky, kteří rozhodně za všechno mohou.
  4. Jak ovlivnila změna velitele brigády fungování armádního systému jako celku? Vůbec nijak.

Stává se, že jednotka pod náporem nepřítele ztrácí půdu pod nohama. A zdaleka ne vždy se to stane proto, že jsou bojovníci morálně otřeseni - někdy opravdu neexistují možnosti, jak jednotku zachránit. A pak může padnout rozhodnutí vrhnout do protiútoku malou jednotku elitních bojovníků. Bude jich málo, aby zajistili podmíněné utajení, ale hlavně - aby nebylo tak zle, že se ztratí, "kdyby to nevyšlo". No, zkusili jsme to, no, nevyšlo to. Ale pokud se to podaří, bude pro Vysruki snazší číst hlášení. Je to hnusná taktika z hlediska mrhání těmi nejmotivovanějšími a nejbojeschopněj­šími, ale systému to vyhovuje. A dokonce umožňuje imitovat rozhodnutí ve velmi, velmi individuálních případech.
Proč se pozice ztrácejí? Protože se najednou mohou objevit bojovníci z různých jednotek, bez normální komunikace a jasného řízení, bez normální podpory atd. A pak mi věřte: zvýšení počtu vojáků v pozici třeba dvakrát nebo třikrát - to nemá na řešení vůbec žádný vliv. Ale hlavní problém nikdo neřeší, jednodušší je poslat výsadkáře nebo průzkumnou skupinu, aby se "pokusili odrazit". No, nebo zemřít.
S odstraněním velitele samostatné brigády - úplně stejné. Nikdo neví (což je vlastně správně), jaké rozkazy mu byly seslány, za jakých podmínek je musel plnit, jaká hlášení šla nahoru a jak si sami velitelé představovali úkoly brigády obecně. Z tohoto hlediska může být napodobení rozhodnutí horší než špatné rozhodnutí. A žádný nový velitel brigády s sebou nepřinese nové gumy, nenaváže všude komunikaci a nepředpokládá se, že by s ním přišel nový personál. Ale vysruki už mají zášť vůči samotné brigádě: tady dali nového velitele brigády - vyřešte to. Dejte nám výsledek.
Mnozí důstojníci s obavami očekávali změnu formátu armády z profesionální na mobilizační. Naše profesionální armáda se rozdělila na tři nerovné skupiny: někteří padli v prvních dnech, jiní se ztratili kvůli politickým přehmatům a někteří měli štěstí, že nebyli na obou seznamech. A první, co mobilizované na frontě překvapilo, bylo, že pětistovkařů bylo mnohem méně. Možná, že své pětistovky nechali ve výcvikových školách - mě zajímá jen fronta.

https://t.me/shouvalov/122
a následující příspěvek:

U nás byla armáda většinou připravena na krásný úder, po kterém následovala řada přehlídek. Sami nebyli připraveni na velkou válku, do které jsme se dostali. Proto měly být změny komplexní. NATO chápalo naše ultimátum jako ultimátum a takové věci nelze bez války zvrátit. A pokud se nezačneme systematicky měnit, pak to zaprvé nebude lepší. Ale pak přichází "za druhé", které ani nechci vyslovit.
Naše SVO už dávno není ve skutečnosti SVO, ale opravdová "v", což může beztrestně říkat jen Dmitrij Anatoljevič. Kdybych měl nyní tak kvalitní vybavení jako v počátcích SVO, začal bych i dobře spát. A věřte mi: výměna ani toho nejhoršího velitele na světě takové problémy nevyřeší

https://t.me/shouvalov/124


 #49421 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 16:27:15 | #49436 (5)

Rusák už jenom chcípá .-)))))


 #49415 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 17:57:51 | #49459 (5)

Je vidět, že jsi úplně mimo realitu. *5087*


1  
 #49415 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 16:16:51 | #49429 (3)

pitomé žvásty...
musk je stejný hovado jako vy...


 #49406 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 16:29:19 | #49437 (3)

Co se týče ruských tanku, z 10000 má dnes už asi jen 4100 :-)))))))))))))))))

ruské supermoderní rakety se ukázaly jako totální šunt, má jich minimum a ještě si je schovává .-))))

ukrajina má ještě 3,5 milionu můžů k mobilizaci :-))))

rus s velkým úsilím leckde zdrhá .-))))) nebo se vzdává .-)))


 #49406 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 16:35:08 | #49441 (3)

Dneska Scholz vyzývá k rychlejší pomoci a spolu s tou poslankyni tvrdí, že rusko může i západní technikou útočit na ruské územá (skutečně ruské, ne to neruské, co za ruské jen vydává) a proto že jim mají být dodány rakety dlouhé doletu, aby i moskva poznala, jak chutná válka :-))))

je načase


1  
 #49406 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 16:42:51 | #49446 (4)

Dneska Scholz vyzývá k rychlejší pomoci a spolu s tou poslankyni tvrdí, že rusko může i západní technikou útočit na ruské území - iste, to sa od Nemecka dá čakať, fašizmus ešte nevymrel, prejavuje sa rôznych skrytých formách, zrejme sa ešte z II. SV nepoučilo, ako povedal nemecký (tuším s českým pôvodom) poslanec v Bundestagu...


 #49441 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 16:49:48 | #49448 (5)

co to má společného s fašismem?? *5933*


 #49446 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 16:53:38 | #49452 (5)

Tak hlevně se to dá čekat od normálních lidí, ctících právo

od proruských dementů se pak dáčekat šaškování s tím, že to snad NATO udržje válku tím, že posílá zbraně. že je na UA ale rusko posílá o 2 roky déle a jako první a všetně vojáků, to nevidíš.

Jsi vrah, VÍZO


 #49446 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 16:55:08 | #49453 (5)

fašismus je dneska především v rusku...


 #49446