Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2419049x
Příspěvků:
67739

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #50380

Zobrazit vše


| Předmět: RE:
17.10.23 16:14:19 | #50380
Reakce na příspěvek #50371

ad jonatan1:
.."Smrt Boha nepřinese žádné dezinfikované nadlidi, kteří nás z bídy vytáhnou za naše kosmická poutka u bot. Pravděpodobnější je scénář, jak ho předvídá Malcolm Muggeridge: "Místo Boha se otěží chopí bud obchodník s mocí, nebo pouliční prodavač sexu"..
poprosim te o jednu vec.. najdi si cas, toho Muggeridge si precti a potom sam sobe uprimne odpovez na otazku, zda-li je Muggeridge presne tim autorem, ktery jakozto svedek soumraku krestanstvi sice "pochopil", ze krestanstvi je "nezbytne" pro preziti zapadni civilizace jeste davno predtim, nez vubec mohl uverit, ze je to pravda, ale zaroven patril mezi ty konzervativni intelektualy, kteri sami sebe nikdy nedokazali presvedcit, ze krestanstvi je pravdive - spousta z nich se proste obavala, ze koncept posvatnosti lidskeho zivota nemusi prezit smrt krestanstvi *27179*


 #50371 

| Předmět: RE: RE:
17.10.23 18:21:32 | #50381 (1)

Takových lidí, jako byl Malcolm Muggeridge je na světě spousta a ještě víc je takových, kteří páchali, páchají a páchat budou vraždy, války a genocidy ve jménu nějakého boha.

S tím nic nenaděláme, lidé jsou už takoví, že jdou za nějakým náboženským ideálem ... i přes mrtvoly.

Biblefilové jsou naivní lidé, kteří věří, že ideálního křesťana lze zkonstruovat vymytím mozku a nasypáním křesťanského dogmatu do té prázdnoty. Také věří, že sex. orientaci lze "léčbou", tedy vyháněním ďábla přeorientovat na nějaký ideál.

Lidí, kteří sní o ideálním světě a své sny zkomponují do románů je také spousta. Známý je román ve formě dialogu Utopia Thomase Moruse z počátku 16. století. Tam asi neměli problémy ani s LGBT a ani s Hamásem, nebo s rusákama.


 #50380