Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2520780x
Příspěvků:
69239

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #59061

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.02.24 11:35:58 | #59061
Reakce na příspěvek #59060

???
Tím je vyřešeno komplet to hlavní, proč tahle tebou naprosto zbytečně prodlužovaná debata vznikla : ateisté nikdy nikoho nezavraždili kvůli ateismu. vždy to byla nějaká zcela jiná ideologie, která ateismus v podstatě jen zneužila ve formě antiteismus. komunisté mohli být komplet všichni ateisté, ale věříci převychovávali ne kvůli ateismu, ale kvůli komunismu, kterému věřící překáželi. ateistům jako takovým nepřekážíte :-)))


1  
 #59060 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.02.24 11:42:11 | #59063 (1)

I když ono kdo ví, jestli to byl vůbec antiteismus.
je nějaká ideologie, třeba komunismus, a té vadí, že někdo věří v boha, protože to brání úplnému ovládnutí těch lidí. je to opravdu antiteismus, tedy boj PROTI BOHU, a nebo je to pořád jen komunismus, kde samotný bůh ani nevadí, vadí jen chování věřících? tím by se vysvětlilo i to, proč loajální věřící režim vůbec nepronásledoval. tedy že komunisti nebojovali proti existenci boha, ale prot matrici chování věřících. pak by v tom nehrál roli dokonce antiteismus, který je definován jako militantní odmítání a popírání existence boha.
hmmmm ...........


1  
 #59061 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.02.24 11:45:50 | #59064 (2)

ona ta definice antiteismu dokonce i tak zní, tam není o bohu ani písmeno, jen o překážkách proti chystaným změnám .....

zatímco ateismus je "životem bez Boha" definován přímo.


 #59063