Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3537393x
Příspěvků:
93996

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #59875

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.02.24 09:44:34 | #59875
Reakce na příspěvek #59859

Je neoppsatelný, ale ty o něm víš všechno, i že je příčina sám sobě (jak to jde udělat, aby byl příčinou sám pro sebe, když ve chvíli příčiny neexistuje, teprve si je příčinou, ale to nemůže být on, když ho příčina teprve vytvoří ... atd atp :-))) a dokonce i že v jeho světě neexistuje čas :-))))))))))))))

jonatáne, jonatáne, ty jsi adept .-)))))))))


 #59859 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.02.24 12:24:23 | #59962 (1)

Ano, navrhl bych ho na titul génia všech géniů hned po Čaučeskovi. Ten sám věděl, že je nejgeniálnější geniál světa a všech dob. Také byl na ten svůj titul, na který sám od sebe přišel, patřičně hrdej.
Neva.
Náš přítel má oproti Čaučeskovi tu výhodu, že ještě žije a že své vědomosti přijímá rovnou od boha. Je božím vyvolencem a bůh s ním plánuje příští papežství, protože ve Vatikánu se rozmohli ateisti a popírají boží slovo.

Naslouchejme tedy skromě výkladům našeho přítele, jak bůh existoval v ničem, tedy tam kde není nic, ani čas, ani prostor, ani světlo, ani blechy, ani vzduch, tedy ani jediný proton, nebo foton. Dokonce ani kompas tam nemoh být a fungovat. bůh byl též nehmotný a nekoneřně mrňavý, proště nebyl viditelný ani pod elektonovým mikroskopem,

Náhle to nic bouchlo, dnes tomu říkáme Velký třesk, a bůh začal s tvořením času, prostoru, sil, polí, kvant, přírodních zákonů a konstant. Jak prosté, stačí se jen zeptat našeho přítele, ten to všechno ví a dosvědčí to i za strašné přísahy.
Silnější a strašlivější přísahy, než ta : "jesti to není pravda, velebnosti, tak ať se propadnu do západního Německa"


 #59875