Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2427200x
Příspěvků:
67814

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #64558

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Pravda o biblických…
06.04.24 00:29:28 | #64558
Reakce na příspěvek #64556

Na YouTube je cely kreslený filmeček a těch údajných rozporů včetně tohoto je tam doslova tuny.
Pokud je něco v rozporu čistě slovně nemusí to znamenat, že je to v rozporu fakticky. A už sem ti to tu psal 3x že bereš Bibli podobně jako kreacionisté. Si ateista a nikdy Bibli rozumět nebudeš, není to z technických důvodů možné a to i kdyby si se upřímně snažil ji porozumět.


 #64556 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Pravda o…
06.04.24 05:04:49 | #64563 (1)

Pobožní věřiči dokáží správně interpretovat.
Například popis metody výroby elektrické energie z uhlí. Věřič si řekne "Kašlu na kotelnu, na turbínu na generátor a jiné nepotřebné zbytečnosti. Pro boha stačí strčit do sokolovské brikety dva dráty připojit žárovku a ta se lusknutím prstů rozsvítí" Proč si lámat hlavu technikou a přírodními zákonitostmi, když boha-tě jen věření ve všemocnost boha. Že je to tak, milý jonatáne. Víra hory přenáš í a z brikety rozsvítí žárovka.

Vše je nutno správně, po božsku interpretovat a vysvětlit. Nevěřícímu pak vtlouct do hlavy.

Znáš přece boží zázraky, née?
To jedou dvě jeptišky autem libou boží krajinou. Náhle motor zakucká a auto se zastaví. Inteligentní abatyše mrkne na palubní desku a praví "nemáme benzín, ale kilák vocaď je pumpa, tak tam sestro skoč, stačí jen litr". Jo ale v čem ten litr přinést? Inteligentní abatyše dostala boží vnuknutí a mrkla do kufru a co tam nevidí? Úplně novej, ještě nepoužitej církevní nočník. Dá ho tedy sestře do ruky a pošle ji k benzínce. Sestra doprovázena bohem jde k pumpě, tam dostane ten litr coby votivní dar a vrací se nazpět k autu a k inteligentní abatyši. Mezitím přišel jeden neznaboh a kouká celý vyjevený, jak lije sestra tu nažloutlou tekutinu do nádrže, jak inteligentní abatyše nastartuje a jak s autem odjedou.
Neznaboh je z té scény vyděšený, ale pak se podrbe za uchem a praví "ahá, tak takhle to dělají" , z fleku pozná boha a pokřtí se štěstím úplně bez sebe.


 #64558