Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2427741x
Příspěvků:
67815

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #64564

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.04.24 05:45:24 | #64564
Reakce na příspěvek #64562

Tvoje zase přímo exploduje.

Víš jak dlouho potřebovali evropští křesťané, než připustili, že Novoseelanďané jsou od nás hlavou dolů ?

Pokrok nezastavíš. Ježíš není párou nad hrncem a ta stoupá jen krátkou dobu, než kondenzuje a padne jako kapička vody k zemi. Tvůj inteligentní příklad s rybníkem je hodný nobelovy ceny. Ano, hladina stoupá při přílivu vody, ale ne až do nebe, nýbrž jen pár metrů k hřebeni hráze.

Pochopitelně mohli z Ježíše vyndat kostru a vnitřek, to je mu po jeho smrti na houbelec, utěsnit otvory a nafouknout vodíkem jako pouťový balon. Ovšem ani v tom případu by nevystoupal do nebe, jestli chceš vědět proč to nejde, tak si načti něco z fyziky.


 #64562 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.04.24 08:05:01 | #64565 (1)

Ondi promin - ja nerad odporuji - pouze zkoumam - co si mysli o dane a jasne veci i jiny diskutujici.
Napises NZ jsou od nas hlavou dolu -- *27179* promin ale musel jsem se zasmat *27179* -
Stred zemekoule je jeji zakladnou a vsecho smerem, od zakldany je nahore. Vubec neni podstatne jak daleko nebo dlouho stoupa para nad varici vodu - podstatne je, ze stoupa. Ondi podstata je o stoupani jak rychle jak vysoko je o necem jinem -- Jezis stoupal na nebesa ne jako clovek -- Ondi uvedom si prosim, ze ve vesmiru neexistuje nahore a dole. Priklad rostrhne se planeta - jeji castice leti vesmirem na svechny strany -- meteiroit rekneme stoupa nahoru smerem k zemi -- za nekolik stoleti zemskeho casu dopadne na zem --- podle tebe a tve fyziky je to nemozne ?? Jezis byl a je synem Bozim -- nechapu jak ho nekdo a zrovna ty muzes prirovnavat k cloveku?? Jezis byl v podobe cloveka od sveho narozeni do sve smrti kterou nas vykoupil -- Jednoduseji k pochopeni Jezis byk clovekem od A do Z. -- Po Jezisovo zmrtvych vsrani - ho nepoznali ani pratele -- to je za zmena s cloveka.


 #64564