Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2664330x
Příspěvků:
73492

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #71283

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
27.05.24 21:33:40 | #71283
Reakce na příspěvek #71277

v učení Cirkvi (i pravoslávnej) je aj poznanie dejín, láska k vlasti, vlastenectvo, jednota národa, patriotizmus...
Rus más voje veľké dejiny národa/národov, hlavne slovanského (a iných) jeho vzniku, dejiny pravoslávia, víťazstvá a pády, a je pochopiteľné, že vedenie pravoslávnej cirkvi na čele s p, Kirillom, je za toho politika národa, ktorý vedie národ/národy štátu k jednote, svornosti, - robia to všetci politici a ich náboženskí predstavitelia všetkých štátov - a Ukrajinu ruská pravoslávna cirkev nevidí ako zjednocujúceho ruský národ/ródinu, ale jej rozkladateľa, a tak odmietajú pascu západu, do ktorej sa Ukrajina podľa nich dostala (po Gorbačovovi, a i vzhľadom na prísľub jej vstupu do NATO, a tak oddelenie Ukrajiny od Ruska), a tak aj ohrozenie Ruska ako štátu, - a tak pochopiteľne spolupracujú s prezidentom Putinom, v ktorom vidia zjednotiteľa národa a národov Rusi...nič nové ani podivuhodné, robil by to- a robí každý štát, ich predstavitelia i Cirkev, a tak to urobilo zjednotením aj napr. Nemecko...každý normálny prezident štátu je vlastenec a patriot, a taký je aj prez. Putin, ktorý v ruskej mentalite napráva to, čo pokazili pred ním iní...takže sa nediviť!


1  
 #71277 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.05.24 22:26:39 | #71286 (1)

V církvi možná, ale v křesťanství ne. Kristus hlásal jedině lásku k Bohu a k bližnímu. To samé hlásá i Evangelium. Žádnou lásku k vlasti, vlastenectvo, jednotu národa, patriotizmus. Tohle jsou pozemské cíle a vášně a těmi křesťanství pohrdá (satan je bůh tohoto světa). Kristus tak jako Evangelium se zaměřuje čistě na duchovní cíle a ne na pozemské. Ruská pravoslavná církev se zřetelně odchýlila od Krista, od Evangelia. Slouží satanským cílům a provádí satanské skutky. Neslouží již Bohu. Slouží pozemskému vládci.


2  
 #71283 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.05.24 02:18:56 | #71291 (1)

Ti před putinem něco pokazili? Asi mírem, že? A putin to pokažené napravuje válkou?
A ta rusácká mentalita ... co to má být. Rusáci nejsou lidé? Nemají lidskou mentalitu, které se shoduje v touze po přátelství, po bezpečnosti, prostě po míru.?


 #71283