Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2701359x
Příspěvků:
73980

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #75543

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.24 21:56:45 | #75543
Reakce na příspěvek #75538

Vy se smějete věřícím, že nějak něčemu věří, ale oni takto nevěří, to vám vysvětluji. Nejprve se seznamte s vírou křesťana o Bibli, jinak splňujete kritérium “kdo se směje - neví čemu, podobá se přihlouplému,” pane Nekrocézar. *16811*


 #75538 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.24 22:20:17 | #75559 (1)

ad Selen:
ty ses proste ubozak.. na vykrucovani se poprenim existence krestanu ctoucich a chapajicich Pismo presne tak, jak jsem uvedl, se mi fakt snad nechce ani reagovat - ses naprosto primitivni hovado, ktery zrejme ani nechape, kdyz se zde pta, ze kuprikladu dle theisticke evoluce by Kristus umrel za hrichy mytickeho Adama, coz je pro konzervativce samozrejme neakceptovatelne - vyndej tedy laskave hlavu z prdele a radsi mne prestan vyzyvat k tomu, abych se seznamil s virou..


 #75543 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.24 22:24:46 | #75561 (2)

No šak právě proto, že jsem ten teolog, vám to vysvětluji. Pokud nějaký křesťan věří na reportáž o vzniku světa, je to jeho problém, nerozumí literárním druhům v Bibli. Vy zejména ukazujete, že nerozumíte Bibli, ani teologii, ani nevíte nic o křesťanské víře, ale nad to vše se tady povyšujete, pane Nekrocézar.


 #75559 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.06.24 00:20:41 | #75572 (3)

ad Selen:
*27179* uzasny - takze to, ze nejen historicky, ale i v soucasne dobe jsou Vasi souverci presvedceni o spravnosti tohoto vykladu Pisma je jejich problem a svedci to o tom, ze ja nerozumim Bibli ani teologii.. vskutku usmevna to demonstrace Vasi demence, jestlize dle Vaseho vyjadreni takovy "křesťan nerozumí literárním druhům v Bibli".. jen pro Vasi informaci - po mnoha staleti to byli pouze duchovni, kteri cetli Bibli, protoze pro normalniho smrtelnika byla samozrejme nedostupna, a to nejen diky skutecnosti, ze byla treba jen v latine - byla to tedy jejich interpretace, a to vcetne krestanskych autorit - ackoliv samozrejme pripoustim nutnost zohledneni vrstev vyznamu, kontaminaci diky importovani vlastniho stanoviska, prekryvani diky kulturni predpojatosti vedouci k distorzi zamysleneho vyznamu pasaze atd. atd., tak mam pocit, ze oba moc dobre vime, ze i v ramci jedne konkretni veroucne tradice jsou pasaze obsahujici vice vyznamu interpretovany hned nekolika zpusoby najednou, a to v zavislosti na osobni perspektive - laskave tedy nepredstirejte, ze jste fundovana, kdyz jste vazne polozila Vasi otazku *27179*


 #75561 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.06.24 05:55:21 | #75580 (3)

Kecáš hochu nesmysly. Žádný reportér nebyl při vzniku světa, jedno jestli tím označuješ Velký třesk nebo akreci Sluneční soustavy, tedy žádná reportáž z oné doby neexistuje. To, co lze dohledat v mýtech různých národů světa o jeho stvoření jsou a zůstanou mýty, tedy produkty lidské fantazie. Křesťanská verze mýtu o stvoření světa byla šířena po naší planetě ocelovými zbraněmi, proti nimž se domorodci dřevěnými zbraněmi neubránili.

Bible je sbírka mýtů, pohádek a mystifikací a praxe ukazuje, že působí zhoubně na slabší mozky tím, že z nich utvoří závisláky. Ostatně i jako každá jiná droga má podobný vliv na slabší mozky.


1  
 #75561