Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3186902x
Příspěvků:
88442

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #85609

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.08.24 18:45:29 | #85609
Reakce na příspěvek #85587

???
Ne, trojjedinnost se vztahuje k jedinému subjektu
jestli lze mít subjekt jako miodlu, to už je mi jako ateistovi u prdele úplně. už zase bliješ o něčem, o čem vůbec nebyla řeč, jen abys blila a lhala.

víš, krávo, slova vymýšlí člověk. odjakživa. i to první slovo "jsem" vymyslel člověk, není od boha, nejen proto, že neexistuje, i kdyby, on řekl/napsal něco úplně jiného. to jen lidé si to tak přeložili

a tak se stalo, že v určitou chvíli, kdy lidé pochopili že bůh "se skládá" ze tří "vlastností", vymysleli slovo trojjedinost.

na tom se ale nedá stavět vůlbec nic, protože ty (osobně ty už tuplem)) nemáš anoi ponětí, jestli to v bibli opravdu není, když jsou tam popisovány ty tři vlastbosti Boha, protožýe ty čteš jen český překlad bible, krávo.

takže s nějakým blábolením, že s nějakým slovem někdo přišel až někdy jdi do prdele a nezastavuj se až u mandlí.
blábolíš naprostý sračky, vůbec nic nechápeš, ale chtěla by jsi diplom.

raději se jdi zase zfetovat a ulopnout si slunce. cvoku


1  
 #85587 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.08.24 18:55:57 | #85618 (1)

Vidíš a to jsem se nemusela ani dočíst v žádném překladu Biobible... no nic říkám si jestli to mám číst celé. Asi budu volit lepší četbu co mě lépe povznést do vyšší duchovnosti ...jak pověsit políčku nebo něco tezsiho? Pekný večer


 #85609