Já teda jen do prvního stupně pálivosti, dál nejdu, nedávam to
človeka to pokúša jít dál, ale telo to musí biochemicky spracovať, a to je v "pikantérii" problém....
Mně už nic nepokůša. já končím na Tikka Masala a i to mi dává
zabrat.
Jednou jsem zkusil vindaloo a nedojedl jsme to. No vlastně jsem to ani jíst
enzačal.
Já ano z ájurvédy vím že pálivé pomáhá na zahřívání těla.Stejne jako v zimních obdobích když mrzne nejvíc tělo spaluje tuky.
Tak já tu mám naštěstí topení, i v těch restauracích bývá, ale abys
ci přivozoval záchavty kašle, rýmy aproudy slz, - já se tam jdu najíst, ne
sám sebe mučit.
ale jinak ano, ta moje druhá polovička, ta si dá phaal a pomalu si stěžuje
obsluze, proč to nepálí ...
Já i u tý masaly musím dávat postupem času po pár soustech přestávky a zapíjet.
Já šel vymrzli do indické kuchyně dal si hodně pasty pálivé která se dává jen milimetrik a já si dal dvě polévkové lžíce a samotné snědl,jsem hořel že Indové se mě smáli a řekli mi že toto jí k něčemu jako capaty apod.Vysel jsem ven a cítil jak ruce krásně teploucke jde o to že to zahřívání je že zilně tě nakopne, já si dělám doma ostrá jídla furt a tvou ženu chápu protože teď jsem udělal ostré jídlo okolí ho ochutnali a že moc ostré pro mě akorát.
kámoš pozval na grilovačku stehna ty se nedalí jíst prostě oheň prtřela si koutek oka když se dotkla toho kuřete hned ji začalo pálit všechny omáčky pálví maso grilovanáý taky pálivý ten člověk nepochopil že nemá každej plechovou hubu. Já kolikrát vařím v parním hrnci třeba maso a bez ničeho jen na páře. tady ty plechový huby neznají pořirozenou chuť potravin. Brambory taky nesolené.
kolika procent kapsaicinu v jídle (třeba polévka) to asi tak odpovídá?