Tak se vygrcej, vystřízliv, ohol se a najdi si práci. Pan Čada prý přibírá pomocného dělníka k míchačce. Prý už na to sám nestačí.-)))
Tak se vygrcej, vystřízliv, ohol se a najdi si práci. Pan Čada prý přibírá pomocného dělníka k míchačce. Prý už na to sám nestačí.-)))
já práci mám, nemusím dělat pohůnka tatovi místo studia lékařské
fakulty...
ty se už prober, prosím tě...
vypadá to, že je zase líznutá :-))))))
asi už v plném vinobraní :-)))))
Jo jo. Burčáková sezóna začala.-))) Vy v Cajzlgradu tu burčákovou sezónu se shnilých jablek máte v plném proudu.-)))
je z Plzně, ale ta Plzeň už taky není co bývala, jen stojí víc než jiný pivo...
Tak to tě lituji. Nevíš o co přicházíš, plukovníku.-))) Abstinent jako abstinující alkoholik?🙂
burčák měli už ve vizovicích, to už je 4 dny. ta burčáková sezona je jen pár dní, ne?
jo to já nevím, jestli třeba někde kolem mělníka, kde nějaké vinice
také jsou, znají burčák.
já o něm vím, že existuje, prodává se v petkách a může na slunci
bouchnout :-))))
Burčáková sezóna může být i ještě v půli října. Hrozny se s sbírají podle odrůd a každý je sbírá podle svého uvážení. První dozrává třeba Irshai. Někdo už to má z této odrůdy překvašené. někdo ještě nesbíral a v tomto počasí nabírá přírodní sladkost. Nemusí se potom doslazovat cukrem, takže kvalita vín je úplně jinde.
A to nejsem vinař ale vinohradník. Vinař dělá víno a vinohradník je manuál ve vinohradu.
Burčák se prodává na různých větších akcích už dávno. Sbírají se téměř bez kyselinek s 18 stupni sladkosti a dosladí se cukrem na 23. První burčáky jsou byznys ale na úkor kvality.