Tvaroh selský s česnekem, lehce pepřený a s krajícem chleba = mňam.
Zrní přímo miluji, třeba pšeničné, ne ještě zralé na sklizeň, tedy
dobré na kousání, přímo z klásků na poli. No a ovesné vločky s
jogurtem, rozinkami a medem ...
Tvaroh selský s česnekem, lehce pepřený a s krajícem chleba = mňam.
Zrní přímo miluji, třeba pšeničné, ne ještě zralé na sklizeň, tedy
dobré na kousání, přímo z klásků na poli. No a ovesné vločky s
jogurtem, rozinkami a medem ...
Ovesný vločky jsou dobré na cholesterol a dávají pocit sytosti,jsou dobré i při sportu, dodají energii pro svaly. Ovesný vločky dělám buď na pánvi s mlékem skořicí a jablkem tedy na sladko, stejně na sladko i cukroví z nich,nebo na slano Dobrá je i pohanka na sladko necháš přes noc dáš ráno med po slití a přimíchat jakékoliv ovoce, dostaneš lutein který je dobrý na žili,med je dobrý na celkové zdraví.Z vloček dělám čisnejk nebo jak se jmenuje, dáš vločky, banán a vejce, skořici a buď do mikrovlnky na 5 minut v hrnku,nebo do trouby a k tomu ještě ovoce pokrajis, občas do směsi banán, vločky a vejce dávám i chia semínka.
Nepotřebuji speciální potraviny na kompenzaci nějakého nedostatku a nebo
choroby, v tomhle směru jsem zdráv.
Živíme se pestře a jediné, čeho bysme měli mít víc je pohyb.
Prostě příjde chuť na vepřo-knédlo-zélo, tak to manželka ukuchtí. Pak
máme chuť na ovesné vločky, ta je manželka ukuchtí, pak dostaneme chuť na
pizu, na palačinky, na špagety, na brambory, na rýži ... No a salát jíme
denně, třeba s ovčím sýrem a s rajčaty.