Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5424855x
Příspěvků:
149129

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #101555

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.04.23 23:08:48 | #101555
Reakce na příspěvek #101533

Do Krkonoš jezdí Pražáci po dálnici do Turnova, odkud to mají do Krkonoš nejblíže. Od Brna bude nejrychlejší spojení po D11. Dvacet let má ta dálnice zpoždění, protože si jedna paní postavila hlavu. Tu jsi zde obhajoval.
Nevím, proč se zde oháníš komunisty. Byl jsem náhodným svědkem telefonního rozhovoru, ve kterém se význačný matematik bavil o výstavbě dálnic s kolegy - řešili modelové situace výstavby zcela komplexně. Jim byli komunisté "ukradení", ty to bavilo a opravdu hledali nejlepší řešení. Mimochodem, podobné modely dělali i v jiných velkoměstech Evropy, protože to uměli.
Jistěže se po sametu ledasco v dopravě změnilo, ale ti lidé nepochybně pracovali dál a mají své následovníky.
Obecně, bylo by dobré, kdybyste vy Brňáci přestali argumentovat pražským centralismem a začali argumentovat výpočty vzniklými z hodnověrných podkladů. Ono totiž uvést 12000 aut za den a neuvést, že jinde je to 18000 aut není fér. Stejně jako tvrzení, že D11 je pro Pražáky na cestování do Krkonoš. (Nejsem Pražák).


 #101533 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.04.23 23:52:12 | #101560 (1)

V Brně (a jiných krajských městech) se nerozhoduje nic, pokud jde o státní siílnice a dráhy. Takže Brno nerozhodlo nikdy o stavbě okruhu, nikdy nerozhodlo o stavbě nádraží a dalších důležitých investicích, naprosto všechno se rozhoduje v Praze, stejně jako pitomý rondel v Plzni. Může se někdo pokusit to v Praze vydržkovat, ale to je na léta. Žádný obchvat Brno mít nikdy nebude, protože D1, D2 a D 52 včetně tří dálničních křižovatek už dávno vedou přímo městem, tam je mnohem víc než 18000 vozidel za den. V Praze totiž mají za to, že dálnice vede okolo Brna.

Bylo to tak i za komunismu, jenže tehdy rozhodoval jeden útvar, totiž politbyro KSČ, dnes musíme absolvovat válku několika resortních ministerstev (dopravy, fianancí, životního prostředí a MMR). Dálnice D je důležitá, ale pro sever Moravy. Pokud máš na mysli p. Havránkovou, měl bys uvést důvod, proč za 20 let jí stát nedokázal nabídnout náhradní pozemky místo peněz.

Do Prahy se z Brna přes Olomouc nikdy jezdit nebude stejně jako do Vídně přes Brřeclav. Bude se dál jezdit silnicí smrti přes Svitavy, přestože je tam už 160 km silničního tělesa, které postavil už Hitler, a do Vídně vede odjakživa cesta přes Mikulov., Rakušané už tam mají dálnici hotovou.

Do Olomouce máme také ještě jednokolejnou trať z doby Severní dráhy Ferdinandovy. Do Jeseníku se jezdí jako za Rakouska horskou (a nádhernou) tratí přes Ramzovou nebo přes Polsko. Je to všechno od Prahy dost daleko na to, aby se tím někdo v Praze zabýval.


1  
 #101555 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.04.23 06:55:59 | #101576 (2)

O prioritách ve výstavbě dopravní infrastruktury rozhodují de facto úředníci ŘSD podle toho, jak rychle se jim kterou stavbu podaří připravit k výstavbě, a tlak politiků „za náš region“; to znamená, že větší šanci na realizaci mají prostě ty stavby, kde úředníci ŘSD vyvinuli větší aktivitu, případně stavby, kde se v průběhu povolovacích řízení nakumulovalo méně problémů. To vede mimo jiné k tomu, že se stavějí úseky, které nemají v dohledné době návaznost, že se stavějí či plánují dvě duplicitní komunikace, jinde v důsledku chybějících obchvatů trpí lidé tranzitní dopravou.
Priority výstavby se s každou novou politickou garniturou stávají předmětem politického lobbingu.

https://www.lidovky.cz/ceska-pozice/vystavba-dalnic-v-cesku-synonymum-chaosu.A130411_153708_pozice_113637


1  
 #101560